Diski in toplota - opozorilo

Vse ostale teme
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Diski in toplota - opozorilo

Odgovor Napisal/-a pro2c »

Imel sem ze 2 primera v roku enega tedna da je v firmah dobesedno poknil disk (rapokal). Te temperature + serijsko slabo hlajeno ohisje = disk po gobe, zatorej priporocam dodatna rebra in vent na disk!
Uporabniški avatar
birkoff

Re: Diski in toplota - opozorilo

Odgovor Napisal/-a birkoff »

pro2c napisal/-a:Imel sem ze 2 primera v roku enega tedna da je v firmah dobesedno poknil disk (rapokal). Te temperature + serijsko slabo hlajeno ohisje = disk po gobe, zatorej priporocam dodatna rebra in vent na disk!
Se strinjam! Tudi ce bi disk zdrzal toploto, ga je dobro hladiti, ker se mu s tem podaljsa zivljnska doba!

Lp
Uporabniški avatar
TemnAngel
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a TemnAngel »

Jst sm mel na prejsnjem kompu 2 venta na disku. Zdej bo pa selitev na tega. Ni drag, lahk si pa tud sam naredis. Tak, da priporocamo ja.
Slika
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

moja 2 diska hladi 120mm vent, ki se vrti na cca 900RPM in jima prou pase (segrejeta se na cca 30 stopinj celzija v teh vrocih dneh) 8)
Uporabniški avatar
rambo

Odgovor Napisal/-a rambo »

jaz mam dva ta mala(ki sta presenetljivo tiha) in mam max. 35
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
UFO
Kraj: Ptuj

Odgovor Napisal/-a UFO »

koliko pa ima HDD temperaturo? "Normalna" temperatura se od razlicnih proizvajalcev diskov razlikuje...

Najbolj se segrevajo maxtori, tudi do 50° pri polni obremenitvi, ampak to se ne pomeni da je disk pred propadom.

LP
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Ja jaz sem vcasih mel po 2 maxtorja in sta bla ful vroca. Sem mel vente gor.

Zdaj ta Seagate se pa ful malo segreva pa tudi dosti tisji je (Skoraj neslisen) Oni pa vedno ropotal :mad:
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Jst mam box izoliran s peno iz notranje strani, ventilator mam pa samo na procesorju, graficni in napajalniku, pa se te lavfajo skos na min. Pri disku nisem opazil, da bi se kej pretirano segrevu, je pa ibm.
Slika
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz mam pa odspredaj pa odzadaj na kisti vente na minimum, tak da malo cez kisto piha. Na procesorju pa na nb je pa tak vodno hlajenje :D
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

pr nas na telekomu pa gorijo racunalniki 24 ur na dan, 7 dni v letu, 365 dni v letu, pa do zdej (2 leti pa pol) ni se nben na tak nacin crknu da bi se pregrel ... je pa tud res da so skatle stare ne vem iz katerga leta ... sparajo kt da nimajo dnarja ... na mednarodnih informacijah so pa skatle zihr stare okol 10 let, monitorji pa glanc novi lcd od dell-a :))))) ... uglavnem so skos przgani pa se noben ne pregreva ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
tešo
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a tešo »

RoZleht napisal/-a:pr nas na telekomu pa gorijo racunalniki 24 ur na dan, 7 dni v letu, 365 dni v letu, pa do zdej (2 leti pa pol) ni se nben na tak nacin crknu da bi se pregrel ... je pa tud res da so skatle stare ne vem iz katerga leta ... sparajo kt da nimajo dnarja ... na mednarodnih informacijah so pa skatle zihr stare okol 10 let, monitorji pa glanc novi lcd od dell-a :))))) ... uglavnem so skos przgani pa se noben ne pregreva ...
stara roba je bal bolj trpezna, nasploh diski.
Uporabniški avatar
RoZleht

ponavad je res tko da so stvare stvari trpeznejse ... babica ma en radio zihr iz kaksne 2. sv. vojne, pa se vedno dela ... pa se ful dobr lovi postaje :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
tešo

RoZleht napisal/-a:ponavad je res tko da so stvare stvari trpeznejse ... babica ma en radio zihr iz kaksne 2. sv. vojne, pa se vedno dela ... pa se ful dobr lovi postaje :)
:lol:
Uporabniški avatar
RoZleht

u jeb... a tok je vredn??? ... sej po mojem bi mi ga dala kr tko ze zdej :) ... pa na podsresju je te robe malo morje ... od likalnika unga k se je se oglje not dajalo do ne vem cesa ...
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
tešo

prejle sem zajebu eno niclo prevec napisal. tale radio ti vzamejo v starinarnivi muzej in takve ustanove za 30 - 40 K SIT. moj fotr je mel 3 je prodal je dobu 100k. Moj fotr je vcas take radie popravlal.
Odgovori