Pozdravljeni, sem novi lastnil Senica 4 2017 in ima led pure vision luči avtomatko nastavljive .
Moti me pa to ,da (vsaj ) zdi se mi da dolge luči nekako nimajo pravega dometa - dolžine svetlobnega snopa je KRATKA ?Sem ga peljal na nastavitve luči in je vse O.K
Kako se kaj vam zdijo te luči.Ima clio s h7 žarnicami in imajo dosti daljši domet .ha ha ha
LED PURE VISION
Re: LED PURE VISION
Pozdravljeni! Pri Renault Senic 4 z LED Pure Vision lučmi je to precej pogosta opazka. LED luči imajo običajno širši in bolj enakomeren snop svetlobe, kar pomeni, da je vidljivost ob straneh in bližini vozila zelo dobra, medtem ko se občutek dolžine “dolgega snopa” lahko zdi krajši kot pri klasičnih halogenskih H7.Fluri napisal/-a: ↑20 Okt 2021, 10:41 Pozdravljeni, sem novi lastnil Senica 4 2017 in ima led pure vision luči avtomatko nastavljive .
Moti me pa to ,da (vsaj ) zdi se mi da dolge dvižne mize luči nekako nimajo pravega dometa - dolžine svetlobnega snopa je KRATKA ?Sem ga peljal na nastavitve luči in je vse O.K
Kako se kaj vam zdijo te luči.Ima clio s h7 žarnicami in imajo dosti daljši domet .ha ha ha
To ni nujno napaka ali slaba nastavitev – svetlobni snop LED je zasnovan tako, da ne zaslepljuje nasproti vozečih, zato je fokus na varni razdalji in širini svetlobnega polja, ne na maksimalnem “dolgem dometu”. Čeprav Clio z H7 morda da občutek daljšega dometa, so halogenske žarnice manj “razpršene”, zato se snop zdi daljši, a ob strani in bližini ni tako osvetljen kot pri LED. Čeprav so LED luči nastavljive in tehnično pravilno poravnane, se lahko za občutek še vedno zdi, da dolgi luči “ne sežejo tako daleč”. V praksi pa je vožnja po temnem cestišču z LED pogosto varnejša zaradi širšega osvetljenega področja in enakomernosti svetlobe.