Sem novi lastnik Megana 1.2 16v, tce 85kw. Zaenkrat sem zadovoljen. Imam pa eno težavico glede druge predstave.
-Pri počasni vožnji 20km/h traja v drugi predstavi sekundo ali dve, da ga spravim nad 30km/h in šele takrat začne zares pospeševati, kot da bi trajalo sekundo ali dve, da zažene turbino. Tako da včasih pri kakšni situaciji raje v prvi predstavi spravim nad 25km/h, tudi če ne gre za speljevanje. Tega pri cliotu nisem bil vajen in sem imel prvo le za speljevanje.
-Če grem v klanec mi v ovinku pri majhni brzini 15-20km/h v drugi zmanjka moči in moram dat v prvo.
A je to normalno za ta tip motorja?
Megane 3 1.2 16v tce pospešek v drugi predstavi
Re: Megane 3 1.2 16v tce pospešek v drugi predstavi
SSKJ:
predstáva 1. izvajanje, uprizarjanje odrskega dela pred občinstvom
prestáva -e ž (ȃ)
1. nav. mn., avt., strojn. mehanizem, sestavljen iz zobnikov, ki omogoča spreminjanje vrtilne hitrosti: žensko kolo s prestavami / avtomobil ima štiri prestave
● prestave so zaškrtale zobniki v menjalniku
2. avt. položaj zobnikov v menjalniku ob določenem razmerju vrtljajev gnane in gonilne gredi: menjati prestavo; prilagoditi prestavo hitrosti; avtomobil ne vozi dobro, ker ni v pravi prestavi / dati v prvo prestavo; voziti v tretji prestavi; prestave so sinhronizirane
predstáva 1. izvajanje, uprizarjanje odrskega dela pred občinstvom
prestáva -e ž (ȃ)
1. nav. mn., avt., strojn. mehanizem, sestavljen iz zobnikov, ki omogoča spreminjanje vrtilne hitrosti: žensko kolo s prestavami / avtomobil ima štiri prestave
● prestave so zaškrtale zobniki v menjalniku
2. avt. položaj zobnikov v menjalniku ob določenem razmerju vrtljajev gnane in gonilne gredi: menjati prestavo; prilagoditi prestavo hitrosti; avtomobil ne vozi dobro, ker ni v pravi prestavi / dati v prvo prestavo; voziti v tretji prestavi; prestave so sinhronizirane