živjo,
imam clio storia letnik 2000 (clio II)
Ne dela mi čiščenje stekel. Sliši se zvok, vendar voda ne šprica po steklu.
Probal sem pucati šobe za tekočino, vendar nimam tako male igle. Z notranje strani je pa težko sneti cevko, ki pride do šobe.
Kako lahko preverim ali so krive šobe ali je motorček oz. pumpica?
Clio Storia - šobe za tekočine ali motorček?
Clio Storia - šobe za tekočine ali motorček?
"Just renault it"
Re: Clio Storia - šobe za tekočine ali motorček?
Pozdravljen.
So bile ene verzije teh motorčkov s dvosmernim ventilom. Dejansko je v motorčku en valj-ček, ki se glede na smer ali špricaš zadno steklo ali prednjo, zapre en ali drug odvod. Preizkusi ali dobiš vodo na zadnje steklo, potem je problem v tem ventilčku. Se ga sname dol in pobrusi ta valjček da lepo teče in zadeva dela.
Kot drugo.
Najlažje cevke snameš tako, da jih segreješ s vžigalnikom. Grej jih 5 sekund in bodo šla enostavno dol. Če se prav spomnem morajo biti spojenje nekje med karoserijo in pokrovom motorja. Sledi cevi.
Snami dol, preizkusi motorček, če pride voda do spoja gledaš naprej. Drugače boš moral vzet plastiko od brisalcev dol.
Če imaš kompresor pihni v cevi in bi se morale šobe očistit.
So bile ene verzije teh motorčkov s dvosmernim ventilom. Dejansko je v motorčku en valj-ček, ki se glede na smer ali špricaš zadno steklo ali prednjo, zapre en ali drug odvod. Preizkusi ali dobiš vodo na zadnje steklo, potem je problem v tem ventilčku. Se ga sname dol in pobrusi ta valjček da lepo teče in zadeva dela.
Kot drugo.
Najlažje cevke snameš tako, da jih segreješ s vžigalnikom. Grej jih 5 sekund in bodo šla enostavno dol. Če se prav spomnem morajo biti spojenje nekje med karoserijo in pokrovom motorja. Sledi cevi.
Snami dol, preizkusi motorček, če pride voda do spoja gledaš naprej. Drugače boš moral vzet plastiko od brisalcev dol.
Če imaš kompresor pihni v cevi in bi se morale šobe očistit.
ah, ta moj clio