Vroče vreme - Megane karavan III 2010 1.6 ugasne - ESP off
Vroče vreme - Megane karavan III 2010 1.6 ugasne - ESP off
Vedno ko sedem v vroč avto (avto je na soncu) vžge normalno vključim klimo v prvem križišču pa avto ugasne in napiše ESP off. To se dogaja samo kadar je avto vroč. Zjutraj ko klima ne dela na ful se to ne dogaja. Kaj bi lahko bila težava?
-
Elvis Slo.
Re: Vroče vreme - Megane karavan III 2010 1.6 ugasne - ESP o
Ste morda ugotovili vzrok ugasanja vozila?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
A tester pokaže kakšno napako?
Lahko bi bil slab akumulator, alternator pa v prostem teku ne more zagotavljati dovolj elektrike za vse porabnike. Ventilatorji so veliki porabniki, ki vlečejo veliko toka, posledica tega je padec napetosti in ko napetost pade pod neko vrednost se avto ugasne. To bi bil mogoč scenarij glede na opisano.
Lahko bi bil slab akumulator, alternator pa v prostem teku ne more zagotavljati dovolj elektrike za vse porabnike. Ventilatorji so veliki porabniki, ki vlečejo veliko toka, posledica tega je padec napetosti in ko napetost pade pod neko vrednost se avto ugasne. To bi bil mogoč scenarij glede na opisano.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
zdravo
imam megana 1.6 2011 letnik grandtour imel isto napako. peljal sem ga k lokalnem avtoelektričarju mu razložil kaj se dogaja mu ni bilo nič jasno, je avto priklopil na tester nič pokazalo čeprav se mi je to zgodilo 10 minut pred testom. na koncu mi je povedal da je zbrisal vs enapake oz komplet softwer in na novo vse naložil in rekel da je vrjetno to rešeno. cena je bila 60€
0d 15 julija se mi to ni več zgodilo
lp
imam megana 1.6 2011 letnik grandtour imel isto napako. peljal sem ga k lokalnem avtoelektričarju mu razložil kaj se dogaja mu ni bilo nič jasno, je avto priklopil na tester nič pokazalo čeprav se mi je to zgodilo 10 minut pred testom. na koncu mi je povedal da je zbrisal vs enapake oz komplet softwer in na novo vse naložil in rekel da je vrjetno to rešeno. cena je bila 60€
0d 15 julija se mi to ni več zgodilo
lp