Renault Laguna III; Trese
- Benjamin_S
Renault Laguna III; Trese
Pozdravljeni
Eno vprašanje.
Ravno sem naredil servis svoji Laguni (olje, filtri...)
Včeraj vžgem avto in ga nekaj čudno potrese. Ni bil v prestavi, pa se je zdelo, kot da bi hotel speljat.
Sedaj ga čudno trese ob zagonu. Ko malo pohodiš gas in ko pade na prosti tek, deluje, kot da bi se bati lovil med sabo.
Motor je sicer miren, ga ne trese. Ne trese ob speljevalnju ne trese pri pospeševanju.
Avto ima 210K.
Kaj lahko pričakujem?
Lep pozdrav,
Benjamin_S
Eno vprašanje.
Ravno sem naredil servis svoji Laguni (olje, filtri...)
Včeraj vžgem avto in ga nekaj čudno potrese. Ni bil v prestavi, pa se je zdelo, kot da bi hotel speljat.
Sedaj ga čudno trese ob zagonu. Ko malo pohodiš gas in ko pade na prosti tek, deluje, kot da bi se bati lovil med sabo.
Motor je sicer miren, ga ne trese. Ne trese ob speljevalnju ne trese pri pospeševanju.
Avto ima 210K.
Kaj lahko pričakujem?
Lep pozdrav,
Benjamin_S
- TwingoLove
Re: Renault Laguna III; Trese
Povej za kak motor gre.. 1.5 ali 2.0?
Lahko je več vzrokov. Prvo bi jaz preveril nosilce motorja.
Lahko je več vzrokov. Prvo bi jaz preveril nosilce motorja.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
- Benjamin_S
Zdravo
Se opravičujem.
Motor je 2.0 dci 150.
Menjan je bil nosilec na desni strani, ker je počila guma. Omenja se vztrajnik, čeprav nima vseh tipičnih znakov...
Lep pozdrav,
Benjamin_S
Se opravičujem.
Motor je 2.0 dci 150.
Menjan je bil nosilec na desni strani, ker je počila guma. Omenja se vztrajnik, čeprav nima vseh tipičnih znakov...
Lep pozdrav,
Benjamin_S
Pri tej kilometrini čisto možno da vztrajnik in sklopka
- Benjamin_S
Zdravo
Sem sel se po eno mnenje in pravijo da tezko da je to vztrajnik.
Ze ob zagonu je serviser kar zasikal.
Glede na obnasanje motorja in ko sva se zapeljala je rekel da zna bit eden od nosilcev motorja.
Cudno mu je da vse skupaj prevec "diha".
V oci mu je padla predvsem prestavna rocica ki jo ob dodajanju gasa bolj na grobo premika za 3-4 cm...
Ravno tako ko mu das gas bolj na grobo in ga spustis.
Lep pozdrav
Sem sel se po eno mnenje in pravijo da tezko da je to vztrajnik.
Ze ob zagonu je serviser kar zasikal.
Glede na obnasanje motorja in ko sva se zapeljala je rekel da zna bit eden od nosilcev motorja.
Cudno mu je da vse skupaj prevec "diha".
V oci mu je padla predvsem prestavna rocica ki jo ob dodajanju gasa bolj na grobo premika za 3-4 cm...
Ravno tako ko mu das gas bolj na grobo in ga spustis.
Lep pozdrav
Vidm da sm narobe prebral. Ni tresljajev ob speljevanju in pospeševanju 
- Benjamin_S
Zdravo
Ne nic nobebega tresenja.
Samo ko avto zazenes in ko padejo obrati na prosti tek ga nekajkrat strese...
Tko filing je k da bi neko avto zazibal od zgoraj navzdol...
Avto je bil pa pred dvema dnevoma spredaj spodaj podrt, ker je serviser mazal gumice stabilizatorjev...
Ne nic nobebega tresenja.
Samo ko avto zazenes in ko padejo obrati na prosti tek ga nekajkrat strese...
Tko filing je k da bi neko avto zazibal od zgoraj navzdol...
Avto je bil pa pred dvema dnevoma spredaj spodaj podrt, ker je serviser mazal gumice stabilizatorjev...
- TwingoLove
Torej očitno nekaj ni vredu če se prestavna ročica premika pri speljevanju. Do neke mere je to normalno, čeprav za novejše avte :E uff
Druga stvar katera mi je padla na pamet in o kateri je tudi že bilo dosti debate je pa veriga na teh 2.0 dci motorjih. Lahko da je kak španer slab. Je bila veriga že sploh kdaj preverjena. Malo se pozanimaj tudi na to temo kako in kaj preden jo utrga
Druga stvar katera mi je padla na pamet in o kateri je tudi že bilo dosti debate je pa veriga na teh 2.0 dci motorjih. Lahko da je kak španer slab. Je bila veriga že sploh kdaj preverjena. Malo se pozanimaj tudi na to temo kako in kaj preden jo utrga
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
- Benjamin_S
Zdravo
Ketna je bla preverjena pri 105k, ker smo menjali glavno jermenico, ker se je podrla...
Takrat je bil menjan tudi nosilec, na motorju, sedaj pa ocitno dela tezave se drug.
Grem jutri se po eno mnenje potem bomo pa videli kaj in kako...
Ketna je bla preverjena pri 105k, ker smo menjali glavno jermenico, ker se je podrla...
Takrat je bil menjan tudi nosilec, na motorju, sedaj pa ocitno dela tezave se drug.
Grem jutri se po eno mnenje potem bomo pa videli kaj in kako...
- Benjamin_S
Zdravo
Danes sem se oglasil pri Astilbi.
Izredno moram pohvalit g. Igorja, ki si je vzel cas, se vsedel v vozilo, kjer sva vse skupaj predebatirala.
Gospod se res spozna in ve kaj govori, dejansko pove kaj in kako.
Ce slucajno bere forum se mu zahvaljujem za vse napotke in nasvete!
Glede tresenja naj bi bilo v mejah, vozilo ima le 210k in ni vec nov
Verjetno so krivi nosilci in malo se kazejeo tudi kilometri, ki pocasi "grizejo" vztrajnik, sklopko in ostale dele.
Hvala se enkrat, ce resim zadevo se pa javim
Lp
Danes sem se oglasil pri Astilbi.
Izredno moram pohvalit g. Igorja, ki si je vzel cas, se vsedel v vozilo, kjer sva vse skupaj predebatirala.
Gospod se res spozna in ve kaj govori, dejansko pove kaj in kako.
Ce slucajno bere forum se mu zahvaljujem za vse napotke in nasvete!
Glede tresenja naj bi bilo v mejah, vozilo ima le 210k in ni vec nov
Hvala se enkrat, ce resim zadevo se pa javim
Lp
Pozdravljeni,
Sposodil bi si temo, da ne bom odpiral nove. Torej lastim si Laguno III 2.0dci 150KM. Prevozenih malo manj kot 197k kilometrov. Tudi jaz opazam, da avto v prostem teku trese/vibrira in to najbolj takrat ko je motor ze ogret. Sedaj, ko je hladno in avto cez noc stoji zjutraj ob prvem zagonu motor zatrese in ga malo trese dokler ne pride na obrate. Ampak je tresenje vibriranje manj izrazito ko je se motor hladen in tece v visjih obratih. Ko se pa ogreje in se vrti na normalnih obratih se tresenje cuti bolj. Na volanu, pedalih, prestavni rocici, bolj kot ne vsega kaj se dotaknem cutim vibracije (armaturka, sedezi). Torej kaj bi to lahko bilo? Kolega mi je rekel injektorji. Vztrajnika ne sumim ker vibracije ne prenehajo ce je sklopka pohojena. Mogoce nosilci motorja? Tu naj pripomnim, da ob izklopu motorja tega nic ne zatrese. Voznja je normalna. Avto je odziven. Pospesuje normalno. Torej najvecja moznost, da so to umazani/zapacani injektorji? Nacrt imam avto peljati na ciscenje in test injektorjev. Se bi mi kdo prosim dal kaksen nasvet?
Hvala in lp.
Sposodil bi si temo, da ne bom odpiral nove. Torej lastim si Laguno III 2.0dci 150KM. Prevozenih malo manj kot 197k kilometrov. Tudi jaz opazam, da avto v prostem teku trese/vibrira in to najbolj takrat ko je motor ze ogret. Sedaj, ko je hladno in avto cez noc stoji zjutraj ob prvem zagonu motor zatrese in ga malo trese dokler ne pride na obrate. Ampak je tresenje vibriranje manj izrazito ko je se motor hladen in tece v visjih obratih. Ko se pa ogreje in se vrti na normalnih obratih se tresenje cuti bolj. Na volanu, pedalih, prestavni rocici, bolj kot ne vsega kaj se dotaknem cutim vibracije (armaturka, sedezi). Torej kaj bi to lahko bilo? Kolega mi je rekel injektorji. Vztrajnika ne sumim ker vibracije ne prenehajo ce je sklopka pohojena. Mogoce nosilci motorja? Tu naj pripomnim, da ob izklopu motorja tega nic ne zatrese. Voznja je normalna. Avto je odziven. Pospesuje normalno. Torej najvecja moznost, da so to umazani/zapacani injektorji? Nacrt imam avto peljati na ciscenje in test injektorjev. Se bi mi kdo prosim dal kaksen nasvet?
Hvala in lp.
Nosilec motorja se posede in posledično trese. Zamenjajte najprej tistega pri verigi- ta velikega ne tistega, ki zgleda kot osmica edino če je rapokan oz. počen ponavadi je . Dobi se samo original, osmico pa tudi ponaredek.VoltageMX napisal/-a:Pozdravljeni,
Hvala in lp.
RenaultSport
Nosilec motorja, hidravlični, se dobi pri Potokar, Hutchinson. Vsaj za Espaceta so imeli. Na servisu je razkurjena cena. Spodnja pasja kost je v dveh variantah, alu dbela ali štancana jeklena. Jaz imam alu.
Sem ga iskal pa ni ponaredka za Laguno 3. Dobi se ga na eni strani (nekje na forumu) za boljšo ceno drugače je cca. 170€. Tudi pri Lagunah je alu, jeklenega še nisem videl na nobeni. Glavni povzročitelj tresljajev je hidravlični, osmica ne vpliva toliko na tresljaje-veliko se jih vozi z razpokanim selenom ali skoraj odtrganim...joztom napisal/-a:Nosilec motorja, hidravlični, se dobi pri Potokar, Hutchinson. Vsaj za Espaceta so imeli. Na servisu je razkurjena cena. Spodnja pasja kost je v dveh variantah, alu dbela ali štancana jeklena. Jaz imam alu.
RenaultSport