Renault Megane IV 2016

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Re: Renault Megane IV 2016

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

V francoskem in nemškem konfiguratorju je že na voljo.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Motorna posodobitev pri Meganu:
https://www.cdn.renault.com/content/dam ... megane.pdf

Na kratko:
- dokončna (?) upokojitev 1.6 SCe
- bencinski 1.3 TCe na voljo v 4 različicah: 100KM, 115KM, 140KM in 160KM, vsi ročni menjalnik
- osvežena 1.5 Blue dCi motorja s 95KM in 115KM, slednji tudi z EDC
- ukinjena 1.6 dCi s 130KM in 165KM, predvidevam, da s faceliftom pride tudi 1.7 dCi?

Najbrž je kdo opazil, da ni GT-ja. Ta je nekaj časa sicer v ceniku skupaj z RS-om, menda pa ga Renault (poleg Twinga GT) v kratkem dokočno umika iz prodaje.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
matt79

Odgovor Napisal/-a matt79 »

Zivjo po dolgem času.

Je že kdo opazil da se kdaj sklopka malo spusti oz. prime bolj hitro kot ponavadi. To sem opazil letos na morju in po enem mesecu, torej danes.

V bistvu ni problem toliko da bi bil pedal bolj nizek, ampak da sklopka prej prime. Občutek pri speljevanju je zelo čuden.

Je možno problem v pedalu? Ne vem ali pri tem avtu pedal sam regulira pritisk.....

Ne renault ne bom še šel ker drugače dela normalno in nimam kaj tam pokazat.

Lp

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
concorde

Odgovor Napisal/-a concorde »

Zanimivo glede novih motorjev... Ko sem sam v začetku avgusta letos klical na Renault slovenija mi je bilo pa rečeno, da 1.3 Tce motorja v SLO ne bo na voljo... Pa naj razume kdor more ...
Uporabniški avatar
Robert

Odgovor Napisal/-a Robert »

Če sem prav videl so novi motorji 1.3 TCE že na cenikih Megane in Scenic. Pri slednjih že kar nekaj časa. Ko pa sem se pozanimal, kdaj bodo na voljo testna vozila (Megane Grandtour, Scenic) z novimi motorji v LJ pa sem dobil odgovor, da v roku 2 mesecev se pravi koncem novembra letos.
Uporabniški avatar
robertp
Kraj: Vodice

Odgovor Napisal/-a robertp »

Očitno bodo vmes samo iz stare zaloge prodajali... Ker od sobote 1.9.2018 morajo vsa novoregistrirana vozila zadovoljevati EURO 6C normo (razen kar je že na zalogi, torej ne naročilo) in 1.2 TCe, 1.6 SCe, 1.6 dCi, 1.5 dCi in 1.6 TCe jih ne.
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
markopolo

Odgovor Napisal/-a markopolo »

Katastrofa za Renault. Sploh ne moreš naročiti megana gt.
Motor 1.6 Tce je zunaj koliko? Še ne tri leta, pa je že za v smeti. Enako je z 1.6 165 Dci.
EURO 6c in 6d standarda se niso spomnili prejšnji teden. Renault pa ne more zagotoviti niti kontinuirane prodaje enega modela megana gt. Kot da so garažno podjetje. Razočaranje.
Uporabniški avatar
robertp

1.6 dCi je zunaj od 2011, to je v produkciji vsaj 6 let, kar je za motor normalen življenjski cikel. Verjetno je ceneje razviti nov motor (tako konstrukcijsko kot tudi komercialno je bolje) kot pa posodabljati relikvijo v nedogled (kar je počel VAG).
Kako je pa z merjenji izpustov pa natančno veš kdaj so prišle ven zahteve. PA ne jokaj da GTja ne moreš kupiti. Tudi Porša ne moreš, pa golfa GTI in še kaj... V jeseni bodo osveženi modeli in takrat bo tudi motorna paleta in modeli zopet na voljo... Se ne splača delati vseh homologacij za zastarel model...
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Se res ne da izklopiti klime?

Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
markopolo

1.6 dCi 130 KM je res v produkciji od 2011. 1.6 dCi 160 KM je bil tudi prvič izdelan leta 2011, kakor vem za konceptno vozilo captur. V splošni uporabi pa je od leta 2015 pri espace in talismanu. Tako tudi pravi Wiki. 6 let je sicer nek normalen življenski cikel motorja, to se strinjam.
Novi dCi motorji so že razviti, ki naj bi dosegali standarde. Nove zahteve in novi standardi merjenja porabe so znane že dovolj dolgo. Za Porša, Golf GTI in ostale velja isto, kar se mene tiče, me ne briga kaj drugi ponujajo in kaj ne.
Renault, eden izmed največjih evropskih proizvajalcev, bi moral zagotoviti kontinuirano možnost naročila za vse modele, ki jih ima. Tudi za megane z opremo GT. Model, ki je prišel ven leta 2016, še ne more biti zastarel model.
Uporabniški avatar
robertp

Pa si prepričan da je GT izginil globalno ali je izginil samo lokalno iz cenika ker ni dovolj povpraševanja? Da ni morda vzrok samo v tem da pridejo v jeseni osveženi modeli? Če je bila do sedaj dovolj ena homologacija je sedaj za 6C in 6D potrebna homologacija za vsako kombinacijo motorja, opreme, pnevmatik... Misliš da bomo kupci nosili strošek tega za modele ki so v odhajanju (in so odšli predčasno, kakšen mesec ali dva)? Verjetno pospešeno homologira nove modele v novih kombinacijah.
Meni je to popolnoma normalen prodajni in proizvodni proces... In ne vem kaj je tukaj tako hudo razen če si špekuliral da boš ugodno kupil GTja pa so te malce presenetili...
markopolo

Izginil je v Nemčiji, Franciji, Veliki Britaniji, Sloveniji in drugod. Po nekaterih spletnih straneh je še na voljo, ampak dvomim, da se ga da tudi naročiti.
Izginil je zato, ker ga ne morejo več registrirati. Registrirati pa ga ne morejo, ker imajo motorje, ki ne dosegajo novih standardov. Lahko, da pridejo jeseni z novimi maskami in lučmi, ampak nova maska ga še ne naredi nov model.
Zmožni so bili narediti homologacijo 5 oprem, z 6 motorji z vsaj 2 dimenzijami gum, niso pa zmožni narediti homologacije ene GT opreme z dvema motorjema in 17 in 18 colskimi gumami. Torej štiri kombinacije. Malo čudno.
Meni je pa normalen drug proizvodni proces, kjer zagotavljaš kontinuirano možnost naročila modelov. Tudi športnih. Eni proizvajalci to očitno zmorejo.
Res so me presenetili, da si Renault to privošči. Verjetno jih je novi standard še bolj presenetil kot mene.
Na avtu.net je še dovolj GT, novih in rabljenih, ne rabiš skrbet za debelino moje denarnice.
Uporabniški avatar
robertp

Pa še eno vprašanje... glede prioritet... kaj misliš da je prioritetno zagotoviti; homologacijo za modele, ki nosijo denar ali za nišne izdelke? Kaj misliš koliko prodajo dnevno Meganov, Cliotov in podobnih z normalno opremo, povprečnimi motorji in 16 col gumami in koliko GTjev s CUP odvozjem in 19 col felgami?
Ko si boš pravilno odgovoril na to boš tudi dojel (in upam da tudi razumel) zakaj je tako kot je.
First things first.
markopolo

Vsi modeli nosijo denar. Dražji je avto, več denarja prinese. Ponavadi so tudi relativne marže večje. Ne glede na to, prioritete postaviš tako, da lahko do 1. septembra shendlaš vse modele z vsemi različicami opreme. Saj razumeš kaj mislim. Ne bi se smelo zgoditi, da ti prodajalec reče, da mu sistem ne pusti naročiti megana gt in niti ne ve kdaj niti če bo to sploh še mogoče. Pri 70 milijardah prihodkov v letu 2017 se to ne bi smelo zgoditi.
Uporabniški avatar
robertp

Utopist. Daily modeli prinašajo tako denar (čeprav manj na enoto) in proizvedeno količino, s tem pa tudi zagotovljeno delo delavcem v proizvodnji fazi, kooperantom, zunanjim izvajalcem... Nišni modeli sicer prinašajo boljši RVC, vendar se jih proda relativno majhen procent glede na prejšnjo kategorijo. In ja, za tovarno je veliko bolje da ima pokrito proizvodnjo s količino in ne z velikim RVCjem (ker načeloma to v taki branži ne gre skupaj)… Zato jamranje tebi podobnih ni relevantno niti pomembno za dolgoročni obstoj in uspeh tovarne. Bolje izgubiti enega (sitnega) kupca kot pa 1000 malih (nezahtevnih) kupcev v neki točki. Pa razmisli zakaj je temu tako.
Odgovori