Twingo ropota

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
jinjo

Twingo ropota

Odgovor Napisal/-a jinjo »

Pozdravljeni!
Soočam se s težavo, katero mi 3 mehaniki ne znajo odpraviti... Twingo je 43 kW, l.01, ko se peljem mi začne močno ropotati. Izvora ropota ne najde nihče. Prvi mehanik mi je menjal oba lagra, drugi mi je menjal komplet diske in ploščice, tretji sedaj pravi, da je menjalnik fuč in bo treba novega. Avto ruži, da se ne moreš niti normalno pogovarjati. Ruži konstantno, ko se začneš ustavljati, počasi neha, samo v ovinkih neha za trenutek, pa tudi na raznih rukerjih prekine ruženje.
Zanima me, če je imel kdo podobne težave in kako se jih reši?

Hvala za kakršnokoli pomoč.
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Re: Twingo ropota

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Polosovina?
Squealing tire is a happy tire :)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

jinjo napisal/-a:Pozdravljeni!
Soočam se s težavo, katero mi 3 mehaniki ne znajo odpraviti... Twingo je 43 kW, l.01, ko se peljem mi začne močno ropotati. Izvora ropota ne najde nihče. Prvi mehanik mi je menjal oba lagra, drugi mi je menjal komplet diske in ploščice, tretji sedaj pravi, da je menjalnik fuč in bo treba novega. Avto ruži, da se ne moreš niti normalno pogovarjati. Ruži konstantno, ko se začneš ustavljati, počasi neha, samo v ovinkih neha za trenutek, pa tudi na raznih rukerjih prekine ruženje.
Zanima me, če je imel kdo podobne težave in kako se jih reši?

Hvala za kakršnokoli pomoč.
Pa tuli kot bi bil ležaj? Če se med vožnjo pritisne sklopka neha ropotat?
RenaultSport
jinjo

Ja, tuli kot ležaj. Ne, tut če stisneš sklopko ne neha. Ko se začne ustavkat, neha počas tuli. Zvok je pa abnormalno nadlezn. Tulit začne tam od cca 30km/h naprej.v
Uporabniški avatar
a_sist
Moderator
Kraj: NM-Tolmin

Odgovor Napisal/-a a_sist »

Gume si probal zamenjat? Podobno je bilo pri našem službenem avtu, ko so bile neenakomerno obrabljene gume..
Squealing tire is a happy tire :)
jinjo

Tudi o gumah smo razmišljali, ampak glede na to, da je zvok nenormalno glasen (kot sem že rekel, ne moreš se niti pogovarjat v avtu), mislim, da gume niso. Počasi imam že poln kufer vseh mehanikov, ki te samo lupijo, pa nič ne popravijo. Pa vsakič nekdo nekaj drugega zdoktorira.
Zdi se mi banalno, da se za 17 let staro koreto kot je twingo, ki je praktično brez opreme in elektronike, ne ve kaj bi lahko bilo.
Zato me pa zanima, če je imel kdo podobne težave, ker nebi rad kupoval novega menjalnika, da bi potem ugotovili, da pa spet ni bilo to to.
jinjo

Update: levi homokinetični zglob je crknil. Zdaj dela kot mora :-)
Odgovori