Imam težavo s svojim Meganom. Bil je že na veliko servisih, pa se napaka še vedno pojavlja.
Tako, da me zanima ali ste imeli že podobno izkušnje (kako ste jih rešili) ali pa kakšno idejo.
Torej:
Avto: Megane, 2004, 1,5DCI (naj omenim, da je čipiran). Prevoženih cca. 209,000 KM.
Opis napake: Cca. 2 meseca nazaj se mi je prižgala okvara "check injection". Avto je zatem težko vžigal. V prvo ni vžgal. Včasih v drugem, včasih v tretjem, včasih petem poskusu. Ko se je avto prižgal pa se je podkadilo tudi precej belega dima.
Avto sem prvič peljal na servis, kjer mi je z računalnikom "zbrisal napako".
Nato je avto nekaj dni vžigal normalno, ... nato pa se mi je med vožnjo spet prižgala lučka "check injection", sledili so isti problemi.
Avto sem nato drugič peljal na isti servis, kjer mi je rekel, da so fuč šobe, svečke in najbrš tudi pumpa. Strošek, ... prevelik za tako vozilo.
Ker mi je v procesu spet zbrisal napako, je avto spet nekaj dni delal normalno (dokler se ni med vožnjo spet prižgala check injection napaka).
Avto sem zato peljal na drug servis, ... kjer mi je izmeril in pregledal šobe, svečke, ... in potrdil, da je s temi elementi vse v najlepšem redu, z računalnikom spet "zbrisal" napako in avto je spet nekaj dni delal. Kot vedno poprej (dokler se spet med vožnjo ni prižgala check injection lučka).
Ok ... avto sem peljal do znanca, ki mi je spet pregledal in izmeril šobe in svečke, ... ter potrdil, da so OK (sicer je mehanik aviaciji SLO vojski, vendar je imel podobne probleme s svojim Cliom DCI).
Čez nekaj časa (po težkem vžiganju) mi nekega dne avto ni več vžgal.
Vleka mi ga je odpeljala na 4? servis.
Tam so mi zamenjali pumpo za dovod goriva iz rezervarja do motorja (upam, da sem prav opisal).
Avto je nato spet cca. 4 dni delal normalno.
Potem pa spet ista štorija (seveda mi je preko računalnika zbrisal napako).
... Ko sem ga peljal nazaj, je rekel, da mora najbrš biti nekaj s šobami in pumpo.
To je bilo včeraj. Napaka je bila spet zbrisana in avto trenutno dela normalno. Do kdaj, pa bomo videli.
Tukaj pišem predvsem zato, ker mi je vse skupaj zanimivo.
Predvsem zato, ker avto deluje v piko, če se računalniško odpravi napaka, ter zato, ker sta dva mehanika mnenja da so fuč šobe, svečke in pumpa, nobeden pa ni prav ziher.
P. S. Avto med vožnjo ne izgublja moči.
P. S. 2 ... odkar sem lastnik vozila (10 let) se med hitrim in intenzivnim pospeševanjem (vstop na AC) prižiga lučka "Injection fault". Vendar tudi tega ni nikoli noben serviser (niti uradni) ugotovil. Je pa avto do sedaj delal brez problemov.
P. S. 3 ... youtube link, ko je avto v slabem stanju: https://www.youtube.com/watch?v=M31LzhL ... e=youtu.be
Ima kdo kakšno idejo?
Hvala in LP