spet je bil tisti čas v letu, ko je treba vzeti persen in se podati na tehnični pregled. Moral bi iti že aprila, ampak ker so vsem podaljšali veljavnost tehničnega in zavarovanja se mi ni mudilo in sem kot mi je v navadi še iz šole, čakal do zadnjega trenutka, ko seminarsko pišeš ob devetih zvečer, dan pred rokom, ob dveh zjutraj pa printer crkne.
Torej, sem zbral pogum in šel na tehničnega, par pripomb je bilo ampak nič kritičnega, avto je izpraven, potem grem plačat, tehnični, cestnina, zavarovanje, teta za šalterjem si je zaželela še certifikat starodobnika, da naredi kopijo za zavarovanje, ok, imam v avtu grem iskat, nese do kopirca, pride nazaj: "gospod tole vam je pa preteklo". sem si mislil, ja vem že pred petimi leti, ampak do zdaj ga razen prvič ni nihče zahteval, tako da sem mislil da ni ravno pomembno. Naredim začudeno faco "a, res, jojmene...". Nič, pravi naj grem podaljšat in prinesen novega. Kličem na SVAMZ in pravijo da ni problema, rabijo fotografije, kopijo prometne, star certifikat in mi lahko pošljejo novega, čez 14 dni. Aaaa... nimam časa čakati 14 dni, druga opcija je da pridem na Vransko v njihovo pisarno in tam uredimo. Se zmenim za to varianto, vmes doktoriram iz tega kje ti razvijejo fotografije prej kot v enem tednu, tako da sem hitro poslikal avto, nastali sta dve najbolj grdi fotografiji, kar sem jih kdaj naredil, potem pa letel v btc v halo A, kjer je sexy deklica naprintala fotografije v petih minutah. super. Za ponedeljek vzamem dopust, da odpeljem vso to navlako gor, za brezveze sem avto vozil tja v najbolj gnilem vremenu, ker ga nihče ni pogledal, potrebujejo samo papirje, nov certifikat je bil narejen ekspresno, potem sem hitro letel na tehničnega, ves ponosen s še toplim certifikatom, stopim do okenca, povem kaj bi, gospa tipka, in reče: "ok, zavarovanje isto tako kot lani, gotovina ali kartica?", plačam in grem. Sploh je ni zanimalo če imam certifikat, kaj šele da bi si ga skopirala.
tko da ha ha, imam pa zdaj vsaj vse papirje urejene in vem kje hitro natisnejo fotke