Imam Scenic četrte generacije (TCe 140, oprema techno) in sem opazil že kmalu, da je funkcija Hill Hold zelo nezanesljiva. Včasih "prime", včasih pa nič. Na servisu sem povprašal in so rekli, da naj močneje stisnem zavoro, ampak to zgleda nič ne vpliva.
Glede na to, da na pol cenejšem avtu (Toyota) to deluje brez težav in vedno, sem "malo" razočaran.
A gre za defekt? (torej lahko popravijo?)
Ali pa "tako pač dela" ?
Scenic 4 - Hill Hold nezanesljiv
Re: Scenic 4 - Hill Hold nezanesljiv
Pomemben podatek je, da težave dela na rahlih naklonih. Na večjih dela brez težav.
Na majhnih pa zelo redko. Se pa zgodi, da na istem mestu enkrat "prime", enkrat ne.
Na servisu so rekli, da bi naj tam tudi delovalo, so celo demonstrirali (smo sli skupaj na eno krajšo vožnjo in se večkrat ustavili na majhnih naklonih). Sem pa pozabil vprašati, v čem je skrivnost. Ker kot rečeno, meni v 90% primerih na malih naklonih ne dela.
Na majhnih pa zelo redko. Se pa zgodi, da na istem mestu enkrat "prime", enkrat ne.
Na servisu so rekli, da bi naj tam tudi delovalo, so celo demonstrirali (smo sli skupaj na eno krajšo vožnjo in se večkrat ustavili na majhnih naklonih). Sem pa pozabil vprašati, v čem je skrivnost. Ker kot rečeno, meni v 90% primerih na malih naklonih ne dela.