izklop esp-ja
-
grand senic
izklop esp-ja
Zdravo.
Zanima me ali je sploh mogoče izklopiti ESP pri grand senicu 2018,ker je ta zadeva zame neuporabna,danes sem prvič vozil avto v snegu in ker imam pač kar veliko klanca da pridem domov mi je praktično ves čas nabijal ta ESP in namesto,da bi imel avto moč je komaj lezel.Če se ga da nekako izklopit sam ali pa če je to možno recimo na servisu z računalnikom.
Zanima me ali je sploh mogoče izklopiti ESP pri grand senicu 2018,ker je ta zadeva zame neuporabna,danes sem prvič vozil avto v snegu in ker imam pač kar veliko klanca da pridem domov mi je praktično ves čas nabijal ta ESP in namesto,da bi imel avto moč je komaj lezel.Če se ga da nekako izklopit sam ali pa če je to možno recimo na servisu z računalnikom.
Re: izklop esp-ja
Bo res treba navodila prebrat in pritisniti gumb za izklop levo spodaj pod volanom, vsaj moj Espace ima to tam.
Nima nobene tipke za izklop. Ima sicer opcijo v rlinku, samo nekdo ti mora to s testerjem in ustreznim programom odklenit. Na servisu dvomim, da ti bodo (ker verjetno niti ne znajo niti ne vejo, da se da).
Poslano z mojega ANE-LX1 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega ANE-LX1 z uporabo Tapatalk
Pejd na servis in naj odklenejo. Saj iz nobene zasnežene luknje ne prideš s temi čarovnijami. To je za parkirišče pri Šparu.
-
grand senic
Ja tipke ni nikjer in je cel hudi.... vozit tko.Sem mel na prejšnjem tipko pa si izklopu in je avto šel samo ta vrag pa nikamor.
Vseeno hvala za odgovore bom šel drug teden na servis da vidim kako in kaj je na temu in bom poročal.
Vseeno hvala za odgovore bom šel drug teden na servis da vidim kako in kaj je na temu in bom poročal.
Na 'trojki' sicer imam tipko in se ga da izklopiti. Sam se hudič pri 40 km/h sam nazaj vklopi. In tudi, če je izklopljen pred vstopom v klanec, se kar zmisli in ga vklopi. In moraš čarat, da se ti ne zakopje in obstane.
Poslano z mojega LG-K580 z uporabo Tapatalk
-
grand senic
Jutri grem na reno servis iz poizvem kako in kaj,drugače pa sem tudi že razmišljal če bi kar potegnil ven varovalko od abs-a ker itak to bere iz teh senzorjev samo če nebo potem kaj drugega blokiralo.Moram to probat pa da vidimo.
V bistvu bi moral dodati kakšno originalno stikalo, zaradi izgleda, s katerim bi izklapljal abs-esp varovalko. No moreš biti brez abs.
-
grand senic
Tko je:na servisu pravijo (ali pa nimajo pojma kako to narest),da se tega ne da izklopit niti narest,da bi preko r-linka to lahko kaj izklapljal.Neuradno so mi rekli potegni abs varovalko ven.Bom sam pač naredil bajpas za to varovalko in jo bom izklapljal takrat ko bo pač potrebno,ker brez abs-a itak nemorem bit za silo ko rabiš moč na avtu bo to edina rešitev zaenkrat.
Ne da se ga izklopit (in uradno ne sme) edino tako z varovalko ampak potem spet kaže polno napak. Včasih so bile tipke zdaj pa še tega ni več. Pa tudi trakrat po določenem procentu zdrsa se je nazaj vklopil.grand senic napisal/-a:Tko je:na servisu pravijo (ali pa nimajo pojma kako to narest),da se tega ne da izklopit niti narest,da bi preko r-linka to lahko kaj izklapljal.Neuradno so mi rekli potegni abs varovalko ven.Bom sam pač naredil bajpas za to varovalko in jo bom izklapljal takrat ko bo pač potrebno,ker brez abs-a itak nemorem bit za silo ko rabiš moč na avtu bo to edina rešitev zaenkrat.
RenaultSport
To, kar sem omenil v prejšnjem postu:
https://www.foroclub.es/megane4/viewtop ... 46&t=20977
Kdo bi pa to naredil, je pa druga zgodba.
https://www.foroclub.es/megane4/viewtop ... 46&t=20977
Kdo bi pa to naredil, je pa druga zgodba.