Scenic II, '06, več vprašanj

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
jakcsson

Scenic II, '06, več vprašanj

Odgovor Napisal/-a jakcsson »

Pozdrav,

Sem novinec tu, upam, da se bom obnašal v skladu s pravilnikom :)

Imam pa nekaj vprašanj. Ker se mi obeta, da spomladi praktično dobim Scenica, se jasno menjave ne bom otepal, je pa avto, ki ima kr nekaj zgodovine za sabo okol servisa.
Tako da, avto ima blizu 190k km in od večjih stvari ima menjano:
- sklopka + vztrajnik (vsaj zaračunal so ga na servisu, upam da tudi zamenjal :) )
- generalka na motorju pred cca 15k km (utrgalo ležaj na gredi)
- popravljena armaturka (občasno se je kr ugasnila, menda standard napaka)
- nekaj cevi od klime

Drugače se na avtu redno dela servise, menja žarnice (eno obdobje je crkovala na 2 meseca), menja gume, itd.

Ima pa avto še nekaj obstoječih težav, predvsem z elektronko.
- Pred časom se je pojavljalo odpiranje voznikove šipe, ko je avto bil zaklenjen. Precej priročno, ko je avto bil kje na dežju. - Okoli tega sem malo raziskal in očitno obstajajo moduli na vsaki šipi, ki se lahko popravi/zamenja. To bomo videli, a se bomo šli oz. kako pogosto se bo problem pojavljal.
- Trenutno ne deluje nastavitev snopa sprednjih luči. Obrnjene so čisto dol in ponoči je vožnja brez dolgih luči praktično nemogoča. Preletel sem varovalke, našel eno 5A, jo zamenjal in ni nič pomagalo. Sklepam, da težava potem ostaja pri stikalu. Vemo kakšna je kej cena tega? Poceni pomoje ni, ker ima gor tudi regulacijo osvetlitve armature...
- Škripanje podvozja, ko je mrzlo, sklepam, da je kaka guma okoli rollbarov strohnela. Sam bi oz. bom itak razmišljal o kaki predelavi podvozja, predvsem kak cm nižje, pa puše menjat s poliuretanskimi...
- Po generalki se mi zdi, da je motor še malo bolj len, kot je bil pred okvaro ležajev. Tu ne vem kaj naredit... Po generalki sem iskal opcijo kakega chippanja, pa mi je vsak odsvetoval to na teh kilometrih, češ kaj pa turbina in šobe...kako mnenje o tem na tej strani?

Ker so sprednje luči že čisto v p***i, kar se tiče zamegljene plastike, me zanima, če kdo zna potrdit, da pašejo luči od facelifta na ta avto? Imajo že leče (naš ima še parabole), da če že iščem menjavo, bi menjal za novejši model (poliranje ne pride v poštev, ker so tudi z notranje strani slabe).

Na armaturki ima avto neke indikacije za TPMS, pa me zanima, a je potrebno samo kupit prave ventile, kej doprogramirat v računalniku al je treba tudi kej posegat v sam računalnik/armaturko, kar ponavadi pomeni = predrago :)

Še zadnja stvar, ki me na tem avtu bega, so zavore. Ne vem sicer zakaj, ampak meni delujejo enostavno poddimenzionirane za to gajbo. Ker avto ustavit z malo večjo hitrostjo, bremze tulijo in sicer primejo, ampak se mi zdi, da se marsikater večji avto lepše ustavi... Je kdo tu delal kako menjavo na večji radij diskov? Pripravljen sem tudi na kako colo večje gume pristat, ampak bi pa rad, da se avto ustavi, ko to hočem od njega. :)
Uporabniški avatar
matt79

Re: Scenic II, '06, več vprašanj

Odgovor Napisal/-a matt79 »

Samo eno dejstvo ..... Tudi če je zastonj, ne vem če se ga splača vzet.

Imam izkušnje s takimi avti in ko je vedno nekaj z njimi, enostavno človek nima več volje se ukvarjati s popravili.

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

pozdravljen

na steklu te zajebava verjeto stikalo ali pa elektronika ki je na motorčku...imam oboje če boš rabil
kar se tiče luči pašejo facelift brez predelav - bi se tudi našle za mali denar
za snop luči je verjetno krivo stikalo nasatvitve v kabini-to dobiš za cca 10-20 e...
TPMS programsko izklopiš pa imaš mir ...ker kupovanje ventilov - novih bo cca 200 e -starih se ne splača ker imajo dobo cca 8-10 let pomeni da je baterija na rabljenih že proti koncu glede na letnik vozil...
to da avto ne vleče daj pogledat kakemu strokovnjaku lahko da je problem akurator turbine...premal odpre turbino..lahko pa čisto kaj drugega
aja pa dobrodošel na forumu...
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Luči po FL: svetilnost leč začne po kakih 2-3 letih od novega zelo padati, tako da ne vidiš nič. Tako da jaz osebno ne bi rabljenih niti novih depo ali podobnih nizkocenovnikov. Iz izkušenj, imel sem Grand Scenic letnik 2007 (kupljen nov) in ga prodal jeseni 2015.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Thomasser

Odgovor Napisal/-a Thomasser »

robertp napisal/-a:Luči po FL: svetilnost leč začne po kakih 2-3 letih od novega zelo padati, tako da ne vidiš nič. Tako da jaz osebno ne bi rabljenih niti novih depo ali podobnih nizkocenovnikov. Iz izkušenj, imel sem Grand Scenic letnik 2007 (kupljen nov) in ga prodal jeseni 2015.
Našemu Scenicu 2007 res slabo svetijo luči. Sem dal noter Osram night breaker laser, pa ne pomaga. Katere luči bi pa ti predlagal? A leče se pa ne dajo očistiti?
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Ali vgradiš kvakiteten H7 HID kit (Xenon) ali pa nove žaromete Valeo, Hella...
Jaz sem poskrbel še za pranje žarometov ob vgradnji HID kita... prvovgradnja so bili Valeo.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Thomasser napisal/-a:
robertp napisal/-a:Luči po FL: svetilnost leč začne po kakih 2-3 letih od novega zelo padati, tako da ne vidiš nič. Tako da jaz osebno ne bi rabljenih niti novih depo ali podobnih nizkocenovnikov. Iz izkušenj, imel sem Grand Scenic letnik 2007 (kupljen nov) in ga prodal jeseni 2015.
Našemu Scenicu 2007 res slabo svetijo luči. Sem dal noter Osram night breaker laser, pa ne pomaga. Katere luči bi pa ti predlagal? A leče se pa ne dajo očistiti?
Ob zažgani in umazani leči pomaga samo menjava luči.
RenaultSport
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Modul se odvije iz žarometa, leča se sčisti, fokus pa nese na obnovo v Mengeš.
Odgovori