Sem novinec tu, upam, da se bom obnašal v skladu s pravilnikom
Imam pa nekaj vprašanj. Ker se mi obeta, da spomladi praktično dobim Scenica, se jasno menjave ne bom otepal, je pa avto, ki ima kr nekaj zgodovine za sabo okol servisa.
Tako da, avto ima blizu 190k km in od večjih stvari ima menjano:
- sklopka + vztrajnik (vsaj zaračunal so ga na servisu, upam da tudi zamenjal
- generalka na motorju pred cca 15k km (utrgalo ležaj na gredi)
- popravljena armaturka (občasno se je kr ugasnila, menda standard napaka)
- nekaj cevi od klime
Drugače se na avtu redno dela servise, menja žarnice (eno obdobje je crkovala na 2 meseca), menja gume, itd.
Ima pa avto še nekaj obstoječih težav, predvsem z elektronko.
- Pred časom se je pojavljalo odpiranje voznikove šipe, ko je avto bil zaklenjen. Precej priročno, ko je avto bil kje na dežju. - Okoli tega sem malo raziskal in očitno obstajajo moduli na vsaki šipi, ki se lahko popravi/zamenja. To bomo videli, a se bomo šli oz. kako pogosto se bo problem pojavljal.
- Trenutno ne deluje nastavitev snopa sprednjih luči. Obrnjene so čisto dol in ponoči je vožnja brez dolgih luči praktično nemogoča. Preletel sem varovalke, našel eno 5A, jo zamenjal in ni nič pomagalo. Sklepam, da težava potem ostaja pri stikalu. Vemo kakšna je kej cena tega? Poceni pomoje ni, ker ima gor tudi regulacijo osvetlitve armature...
- Škripanje podvozja, ko je mrzlo, sklepam, da je kaka guma okoli rollbarov strohnela. Sam bi oz. bom itak razmišljal o kaki predelavi podvozja, predvsem kak cm nižje, pa puše menjat s poliuretanskimi...
- Po generalki se mi zdi, da je motor še malo bolj len, kot je bil pred okvaro ležajev. Tu ne vem kaj naredit... Po generalki sem iskal opcijo kakega chippanja, pa mi je vsak odsvetoval to na teh kilometrih, češ kaj pa turbina in šobe...kako mnenje o tem na tej strani?
Ker so sprednje luči že čisto v p***i, kar se tiče zamegljene plastike, me zanima, če kdo zna potrdit, da pašejo luči od facelifta na ta avto? Imajo že leče (naš ima še parabole), da če že iščem menjavo, bi menjal za novejši model (poliranje ne pride v poštev, ker so tudi z notranje strani slabe).
Na armaturki ima avto neke indikacije za TPMS, pa me zanima, a je potrebno samo kupit prave ventile, kej doprogramirat v računalniku al je treba tudi kej posegat v sam računalnik/armaturko, kar ponavadi pomeni = predrago
Še zadnja stvar, ki me na tem avtu bega, so zavore. Ne vem sicer zakaj, ampak meni delujejo enostavno poddimenzionirane za to gajbo. Ker avto ustavit z malo večjo hitrostjo, bremze tulijo in sicer primejo, ampak se mi zdi, da se marsikater večji avto lepše ustavi... Je kdo tu delal kako menjavo na večji radij diskov? Pripravljen sem tudi na kako colo večje gume pristat, ampak bi pa rad, da se avto ustavi, ko to hočem od njega.