2.2dci Dolgo verglanje, težko spelje in check injection

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
sapko98

2.2dci Dolgo verglanje, težko spelje in check injection

Odgovor Napisal/-a sapko98 »

Pozdravljeni !

Lastim si espace 2.2dci 2006 facelift
Avto ima prevoženih 214k km imam ga od 153k km, problem je sledeči da avto vedno vergla dolgo preden vzge tudi ko je topel, ko je hladen pa tudi tezko speljuje, se tezje pa ko pada dež kar je zelo čudno, ob kakšnem prehitevanju ali klanec gor po ac pa ga vrže v rezervni program.
motor nima egr oz je blendiran, injektorje sem preveril na povratu in so u nulo, olje in filtri so vedno novi noter, motor na minigasu laufa zelo lepo, sicer spije nekaj olja ampak tako je od vedno na 2000km slab liter elfa

Če ima kdo kakšno idejo naj prosim pomaga :D Hvala
Uporabniški avatar
TwingoLove

Re: 2.2dci Dolgo verglanje, težko spelje in check injection

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Glede vžiga je pomoje lahko problem v sami kompresiji morotja, glede na to da si napisal da spije liter olja na 2000km. Meni moj 2.2dCi pri 386k km ne spije deci olja na 10k km!
Prvo bi jaz preveril MAF senzor, lahko pa da zafrkava visokotlačna črplaka. Ima kolega isti problem da na začetku komajda spelje in meče v zasilni program, napake še sicer nismo ugotovili.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
sapko98

Sam sem tudi pomislil na visokotlačno črpalko, tako da enkrat ta teden bom na tester dal pa se bomo zapeljali ter opazovali meritve, kompresije sicer nisem meril ampak v vožnji da zelo uredu obcutek pri zaviranju kot tudi v klance (z prikolico) pa tudi teško da je kr en dan naenkrat zmanjkalo kompresije a prva dva leta je vžigal zelo lepo, a olje je trošil od prvega dne nakupa, olje sumim turbino kar jo bom tudi pregledal naslednji teden, drugače pa kakšni tefloni pomoje, konc koncu če ne najdem napake bom izmeril še kompresijo, če je kdo že imel napako ter jo rešil, naj napiše svoje izkušnje, jaz bom z časom ko pregledujem dopisal kaj sem ugotovil in kaj ne. Hvala ter Lp
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

Evo, nič konkretnega samo izkušnje...

Doma imamo 2.2 dci , 2005, 250.000km, avto vžge pri -10 stopinj boljše kot, kot vsi ostali, 1.5, 2.0 dci doma,
kot bi samo šibico podstavil, še boljše kot bencinarji.
Eno pakrat se mi je sicer zgodilo, sem opazil, pa pri mrazni ni imel moči, če nisem dodal najprvo malo gasa in potem šele speljal.
Najprej moraš ugotoviti zakaj ne vžiga dobro.
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Bolani predlogi, kaj neki boste merili na črpalki, kje je tam kakšen senzor? Nekdo ti je menjal filter nafte, da ne tesni in pritisk med postanki in čez noč pade.
sapko98

joztom napisal/-a:Bolani predlogi, kaj neki boste merili na črpalki, kje je tam kakšen senzor? Nekdo ti je menjal filter nafte, da ne tesni in pritisk med postanki in čez noč pade.
Ne bomo merili črpalke, maf, map, podtlak itd.... drugače večina avtov ima dejansko tlak goriva za pogledat za 2.2 dci iskreno ne vem ker se ne ukvarjam z renojem imamo ga za družinski avtomobil, bom preveril pa javim, filter nafte sem menjal nedavno in to lih iz tega razloga navedenega problema pred in potem je samo malce boljše in ne slabše (ker stari je bil čisto umazan)... problema se še nisem lotil ko bo čas bom zraven dopisal ugotovitve. lp
Odgovori