Pušča pečka in smrdi po antifrizu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
zobnik

Pušča pečka in smrdi po antifrizu

Odgovor Napisal/-a zobnik »

Pozdrav

Že od kar imam avto cliota 2 1.4 8v....mi po malem pušča pečka, dolivam občasno vodo, prejšnji teden pa dolil antifriz. Dvakrat mi je hladilni sistem že zmrznil. Lani in letos...Ampak avto za 200 evrov, se ni za sekirat, če poč blok, kaka cev ali hladilnik....V glavnem smrdi iz ventilacije. Vem da pride pečka 50-60 evrov, ampak dela je za cel dan. Menjal sem že nekaj delov na avtu (sam), ampak tole da grem razdirat mi pa ravno ni za delat. Zgornji del sem enkrat že razdru da sem prišel do števca.
Mehanik pa izpod 150 vse skupaj ne bo delal.
To je polovica vrednosti avta.

Iščem rešitev ali tesnilec vlijem notri ali pa vitrex ki ima diseč vonj. Sedaj me samo skrbi, da bi se vitrex pretirano penil.
Lahko pa bi vlil kak dodatek, ampak vonj po antifrizu bo ostal in še ZDRAVO NI.
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Re: Pušča pečka in smrdi po antifrizu

Odgovor Napisal/-a joztom »

Karkoli boš vlil namesto antifriza, boš uničil avto do konca, žal.
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Če lahko preživiš brez gretja v avtu potem odklopi pečko v motornem prostoru. Cevi tam samo nekako poveži skupaj.

Sicer pa tesnilec daj notri. Saj več kot ob 200€ tako ne boš.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
zobnik

ta motor ne bo crknil je 1.4 8v.
zobnik

Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

zobnik napisal/-a:Pozdrav

Že od kar imam avto cliota 2 1.4 8v....mi po malem pušča pečka, dolivam občasno vodo, prejšnji teden pa dolil antifriz. Dvakrat mi je hladilni sistem že zmrznil. Lani in letos...Ampak avto za 200 evrov, se ni za sekirat, če poč blok, kaka cev ali hladilnik....V glavnem smrdi iz ventilacije. Vem da pride pečka 50-60 evrov, ampak dela je za cel dan. Menjal sem že nekaj delov na avtu (sam), ampak tole da grem razdirat mi pa ravno ni za delat. Zgornji del sem enkrat že razdru da sem prišel do števca.
Mehanik pa izpod 150 vse skupaj ne bo delal.
To je polovica vrednosti avta.

Iščem rešitev ali tesnilec vlijem notri ali pa vitrex ki ima diseč vonj. Sedaj me samo skrbi, da bi se vitrex pretirano penil.
Lahko pa bi vlil kak dodatek, ampak vonj po antifrizu bo ostal in še ZDRAVO NI.
Tesnilec je rešitev če res po malo solzi pa še to na koncu vseeno spusti in zapaca sistem na določenih delih. Karkoli namesto antifriza ni za nalivat, ker se samo uničuje pa sčasoma še strošek postane, kot tudi antifriz. Slej ko prej bo spustila do "konca". Rešitev je ali odklop pečke kot je že prehodnik povedal ali pa menjava le te kar pa mislim, da več kot 100e z materialom nebi smelo biti.
RenaultSport
zobnik

Že let in pol mi pomalem pušča, ampak smrdi samo včasih in še to zelo poredko. Za 100 evrov ti to noben ne bo rihtal, sam pa ne grem razkopavat armaturo, ker je dela velik in še polomim lahko kej. Ploščice menjam hitro, tole pa da se je*em cel dan :x
Avto tak ni nek biser, sicer vozen in brez resnejše zračnosti in tudi brez rje.
Je pa seveda na plin predelan, zato se še vozim, drugač bi že menjal. Na plin je avto še manj vreden kot brez plina, preverjeno, več kot kot 250 evrov mi dosedaj ni noben ponujal, sem dal avto za foro na fb.
Nima klime, nima serva :P
Avto sem mislil menjat že pred 1 letom, ampak se odločil, da vozim dok ne ribne.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

zobnik napisal/-a:Že let in pol mi pomalem pušča, ampak smrdi samo včasih in še to zelo poredko. Za 100 evrov ti to noben ne bo rihtal, sam pa ne grem razkopavat armaturo, ker je dela velik in še polomim lahko kej. Ploščice menjam hitro, tole pa da se je*em cel dan :x
Avto tak ni nek biser, sicer vozen in brez resnejše zračnosti in tudi brez rje.
Je pa seveda na plin predelan, zato se še vozim, drugač bi že menjal. Na plin je avto še manj vreden kot brez plina, preverjeno, več kot kot 250 evrov mi dosedaj ni noben ponujal, sem dal avto za foro na fb.
Nima klime, nima serva :P
Avto sem mislil menjat že pred 1 letom, ampak se odločil, da vozim dok ne ribne.
Ja poznam pa steklo je mastno itd... Glede stroškov pa ja se najdejo tudi za tak denar. V takih situacijah "dokler gre" ponavadi avto kar dela in dela :D :D
RenaultSport
zobnik

vsaj rjavi ne, ampak res čisto nič, podvozje nič v glavnem, ker sem šranfal.
zobnik

Paprika je rešila problem :D
ampak prejšnji teden ko sem nekaj šranfal sem hotu avto zapeljat v kamnolom in ga zakurit :evil: sam sem pol vzel fleksrco in kladu, zrihtal in vozim dalje.
Odgovori