Zdravo! V zadnjem mescu ali dveh se mi je že nekajkrat zgodilo da pri nižjih hitrostih avto enostavno crkne in na armaturki pokaže opozorilo "ESP off", ko ga pa nazaj vžgem pa spet dela nemoteno, normalno. Dokler se to dogaja pri 30kmh, okej, me pa skrbi da se mi to enkrat na avtocesti zgodi in pride do kakšnih hujših posledic.
A se je komu že kaj podobnega zgodilo, kak nasvet?
ESP off, avto se izklopi, Megane 3 2010 1.6 bencinar
Re: ESP off, avto se izklopi, Megane 3 2010 1.6 bencinar
Pa crkne neglede na obrate ali mogoče pri nizkih obratih? Potem bi bilo lahko zaradi lopute... Prosti tek je normalen?Chronox napisal/-a:Zdravo! V zadnjem mescu ali dveh se mi je že nekajkrat zgodilo da pri nižjih hitrostih avto enostavno crkne in na armaturki pokaže opozorilo "ESP off", ko ga pa nazaj vžgem pa spet dela nemoteno, normalno. Dokler se to dogaja pri 30kmh, okej, me pa skrbi da se mi to enkrat na avtocesti zgodi in pride do kakšnih hujših posledic.
Priklop na tester bi verjetno več povedal, ker nekateri megani 3 so imeli težave z abs enotami..
RenaultSport
- Golddevvil
Pri meni so bili simptomi podobni, za zamenjat pa je bil na koncu senzor na odmični gredi, je pa treba kot pravi zgoraj uporabnik, najprej priklopiti na tester.
Meni se podobno dogaja. Kaj je bilo narobe v tvojem primeru?Chronox napisal/-a:Zdravo! V zadnjem mescu ali dveh se mi je že nekajkrat zgodilo da pri nižjih hitrostih avto enostavno crkne in na armaturki pokaže opozorilo "ESP off", ko ga pa nazaj vžgem pa spet dela nemoteno, normalno. Dokler se to dogaja pri 30kmh, okej, me pa skrbi da se mi to enkrat na avtocesti zgodi in pride do kakšnih hujših posledic.
@Gilddevvil, čemu služi ta senzor na odmični gredi?
Meri v kateri poziciji je motor. Če ne deluje pravilno lahko crkuje avto ali pa ne vžge, ker ne ve v kateri poziciji (fazi) je motor..megancek napisal/-a:Meni se podobno dogaja. Kaj je bilo narobe v tvojem primeru?Chronox napisal/-a:Zdravo! V zadnjem mescu ali dveh se mi je že nekajkrat zgodilo da pri nižjih hitrostih avto enostavno crkne in na armaturki pokaže opozorilo "ESP off", ko ga pa nazaj vžgem pa spet dela nemoteno, normalno. Dokler se to dogaja pri 30kmh, okej, me pa skrbi da se mi to enkrat na avtocesti zgodi in pride do kakšnih hujših posledic.
@Gilddevvil, čemu služi ta senzor na odmični gredi?
RenaultSport
Je to stvar, ki se jo da enostavno kupit pri slovenskem trgovcu in tudi enostavno zamenjat?
Trenutno mi avto na tak način crkne 1x / 5-6 mesecev. Po opažanjih bi rekel, da crkne hitro po vžigu, ko je klima vključena na polno in se ustavim pred krožnim ali na rdeči luči.
Trenutno mi avto na tak način crkne 1x / 5-6 mesecev. Po opažanjih bi rekel, da crkne hitro po vžigu, ko je klima vključena na polno in se ustavim pred krožnim ali na rdeči luči.
Je.megancek napisal/-a:Je to stvar, ki se jo da enostavno kupit pri slovenskem trgovcu in tudi enostavno zamenjat?
RenaultSport