Renault Megane IV 2016

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Sport Driver

Re: Renault Megane IV 2016

Odgovor Napisal/-a Sport Driver »

GT pride nazaj, predvidoma drugo leto s prenovo z 1.8 Tce motorjem.

Sicer kdo ve koliko popusta se da dobit na Megana po naročilu, 15% je možnost ali ne?

Poslano z mojega XT1650 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Jaz sem si lani izboril cca. 12%, več že dvomim, da bi šlo. Imam pa lizing z 0% obrestno mero, tako da je še tu na nek način popust.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
smt

Odgovor Napisal/-a smt »

iscem pa ne najdem: post uporabnika z youtube linkom kako mu megane ropota. je mogoce zbrisan?
slikar

Odgovor Napisal/-a slikar »

Pozdravljeni
Imam megana IV intens in do sedaj mi je samo enkrat uspelo predvajati zvok motorja preko zvočnikov (sport mode sound). V R-linku 2 sem preiskusil že vse nastavitve, pa mi več ne uspe. Kako to nastaviti?
slikar

Odgovor Napisal/-a slikar »

Bom še takole vprašal: čemu služi v nastavitvah pod perso "zasnova zvoka motorja", ker neglede kaj nastavim se ne spremeni nič.
Uporabniški avatar
klemen_

Odgovor Napisal/-a klemen_ »

Za koliko se kaj dobi tele grandtourje tce 132 z enodnevno registracijo do 1.9.2018?
HanziT

Odgovor Napisal/-a HanziT »

IcEm4n napisal/-a:Motorna posodobitev pri Meganu:
https://www.cdn.renault.com/content/dam ... megane.pdf

Na kratko:
- dokončna (?) upokojitev 1.6 SCe
- bencinski 1.3 TCe na voljo v 4 različicah: 100KM, 115KM, 140KM in 160KM, vsi ročni menjalnik
- osvežena 1.5 Blue dCi motorja s 95KM in 115KM, slednji tudi z EDC
- ukinjena 1.6 dCi s 130KM in 165KM, predvidevam, da s faceliftom pride tudi 1.7 dCi?

Najbrž je kdo opazil, da ni GT-ja. Ta je nekaj časa sicer v ceniku skupaj z RS-om, menda pa ga Renault (poleg Twinga GT) v kratkem dokočno umika iz prodaje.
Lep pozdrav vsem, sem nov na forumu. Zanimam se za megane tce 115 limited edition ali (scenic 1.3 tce 115 KM). Sem pa gledal kaj je v Franciji na voljo in 100 KM ni prikazano. Bo pa Blue dCi 150 KM z 1.7 motorjem avtomatski menjalnik. A to je isto motor kot pri Scenicu ? Za dizel variante sta dva 1.5 in 1.7 motorja ?
prilagam pdf stran 41
https://www.cdn.renault.com/content/dam ... IVPMB4.pdf
Uporabniški avatar
IcEm4n

Je mogoče že kdo imel težave z ropotom po slab(š)ih cestah, jaških, itd? Sam sem to opazil prejšnji teden, sem pa par dni nazaj čist slučajno na a.com forumu naletel na frišno sporočilo lastnika Megana, da so mu zaradi pokanja menjali štangici stabilizatorja, prav tako sem kasneje na nemškem forumu zasledil, da je kar nekaj lastnikov, ki ima oz. je imelo težavo s temi štangicami stabilizatorja, predvsem levo.

Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

IcEm4n napisal/-a:Je mogoče že kdo imel težave z ropotom po slab(š)ih cestah, jaških, itd? Sam sem to opazil prejšnji teden, sem pa par dni nazaj čist slučajno na a.com forumu naletel na frišno sporočilo lastnika Megana, da so mu zaradi pokanja menjali štangici stabilizatorja, prav tako sem kasneje na nemškem forumu zasledil, da je kar nekaj lastnikov, ki ima oz. je imelo težavo s temi štangicami stabilizatorja, predvsem levo.
Jih je nekaj ja... Novi so drugačni (izboljšani)...
RenaultSport
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

A to so mišljeni stabilizatorji pri sprednjih kolesih? Jaz pri službenem meganu opažam občasen ropot med vožnjo čez grbine, ampak se sliši iz zadnjega dela vozila.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Spredaj ja, menjava štangic stabilizatorja.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
IcEm4n

Na začetku se je res slišalo, kot da ropota zadaj, ampak sčasoma ugotoviš, da ropota tako spredaj kot zadaj.
Spula, a se potem (glede na to, da gre za izboljšano varianto) menja na obeh straneh ali samo tista, ki je zanič?

Slika
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Vedno menjas v paru, saj tista na drugi strani posledicno bolj trpi in je sigurno tudi ze naceta.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
maxx

Odgovor Napisal/-a maxx »

Meni so menjali dvakrat! Gre za serijsko težavo. Prvič so mi te nosilce stabilizatorjev menjali junija nazadnje pa septembra, ko naj bi Renault odpravil težavo. Gre pa za to, da so menjali proizvajalca (vsaj tako so mi povedali na Realu). Je pa kar nadležen ropot, sprva ga komaj slišiš (pri manjši hitrosti) čez čas pa ropota konstantno. Tisti ki imate težave dejte kar uveljavljat garancijo.

LP
Uporabniški avatar
klemen_

Odgovor Napisal/-a klemen_ »

Kupujem karavana bencinarja in opažam, da je kar nekaj rabljenih Meganov IV tce na trgu. Bolj berem tole temo, bolj se mi zdi, da bi se jih nekateri lastniki radi čimprej losali. Tisti, ki si jih lastite..kako je kaj z motorjem? Kakšni problemi, cukanje, pitje olja? Bi se še enkrat odločili za ta avto in motorizacijo? Hvala.
Odgovori