Pozdravljeni,
Zanima me vaše mnenje, imam Megana grandtour II, ki je začel že malo pešati in sicer komplet sistem ročne zavore je zarjavel, kar so ugotovili na tehničnem, ki sem ga čudežno opravil. Poleg tega se mi ne odpirajo več prtljažna vrata, menjati bi moral enega izmed nosilcev žarnic zadnjih luči, centralno zaklepanje več ne deluje (piše da je potrebno menjati baterijo kartice, vendar po menjavi baterije v obeh ključih še vedno javlja isto napako), kmalu bo tudi mali servis za opraviti, pa verjetno tudi kakšni diski zamenjati... Veliki servis je pa bil opravljen pred 3 leti. Avto je 2006 letnik in ima 250k kilometrov.
Ali se po vašemu mnenju splača vložiti v popravilo vsega omenjenega, pa verjetno bi se še kaj našlo ali bi bil bolj smiselen nakup novega/rabljenega vozila? Omenjeni avto bi rad imel še kakšna 3 leta... Če bi že vlagal v popravilo, kaj bi pri omenjenemu modelu bilo še fajn preveriti? Do sedaj sem na avtu moral menjati le ležaj v menjalniku, drugače je deloval brezhibno, zato mi ga je kar malo škoda menjati...
Lep pozdrav
Nakup novega ali vložiti v starega
Re: Nakup novega ali vložiti v starega
Menjaj.
Sam sem bil v podobni situaciji cca eno leto nazaj, le da je imel avto še kakšnih 30 000 km več, letnik pa podoben. Sem mislil, da bo šlo poceni skozi še eno leto, pa se začnejo okvare kar nabirat
- najprej ena sprednja vzmet poči. Itak je treba menjat obe + amortizerje
- čez 2 meseca poči ena zadnja vzmet. ponovimo vajo še zadaj
- menjat komplet zavore (diski, ploščice, čeljusti)
- velik servis
- nove zimske gume
pa še kakšna malenkost, ki sem jo raje pozabil. V glavnem, ko se začnejo napake raje prodat
Sam sem bil v podobni situaciji cca eno leto nazaj, le da je imel avto še kakšnih 30 000 km več, letnik pa podoben. Sem mislil, da bo šlo poceni skozi še eno leto, pa se začnejo okvare kar nabirat
- najprej ena sprednja vzmet poči. Itak je treba menjat obe + amortizerje
- čez 2 meseca poči ena zadnja vzmet. ponovimo vajo še zadaj
- menjat komplet zavore (diski, ploščice, čeljusti)
- velik servis
- nove zimske gume
pa še kakšna malenkost, ki sem jo raje pozabil. V glavnem, ko se začnejo napake raje prodat
za zadnja vrata imaš pa mogoče kable precvikane. v gumijasti cevki med karoserijo in prtljažnimi vrati so kabli za elektriko, bremze, ..., ki se radi precvikajo. Jih je treba poštukat z novimi kabli.
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Odvisno koliko si pripravljen dati za drugi avto. Če toliko, da bi lahko kupil avto približno enake vrednosti kot je sedanji, potem raje popravi tega. Tudi drugi bo imel neke napake, ki jih boš mogel popravit. Če pa misliš kupiti starega nekaj let, potem ga menjaj. Sicer se zna zgoditi da boš tudi tukaj moral kaj popraviti, ampak bo avto šel potem še dolgo. Starejši kot je, vedno nekaj malega odpove tako da moraš stalno nekaj vlagati vanj.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Verjetno je res v tem problem, ker mi tudi svetila za tablico ne delujejo po menjavi žarnic.matej_m napisal/-a:za zadnja vrata imaš pa mogoče kable precvikane. v gumijasti cevki med karoserijo in prtljažnimi vrati so kabli za elektriko, bremze, ..., ki se radi precvikajo. Jih je treba poštukat z novimi kabli.
Drugače se pa odločam za novega megana grandtour in pa med popravilom trenutnega, vendar bo verjetno kar nakup novega.
Hvala za odgovore