Poraba olja 1.2 Tce
Poraba olja 1.2 Tce
Pozdravljeni
Se opravičujem, če tema že obstaja.
Imam Scenic 1.2 Tce 115KM starega 21 mesecev in prevoženih 25.000km.
Avto se pelje brez problema, le da moram vsakih 10.000km vliti 1l olja (Elf 5W-40).
Ima kdo podobne izkušnje s porabo?
Hvala za odgovor.
LP,
Se opravičujem, če tema že obstaja.
Imam Scenic 1.2 Tce 115KM starega 21 mesecev in prevoženih 25.000km.
Avto se pelje brez problema, le da moram vsakih 10.000km vliti 1l olja (Elf 5W-40).
Ima kdo podobne izkušnje s porabo?
Hvala za odgovor.
LP,
Re: Poraba olja 1.2 Tce
Kaj so ti rekli na servisu?
Tudi meni je na začetku porabil nekaj olja, sedaj se je poraba umirila.
Tudi meni je na začetku porabil nekaj olja, sedaj se je poraba umirila.
Olje je bilo menjano ?
Poslano z mojega F2 z uporabo Tapatalk
Poslano z mojega F2 z uporabo Tapatalk
Motorje, ki pretirano pijejo olje (lahko tudi do 1l/1000km) vsaj v Nemčiji in Avstriji menjajo pod garancijo. Dokler je samo 1l/10.000 km, se osebno ne bi sekiral. Ali kaj rožlja ob pospeševanju? Če ja, je to znaka za alarm in čimprejšnji obisk servisa.
ZdravoB1 16v napisal/-a:Motorje, ki pretirano pijejo olje (lahko tudi do 1l/1000km) vsaj v Nemčiji in Avstriji menjajo pod garancijo. Dokler je samo 1l/10.000 km, se osebno ne bi sekiral. Ali kaj rožlja ob pospeševanju? Če ja, je to znaka za alarm in čimprejšnji obisk servisa.
Sedaj imam prevoženih 40.000km in je do sedaj bilo vse ok. Na 10.000km dolijem 1L olja.
Sedaj pa sem opazil, da se ob pospeševanju, v hrib, občasno zasliši rožljanje.
Kaj to pomeni?
Hvala za odgovor.
LP,
To se dogaja tudi meni. Ko motor zacuka, če pohodiš plin, občasno zarožlja, oziroma se sliši kovinski zvok iz motorja, ki pa izgine. Sumim kak nosilec, vztrajnik, sklopko ali pa mogoče veriga v motorju (kar pomeni, da je neka resna okvara). Sicer imam megana z enakim motorjem, bom šel počasi na redni servis in rekel, naj poskušajo urediti (se ne sekiram preveč, ker imam še 3 leta garancije).
Če ti bodo našli napako, javi, da bomo vedeli tudi ostali.
Kar se pa glede porabe olja tiče, meni ga porabi nekje 0,5 litra na 10 000 km, kar je nekako še ok.
Lp
Če ti bodo našli napako, javi, da bomo vedeli tudi ostali.
Kar se pa glede porabe olja tiče, meni ga porabi nekje 0,5 litra na 10 000 km, kar je nekako še ok.
Lp
Pozdravljen
Si mogoče odkril vzrok za rožljanje? Kolikor malo berem tuje forume bi naj bila kriva veriga.
Meni pri 61k km še kar solidno pije olje in sicer 1l na 5k km.
LP,
Gorazd
Si mogoče odkril vzrok za rožljanje? Kolikor malo berem tuje forume bi naj bila kriva veriga.
Meni pri 61k km še kar solidno pije olje in sicer 1l na 5k km.
LP,
Gorazd
Če bi bral poste, bi vedel, da motor klenka. Torej obvezno je točiti bencin 100 in pa uporabljati specialna olja za downsized motorje, ki se ne uparjujejo. Problem je, ker ta motor dobro vleče pod nizkimi obrati, pa ljudje radi pohodijo gas do konca, takrat zarožlja, znani so posledični lomi v glavi motorja itd..
Zdravo
Hvala.
Ne verjamem da je klenkanje ker to naredi občasno samo takrat, ko je motor malo obremenjen. Npr. ko grem v hrib in hočem pospešiti. To se lahko naredi v vsaki prestavi ne pa vedno. Recimo, ko prestavim v 3 in in hočem pospešiti in je motor malenkost obremenjen potem pa začne vleči. Ali pa v 6 na avtocesti ko pospešujem pri 80km/h.
Sem pa opazil, da sedaj ko sem dolil olje do max tega rožljanja ni več za opaziti. Moram še malo testirati.
Tankam pa 100 oktanov in uporabljam original Elf olje 5W-40.
LP,
Gorazd
Hvala.
Ne verjamem da je klenkanje ker to naredi občasno samo takrat, ko je motor malo obremenjen. Npr. ko grem v hrib in hočem pospešiti. To se lahko naredi v vsaki prestavi ne pa vedno. Recimo, ko prestavim v 3 in in hočem pospešiti in je motor malenkost obremenjen potem pa začne vleči. Ali pa v 6 na avtocesti ko pospešujem pri 80km/h.
Sem pa opazil, da sedaj ko sem dolil olje do max tega rožljanja ni več za opaziti. Moram še malo testirati.
Tankam pa 100 oktanov in uporabljam original Elf olje 5W-40.
LP,
Gorazd
Dopovej si, da ti klenka. Pa kaj preberi na temo LSPI
https://mobiloil.com/en/article/why-the ... protection
https://mobiloil.com/en/article/why-the ... protection
Zdravo joztom
Odlično. Hvala za tale link. Vse skupaj gledam sedaj iz druge perspektive in ja, zadeva je jasna.
LP,
Odlično. Hvala za tale link. Vse skupaj gledam sedaj iz druge perspektive in ja, zadeva je jasna.
LP,
A mogoče kdo ve ali ima Elf olje po API SN Plus? Kolikor sem gledal na njihovi spletni strani nisem zasledil.
Eno vprašanje, kaj to pomeni za kupca ki bo to sklopotajoce ropotalo nabavil druge roke čez 7 let? Že zdaj je loterija kupiti normalen avto da od tega ne govorimo....
Poslano z mojega SNE-LX1 z uporabo Tapatalk
To je popolnoma normalna poraba olja, 1.5l/15.000km.
Olje elf 5w40 je vredu.
Lahko bi dal mobil 5w50 notri, ki je mal bolj gosto pri ogretem motorju.
Olje elf 5w40 je vredu.
Lahko bi dal mobil 5w50 notri, ki je mal bolj gosto pri ogretem motorju.
Brez zamere ampak vsi moji avtomobili in jih ni bilo malo niso pili olja. Torej sedaj ko gremo v ekologijo je postalo normalno da dizli rabijo več kot so rabili pred 5 leti. Imajo manjšo moč da jih je treba bolj priganjati. Bencinci pijejo ogromno olja kar verjetno je nazaj onesnaževanje okolja..... In to meni prodajajo kot ekološki avto, ki potem še crkne po 5 letih in ga je nazaj potrebno reciklirati 10 let prezgodaj??
Avto ne sme piti olja ker če ne bi vsi pili ne pa samo nekateri, tiste njihove normative pa si lahko nekam vtaknejo.
Avto ne sme piti olja ker če ne bi vsi pili ne pa samo nekateri, tiste njihove normative pa si lahko nekam vtaknejo.