Klimatski sistem - Grand Scenic

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
KosGS2006

Klimatski sistem - Grand Scenic

Odgovor Napisal/-a KosGS2006 »

Zdravo,

potrebovala bi informacije/nasvete/pomoč. Če je bila podobna tema že odprta, se opravičujem, prvič sodelujem na tem forumu in nisem uspela pregledati vsega.

Smo lastniki Grand Scenica l. 2006 in pojavlja se nam problem nedelujočega klimatskega sistema. Včasih sistem deluje, spet drugič ne, ali se po določenem času ugasne. Ne deluje ne gretje ne hlajenje ne ventilacija. Zadnje steklo se še nekako zgreje, se mi zdi, spredaj smo pa slepi. Ker se bližajo nizke temperature, hkrati pa prevažam še dojenčka, je skrajno neprijetno. Tako da vsaka informacija čim prej je dobrodošla.

Hvala vnaprej, lep pozdrav.

KosGS2006
Uporabniški avatar
matt79

Re: Klimatski sistem - Grand Scenic

Odgovor Napisal/-a matt79 »

Zivjo. Najprej preverit varovalke. Gretje zadnje šipe in pa klima nima ničesar skupnega tako da to sta dve različni zadevi. Pri mojem scenicu mi je crknil reostat, najbolje je kupiti novega ali pa na odpadu. Svojega sem najprej popravil in mi je delovalo ampak vsake toliko je prenehalo, tako da sem kasneje dobil rabljenega na odpadu.

Potrebno je tudi preveriti ali motor ventilatorja deluje.

Če ni noben mojster v sraufanju potem je najbolje poklicati avtoelektricarja.

Kaj je reostat se najbolje vidi če se vpiše na YouTube reostat Scenic, tudi kaže kje se nahaja, je pa kar nekaj sraufanja.

Srečno.

Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
Odgovori