2.5 dci Med vožnjo vgasne ?!
2.5 dci Med vožnjo vgasne ?!
Imam problem na Renault masterju 2.5 dci120 2006 , avto mi med vožnjo ugasne, nč ne potrese , samo vgasne, in če nahitro ko je še v pogonu , obrnem ključ nazaj in dam spet kontakt se normalno peljem naprej .Napaka je DF197 prevelik pad pritiska,.
Probal sem zamenjati ventil na črpalki in senzor na railu ampak se dogaja isto.
A je imel kdo podoben problem , kaj bi lahko bilo,avto nč nekadi lepo dela.
Probal sem zamenjati ventil na črpalki in senzor na railu ampak se dogaja isto.
A je imel kdo podoben problem , kaj bi lahko bilo,avto nč nekadi lepo dela.
Re: 2.5 dci Med vožnjo vgasne ?!
imel mogoče kdo podoben problem ali ve kaj bi lahko bilo narobe?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Kako dolgo pa se to že dogaja? Je bil v tem času filter goriva že menjan? Če ne ga menjajte.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
že kak mesec, ampak ne skos, in to vgasne kot bi obrnil kljuć, pomojem če bi bil filter potem bi kaj potrokiral..?
Kaj pa senzor glavne oz. odmične? Nevem sicer ali ga ta motor ima- zgolj ideja...
RenaultSport
Na espace-ju 2.2 so bili problem dize, oz. ena diza. med pospeševanjem (gas do konca ) je ugasnil , kot da bi obrnil ključ.
Isti problem sem imel na enem masterju ( isti simptomi ) prav tako ena diza. Diza, ki je bila v okvari se je morala zamenjati z novo, saj je bil nek del v dizi počen. Po testerju so bili vsi parametri ok.
Tako , da ti ne preostane nič drugega, kot dize ven, pa na test.
l.p.
Isti problem sem imel na enem masterju ( isti simptomi ) prav tako ena diza. Diza, ki je bila v okvari se je morala zamenjati z novo, saj je bil nek del v dizi počen. Po testerju so bili vsi parametri ok.
l.p.
MARK01 napisal/-a:Na espace-ju 2.2 so bili problem dize, oz. ena diza. med pospeševanjem (gas do konca ) je ugasnil , kot da bi obrnil ključ.
l.p.
Ampak zanimivo, če pa dizo izklopiš ko motor dela v prostem teku pa ne ugsne motor... ?
Piezo dize naj nebi izklapljal med delovanjem motorja. To da pa motor deluje brez ene dize je pa čisto normalno.
V mojih dveh primerih je bila kriva počena diza ki je občasno spustila pritisk nazaj v povratni vod, posledično je avto ugasnil.
tako je bilo pri meni. Ti pa bi moral priklopit tester pa na vožnjo , da vidiš kaj se zgodi z parametri ko avto ugasne(če pritisk niha, če pritisk pade.....)
V mojih dveh primerih je bila kriva počena diza ki je občasno spustila pritisk nazaj v povratni vod, posledično je avto ugasnil.
tako je bilo pri meni. Ti pa bi moral priklopit tester pa na vožnjo , da vidiš kaj se zgodi z parametri ko avto ugasne(če pritisk niha, če pritisk pade.....)
Isti primer sem imel jaz na enem avtomobilu ampak ne renault, le da je tam tester izpisoval šobo.MARK01 napisal/-a:Na espace-ju 2.2 so bili problem dize, oz. ena diza. med pospeševanjem (gas do konca ) je ugasnil , kot da bi obrnil ključ.
l.p.
RenaultSport
MARK01 napisal/-a:Piezo dize naj nebi izklapljal med delovanjem motorja. To da pa motor deluje brez ene dize je pa čisto normalno.
ja , napaka je 197 , to je velik pad pritiska.
kako pa bi najlažje ugotovil katera diza je poškodovana,.?
filter sem zamenjal in do sedaj ni več ugsnil med vožnjo.
Upam da tako tudi ostane
Hvala za pomoć
Upam da tako tudi ostane
Hvala za pomoć