Zaganjač Clio

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Zaganjač Clio

Odgovor Napisal/-a franko »

Na Cliotu 1.6 16V l.02 moram obnoviti zaganjač, vendar mi ga še ni uspelo odstraniti iz avta. Na nobeni strani ni dovolj prostora da bi ga potegnil ven. Pozna kdo kakšno rešitev oz. moram še kakšen del odstraniti da bo šlo?
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Sebastijan
Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Zaganjač Clio

Odgovor Napisal/-a Sebastijan »

Sicer nimam pojma kje ima ta motor štarter, ampak demontaža štarterja ali bilo kakšne druge stvari gre tako, da odstraniš tisto kar ti je v napotu. Včasih ga je tudi potrebno samo prav zasukati pa gre. Sam od sebe se pa sigurno ne bo prišel iz motorja.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Uporabniški avatar
franko

Si me pa nasmejal :lol:

Zanima me ce ga je kdo ze dejansko snemal iz avta. Tezava je da je v napoto izpusni kolektor, katerega pa res ne bi rad odstranjeval, poleg tega pa bi moral odstraniti tudi sesalni kolektor.

In zato me zanima ce kdo pozna kaksno enostavno resitev katere nisem opazil?
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

franko napisal/-a:Si me pa nasmejal :lol:

Zanima me ce ga je kdo ze dejansko snemal iz avta. Tezava je da je v napoto izpusni kolektor, katerega pa res ne bi rad odstranjeval, poleg tega pa bi moral odstraniti tudi sesalni kolektor.

In zato me zanima ce kdo pozna kaksno enostavno resitev katere nisem opazil?
Če desno polosovino umakneš ne gre ven?
RenaultSport
Uporabniški avatar
franko

Sem tudi o tem razmišljal, mogoče bi celo šlo. Ampak sem potem našel pot tako, da sem odstranil toplotno zaščito okoli kolektorja in mislim da senzor nivoja olja in sem zrinil zaganjač med blokom in kolektorjem do desnega kolesa. Danes gre na obnovo.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Nazadnje si pogruntal, da je najceneje peljati avtoelektričarju, ki ima grif pa vse orodje, pa kar polomi seže v predal, ti se pa dva dni okoli voziš in to iščeš. Zahtevaj test pod obremenitvijo, se splača.
Uporabniški avatar
franko

Saj to sem že od začetka vedel da ga bom peljal na obnovo k avtoelektričarju, ampak odstraniti sem ga pa vseeno želel sam. Kar lahko vedno raje sam naredim :wink:

Kako pa izgleda test pod obremenitvijo? Ker me je že klical da z zaganjačem ni nič narobe, ampak jaz ne verjamem.

Že pred enim mesecem je zatajil (avtomat ni porinil, isto sedaj), pa sem ga porukal in je začel delati (verjetno 100x). Sem rekel da vidim ali je to samo enkratni dogodek, če se bo še ponovilo, ga bom pa peljal obnoviti. In res se je tako zgodilo. Mogoče trenutno dela, ker sem ga med demontažo konkretno prerukal...
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Bilo je veliko menjav ali obnov štarterjev za brez veze. Verjetno je tudi pri tebi tako kot pri mnogih drugih problem zjahan / oksidiran konektor ozirima kabel čevelj, ki je nataknjen na štarter?
LP, Samojed
Uporabniški avatar
franko

Ni to ker sta oba konektorja vijacena in lepa svetla. Avtoelektricar je zaganjac razdrl in rekel da je skoda karkoli menjat, ker je v zelo dobrem stanju. Danes bom na novo potegnil se obe masi, ce je slucajno to, ceprav izgledata v redu. Potem je pa lahko samo se kljucavnica. Ali sem se na kaj pozabil?
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Masa med karoserijo in motorjem je prekinjena...
ah, ta moj clio
Uporabniški avatar
franko

Kot sem že napisal bom tudi to zamenjal preventivno. Včeraj mi ni uspelo, sem le nazaj zmontiral kar sem razkopal prejšnje dni.

Čudno mi je, da bi bilo karkoli drugega kot zaganjač, ker sem ob prejšnji odpovedi diral le tega in nič drugega, tudi njegovih kontaktov ne. Če bi bila masa potem tudi na porivaje ne bi vžgal verjetno?
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
AgitatoR

Odgovor Napisal/-a AgitatoR »

Magnet, ki naredi kontakt ?
Pri meni je to shodilo. Mi je pokazal novega in starega.
In ugotovil smo, da je avto po ugasnitvi še 10 minut v pripravljenosti in takrat vleče 8 amperov. Da ni kriv altenator, ki naj nebi filal, ampak kratke relacije in vsakič, ko vgasneš avto teh 10 minut. In ke vsake dva dni težil, da je švoh akumulator. Filal pa normalno. 14V in več, brez porabnikov. Na relacije se simptom ne pojavi ?

Poslano z mojega LG-K580 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
franko

Kot sem rekel zaganjac pregledan, tudi elektromagnet in je v dobrem stanju. Relacije so dovolj dolge, vecinoma 30 km v eno stran. Akumulator dovolj poln, bil tudi preventivno napolnjen ob prvem nedelovanju zaganjaca. In sedaj deluje...koliko casa bo se :roll:
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
franko

Akumulator pa ni se nikoli svetil ali slabo vrtel.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
franko

Problem se je ponovil, avto spet ni vzgal. Ko obrnem kljuc se nic ne zgodi, vse lucke svetijo normalno, glasa pa ni nobenega niti ne vrti. Na porivaje vzge takoj. Med voznjo sem potem obrnil kljuc, ce bi takrat zavrtel zaganjac pa se spet ni nic zgodilo. Ko sem ga doma parkiral je vzigal normalno in sedaj dela.

Ima kdo kaksno idejo kaj bi lahko bilo? Avtomat na zaganjacu mogoce?
use se da sam če se če
Odgovori