Scenic 2 klima nedeluje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Fish1311

Scenic 2 klima nedeluje

Odgovor Napisal/-a Fish1311 »

Renault Scenic 2 1.5dci 74kw letnik 2004. Imam tezave s klimo( avtomatska). Ne zazene kompresorja oz. ne vklopi sklopke na kompresorju. Sistem je bil prezracen ,zvakumiran, stestirano tesnenje in na novo napolnjen. Iz preventive sem zamenjal tudi presostat. Od klime se vedno nic. Prosim za pomoc kaksnega strokovnjaka. Kaj lahko preverim? Varovalke? Kaksen rele? Kako izmerim oz. preverim sam dovod do sklopke? Hvala za kakrsnokoli pomoc. Ima mogoce kdo renaultov tester v okolici iz gorenjske? Hvala
P.s. ventilator se vklopi ko prizgem AC,le kompresorja ne zazene.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Scenic 2 klima nedeluje

Odgovor Napisal/-a Spula »

Fish1311 napisal/-a:Renault Scenic 2 1.5dci 74kw letnik 2004. Imam tezave s klimo( avtomatska). Ne zazene kompresorja oz. ne vklopi sklopke na kompresorju. Sistem je bil prezracen ,zvakumiran, stestirano tesnenje in na novo napolnjen. Iz preventive sem zamenjal tudi presostat. Od klime se vedno nic. Prosim za pomoc kaksnega strokovnjaka. Kaj lahko preverim? Varovalke? Kaksen rele? Kako izmerim oz. preverim sam dovod do sklopke? Hvala za kakrsnokoli pomoc. Ima mogoce kdo renaultov tester v okolici iz gorenjske? Hvala
P.s. ventilator se vklopi ko prizgem AC,le kompresorja ne zazene.
Najprej preverit ali vklopi kompresor. Konektor od sklopke kompresorja dol pa izmerit, če pride elektrika ob vklopu klime. Če pride je problem v sklopki kompresorja/klime.
RenaultSport
Fish1311

Hvala za hiter odgovor. To mam namen ta vikend pogledat pa mal premerit. Obstaja tudi kaksen rele za klimo al so samo varovalke? Ima kdo mogoce elektricno shemo za klimo? Hvalaaaaaaa.
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Brisanje napake v motornem računalniku bo rešilo problem. Če zazna napako nebo vklopil, če seveda ni kompresor prijel. Se vrti, če ga obračaš na sklopki?
Delfi kompresorji radi zaribajo.
ah, ta moj clio
Fish1311

Bil sem na pooblascencu,dal 15 eur za vklop klime prek clipa,a je reku da je drugje problem da kompresorja noce vklopit in pa da bi kar nardila termin da bi avto tam pustu...avto rabim seveda pa tut nebi popravlal tam ker bo popravil prsu tok kokr je avto vreden...je pa zvedu vse v 2min ker se mu je mudilo tak da nism ziher ... fizicno se nisem nic gledal kontaktov na kompresorju oz nism se nic probaval. Ko probam in zvem kaj vec te se javim. Hvala vsem za hitre odgovore.
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Senzor zunanje temperature kaže koliko?
ah, ta moj clio
Fish1311

Senzor zunanje temperature dela normalno,mislm kaze tapravo temperaturo...+/- 2 stopinji
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Kakšen pa je konektor in inštalacija od presostata? Na testerju kaže tlak hladilnega sredstva?
RenaultSport
Uporabniški avatar
matt79

Odgovor Napisal/-a matt79 »

Pri meni je lani bil kriv nek konektor blizu kompresorja . Ne vem pa kateri, ker nisem bil zraven.

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Fish1311

Konektor od presostata je videti dober,nic oksidiran in nic. Za tlak pa ne vem,ker mi na pooblascencu ni nic povedu razen da se s testerom neda vklopit klime.
Bom pregledu konektorje ob priliki,malo sem casovno omejen pa kanala niam tak da je vse skupaj se tezje :P
Fish1311

Oprostite za pozno porocanje in hvala vsem za pomoc. Zadevo smo resili. Odpovedala je sklopka kompresorja. Zdaj klima deluje kot se šika. Hvala vsem se enkrat in lp.
jakcsson

Odgovor Napisal/-a jakcsson »

Da se še jaz malo vključim v temo... tudi pri nas je nekaj dni težava s klimo na Scenic-u II, l.2006 1.5dCi.
Klima ima tlak, plin je bil filan cca. dva meseca nazaj. Tester je pokazal odsotnost plina oz. pritiska, vendar je mašina za polnjenje pokazala tlak.
Mehanik je preveril presostat konektor, ki je bil čisto zoksidiran. Zadevo je poskusil spucat z nekim sprejem, a žal neuspešno, tako da mi je dal nalogo, naj najdem ta konektor.
Klical sem že na Real, pa so me razveselili, da najverjetneje ne bom dobil samo konektorja, ampak komplet motorno inštalacijo, kar je, milo rečeno, nesmiselno.
Se komu sanja, kje tak konektor najt? Za zdaj imam opcijo odpadov, pa ga odcvikat z enega avta dol, druga je, da se prilota direktno na presostat (mi je manj simpatična). Ima kdo še kako informacijo, kje to dobit, se prodaja ta kos plastike kako drugače še?

Hvala vnaprej
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Greš na Aliexpress, samo kar nekaj časa iščeš ta pravega
Odgovori