Pozdravljeni!
Sedaj, ko so hladnejša jutra, sem oprazil da ne dela gretje oziroma začne delati šele ko se števec temperature premakne na 90 - pride na pokončni položaj. Bolj natačno: gre števec za temperaturo dvakrat preko meje 90., potem pa nenadoma pade nazaj na cca 60 stopinj in takrat začne v kabini greti. Do takrat piha samo hladno.
Upam da sem dovolj nazorno opisal.
Prosim za pomoč
hvala in lp.
Ne dela gretje v Laguna III
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Re: Ne dela gretje v Laguna III
Malo poglej če ima kje na kakšni cevi kak odzračevalnik. Se mi zdi da imaš zrak v cevi do pečke.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Preveril, vode je dovolj v sistemu. Tudi odvil pokrovčke za odzračenje in je takoj začela teči hladilna tekočina. Simptomi so še kar enaki, sprememba je edino da mi sedaj kazalec za temperaturo skoči skoraj do konca v desno.
Ugotovilo se je da mi ne delajo svečke za predgretje hladilne vode, no same svečke delajo samo do njih ne pride tok. ALi kdo ve kaj bi bilo narobe, ali je šla varovalka ali drug vklopni element (rele), ki vklaplja te svečke da se temperatura vode prej segreje in posledično začne zelo hitro pihati toplo v kabino, in kje se nahaja varovalka ali rele ki vklaplja svečke.
hvala
hvala
Menjal termosta in senzor temperature hladilne tekočine in simptomi so enaki. Opazil sem da mi tudi v hladilnem sistemu nabije tlak. Vse cevi od hlajenja so trde, ko odvijem pokrovček ekspanzijske posode se ta nazaj napolni z vodo. Mehanik sumi da bo treba ravnati glavo, mogoče prepihano tesnilo na glavi.
Simptomi ki jih imama na avtu:
-gretje začne delati ko se temperatura na vozilu premakne čez 90 in pade nazaj na 60, takrat začne greti. potem normalno drži temperaturo na 90.
-večji tlak v hladilnem tokokrogu, cevi zelo trde. Ko odprem pokrovček na ekspanzijski posodi se dvigne nivo vode iz črte MIN na MAX.
Motor je 1.5 dci 110. Laguna grandtur 2011
Imate kako idejo kaj bi lahko bilo.?
Hvala
Simptomi ki jih imama na avtu:
-gretje začne delati ko se temperatura na vozilu premakne čez 90 in pade nazaj na 60, takrat začne greti. potem normalno drži temperaturo na 90.
-večji tlak v hladilnem tokokrogu, cevi zelo trde. Ko odprem pokrovček na ekspanzijski posodi se dvigne nivo vode iz črte MIN na MAX.
Motor je 1.5 dci 110. Laguna grandtur 2011
Imate kako idejo kaj bi lahko bilo.?
Hvala
Težava je bila "prepihano tesnilo na glavi". Kar pomeni brušenje glave in vse kar paše zraven, seveda tudi menjava tesnila.
Važno da se je rešila zadeva in sedaj avto deluje kot mora.
Važno da se je rešila zadeva in sedaj avto deluje kot mora.