Laguna 2 radio ne deluje

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mregorsek

Laguna 2 radio ne deluje

Odgovor Napisal/-a mregorsek »

Pozdravljeni

Pred časom sem kupil Laguno II faza 2 z opremo Initiale Paris in ne deluje radio. Display deluje vedno, radio pa vmes začne igrati, igra par minut pa spet vgasne. Je imel mogoče kdo podobne težave? (Sem preletel forum pa nisem našel nikjer nič na to temo) Tudi navigacija si ne dobi GPS signala (nevem če je to povezano z radijem tudi). Od začetka je sicer imel GPS signal pol pa naenkrat več ne.

Hvala za odgovore in za pomoč!

Lp Miha :)
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: Laguna 2 radio ne deluje

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Gre se verjetno za Carminat CNC sistem. Displej ni odvisen od radia. Povej a radijski meni se ti pokaže sploh ali nič? Lahko da je problem v ojačevalcu, kateri je mislim da v predalu pri sovozniku. Če pa se ti ne prikaže niti radijski meni s postajami, pa poizkusi odklopiti akku pa nazaj priklopit. Saj če je napetost prenizka se radio včasih ne prižge.
Glede GPS signala pa je znaj problem, da v anteno na strehi rada pride voda in le ta preneha delovati. Alternativa je aftermarket antena in deluje prav tako dobro.
Isti Carminat CNC imam v Vel Satisu.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
mregorsek

Odgovor Napisal/-a mregorsek »

Radio večino časa ne deluje, vmes pa začne, in čez čas spet prekine. Takrat ko deluje lahko pridem v meni od radija, drugače pa samo v meni navigacije, in nastavitev (ura itd.). Napetost z akumulatorja ima stalno na konektorju (spominska menda) in tudi ko dam kontakt dobi napetost (dobrih 14V sta obojni, sem premeril konektor, imam sicer tudi diagram od konektorja, kateri pin kaj pomeni, ampak ne poznam kratic, drugače pa sem premeril kje ima vse napetost, takrat ko ne deluje). Bom jutri probal srečo še enkrat in mogoče bo radio deloval, in premerim še enkrat konektor, da vidim kje ima vse napetost takrat.
Če radio odklopim se display ne prižge, deluje samo ko je priklopljeni. Ima pa še avto zadaj ta standardni ISO konektor za navadni radio, tisti baje deluje (prejšnji lastnik je imel drug radio priklopljeni). Če ta informacija mogoče kaj pomaga :) Drugače pa hvala za pomoč :).

Lp Miha
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

pozdravljen

če boste rabili originalni radio ali ojačevalec za laguno 2 imam oboje po moje je problem v eni od teh enot....pošjitemi vašo tel tu ali na zs da vas kontaktiram...lp
Odgovori