ABS in ROČNA
ABS in ROČNA
Pozdravljeni, kupil sem cliota 2, letnik 2008. Pri nakupu so mi prikrili kar nekaj stvari, od velikega servisa dalje itd. Najprej sem ugotovil, da mi ne sveti kontrolka za ročno zavoro, najprej sem sumil stikalo, ampak ni bilo. Po bolj temeljitem pregledu, sem ugotovil da je bila ABS enota odprta in ponovno zalita (računalnik). Sedaj sem nabavil novega in zadeva zopet ne deluje. Kontrolka ne sveti niti ko ob zagonu daš kontakt, tester pa sploh ne zazna ABS enote. A je možno da bi bile odklopljene kontrolne lučke na števcu? Ne bi rad nekaj na pamet delal, saj moram sneti celo armaturko. A mi lahko kdo pomaga z kakšnim nasvetom? Prejšnja lastnica je rekla, da je njej delao, ampak je karamboliranega prodala nekemu preprodajalcu.
Hvala in lep pozdrav
Andrej
Hvala in lep pozdrav
Andrej
Re: ABS in ROČNA
Lučko lahko "ugasneš"-odlotaš v števcu za demontažo števca ni potrebno demontirati armaturo. Staro ABS grupo ne zazna tester?endy napisal/-a:Pozdravljeni, kupil sem cliota 2, letnik 2008. Pri nakupu so mi prikrili kar nekaj stvari, od velikega servisa dalje itd. Najprej sem ugotovil, da mi ne sveti kontrolka za ročno zavoro, najprej sem sumil stikalo, ampak ni bilo. Po bolj temeljitem pregledu, sem ugotovil da je bila ABS enota odprta in ponovno zalita (računalnik). Sedaj sem nabavil novega in zadeva zopet ne deluje. Kontrolka ne sveti niti ko ob zagonu daš kontakt, tester pa sploh ne zazna ABS enote. A je možno da bi bile odklopljene kontrolne lučke na števcu? Ne bi rad nekaj na pamet delal, saj moram sneti celo armaturko. A mi lahko kdo pomaga z kakšnim nasvetom? Prejšnja lastnica je rekla, da je njej delao, ampak je karamboliranega prodala nekemu preprodajalcu.
Hvala in lep pozdrav
Andrej
RenaultSport
Tocno tako, tester je ne zazna, ko sem menjal z drugo pa prav tako. Kako pa naj pridem do stevca drugace, kot da snamem pokrov armaturke?
Hvala.
Hvala.
Armaturko snameš v 10 minutah.
https://www.cliosport.net/content/guide ... hboard.pdf
https://www.cliosport.net/content/guide ... hboard.pdf
Clio RS 172
Odkril zadevo, na stevcu manjkajo 3 led diode STOP, SERVIS in rocna. A je mozno da zaradi tega ne zazna tester ABS enote? Ali bo tadeva laufala ce nabavim drugi stevec? Ima mogoce kdo na zalogi? 1.2 16V tip motorja D4F G7?
Hvala
Hvala
Navlekli so te da se kar kadi... te tri lučke so bile deaktivirane z namenom... zato ker je prišlo do težje okvare in bi vseskozi svetile...
Jaz bi avto peljal nazaj, skrita napaka, vračaj denar.
Jaz bi avto peljal nazaj, skrita napaka, vračaj denar.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Lahko reci. Ba je zanic abs enota. A se da kje te diode, oziroma lucke dobiti?
- TwingoLove
Kolikor vem, da razdreš sam števec v cliu je potreben čas, saj je potrebno odstranit vse kazalnike in jih potem seveda pravilno postavit nazaj na mesto, saj se števca ne da kalibrirat.
V tem števcu so SMD led. Če se mene vpraša, pojdi po drug števec.
Sicer pa če si odkril tako napako, kot že omenjeno gre za skrito napako...
V tem števcu so SMD led. Če se mene vpraša, pojdi po drug števec.
Sicer pa če si odkril tako napako, kot že omenjeno gre za skrito napako...
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Samo vprašanje, a lahko dam samo drug števec? Ali še moram potem dati še kaj nastaviti?
- TwingoLove
Lahko daš drug števec, posledično bojo kilometri iz drugega avtomobila. Kilometrov se ne da prilagoditi.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Pozdrav.
Neugodna zadeva.
Kot prvo, kakšen tester uporabljaš?
Drugo, preveri ali so napetosti na ABS modulu. Če se prav spomnim so 4-je večji pini na konektorju za ABS enoto.
Ko daš kontakt, morata biti dva pina +12V (na eni strani skupaj) na drugi imaš dva pina maso.
Se zgodi, da pri tem avtu korozija uniči kable pod akumulatorjem. Najprej preveri napetosti šele potem kable. Varovalke za ABS so v motornem prostoru na voznikovi strani.
Glede števca, daj nekomu da ti namesti LED, niso drage...
Lahko mi pošlješ na ZS VIN in ti poiščem načrt.
Neugodna zadeva.
Kot prvo, kakšen tester uporabljaš?
Drugo, preveri ali so napetosti na ABS modulu. Če se prav spomnim so 4-je večji pini na konektorju za ABS enoto.
Ko daš kontakt, morata biti dva pina +12V (na eni strani skupaj) na drugi imaš dva pina maso.
Se zgodi, da pri tem avtu korozija uniči kable pod akumulatorjem. Najprej preveri napetosti šele potem kable. Varovalke za ABS so v motornem prostoru na voznikovi strani.
Glede števca, daj nekomu da ti namesti LED, niso drage...
Lahko mi pošlješ na ZS VIN in ti poiščem načrt.
ah, ta moj clio
Pozdrav, na ABS enoto dobim 2x 12V.
Pozdravljeni, zadeva resena. Bila je zanic crpalka na ABS enoti. Cela enota stane 50 €, mojstri pa so sli raje odstranjevat smd diod iz stevca. Hvala za pomoc.