Avtomatsko prižiganje in ugašanje luči pri Scenicu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
copatka

Avtomatsko prižiganje in ugašanje luči pri Scenicu

Odgovor Napisal/-a copatka »

Oj, sem nova na forumu in nova lastnica Grand Scenic-a 2011. Ker je narejen za Francijo, nima avtomatskega prižiganja in ugašanja luči :-( . Ali se to lahko spremeni? To je čista mora, vsi moji prejšnji avtomobili so to imeli in sem že uspela sprazniti akumulator, ker sem pozabila ugasniti luči ...
Hvala za pomoč!
Uporabniški avatar
matt79

Re: Avtomatsko prižiganje in ugašanje luči pri Scenicu

Odgovor Napisal/-a matt79 »

Je stikalo za luči nastavljeno na avtomatsko?

Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Uporabniški avatar
matt79

Se to, pri citroenu ki je bil iz uvoza sem moral preko računalnika spremeniti da so se prižgale ko se je zagnal avto. Original je bilo narejeno tako da so se avtomatsko prižgale ob mraku.

copatka

Ja, tudi ko je nastavljeno na avtomatsko, se ne prižgejo, ko vžgeš avto, ampak le ob mraku. Saj če jih pozabiš prižgati, še gre - bolj je problem, če jih pozabiš ugasniti ...
Zdajle je na servisu, upam, da bodo kaj pogruntali ;-) .

Hvala za odgovore!
Uporabniški avatar
matt79

Načeloma se samo zamenja v programu z racunalnikom in bi moralo biti pravilno za naša pravila.

copatka

Naj bi to vsak lahko naredil sam, ali se to da samo na servisu? Ker danes na uradnem servisu dežurna ekipa ni znala :roll: . Bo treba najti kakšne večje stručkote ... a koga priporočate?
Uporabniški avatar
matt79

Spula bi ti znal podati najbolj original odgovor. Vsekakor mora imeti mojster program za dostop do računalnika avta. Seveda če se da to narediti, kar pa jaz osebno ne vem.

Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

copatka napisal/-a:Naj bi to vsak lahko naredil sam, ali se to da samo na servisu? Ker danes na uradnem servisu dežurna ekipa ni znala :roll: . Bo treba najti kakšne večje stručkote ... a koga priporočate?
Z renojevim testerjem (clip) se da, če avto to omogoča. Ampak spet odvisno od avta do avta (trg, oprema,..) Načeloma na uradnem servisu bi morali znati ali pa se neda-ni takega "programa" za vaše vozilo.
RenaultSport
copatka

Ok, najlepša hvala! Gre ta teden na servis - upam, da se pri mojem modelu da narediti. Potem bom z armaturne plošče lahko odstranila listek LUČI!!! :lol:
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

V navodilu za uporabo, ki ga nobeden od pamentjakovičev nikoli ne prebere, piše, kako se s stikalom programira vklop dnevnih luči.
Uporabniški avatar
matt79

Problem je pri uvoženih avtih da so navodila ponavadi v nemških, francoskih, itd.. jezikih. Kar pomeni da so po večini neuporabna. Sem pa presenečen da to sploh piše v navodilih.

Je pa bolj koristno posredovati kar odgovor če se ga pozna, namesto navodil kje se to dobi. To pomeni če se že da odgovor, naj bo koristen. [emoji6][emoji6].

Vsekakor pa sem tudi jaz mnenja da se indijancka nauči loviti rib in ne da se mu ribo prinese na krožniku.

copatka

Jaz kot pametnjakovička sem preštudirala navodila, čeprav so priložena samo v francoščini. Zato sem slovenska zgooglala, a rešitve vseeno ne najdem. Kjer bi teoretično (glej spodaj) bila ta možnost, mi je računalnik ne ponudi. Torej pri moji opremi očitno ne gre, ker polovice iz spodnjega seznama nimam.

Izbira nastavitev
Za izbiro funkcije, ki jo želite spremeniti,
glede na opremo vozila, pritisnite na gumb 3
ali 4:
a) Auto door locking while driving;
b) Unlock driver's door only;
c) Auto rear wipe with reverse gear;
d) Auto dipped-beam headlights;
e) Front parking sensor;
f) Automatic main beam lights;
g) Lane departure warning: volume;
h) Lane departure warning: sensitivity;
i) Rear parking sensor;
j) Parking sensor: volume;
k) TIME;
l) LANGUAGE
.

Prav zato me zanima, če lahko na servisu mogoče spremenijo nastavitve v avtomobilskem računalniku :roll: .
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Če ima avto vgrajen svetlobni senzor, se lahko vklopi tudi avtomatsko prižiganje luči z funkcijo dnevnih luči, s tem, ko je na poziciji AVTO, se luči same prižigajo, ko pade mrak, ali v predoru, dnevne luči spredaj gorijo skoz!!!!, v funkciji kratkih luči pa gorijo skoz in se tudi same ugasnejo, ko ugasneš motor, dnevne luči spredaj v tem primeru ne gorijo!!!, predvidevam, da tvoj Scenic ima tudi dežni senzor, potem ima po vsej verjetnostni tudi svetlobnega, vsaj glede na letnik, ker moj Megane 3 ga je imel. Meni so sicer luči skoz gorele, tebi na žalost ne, ko so mi ga na servisu programirali, so mi vklopili funkcijo dnevnih luči in je zadeva delovala kot sem zgoraj opisal. Zato pelji avto na uradni servis, mora pa mehanik vedeti kaj dela, če ne, bolje da se ne dotika zadeve, ker sodelavki so isto na Scenicu 3 izklopili cel seznam funcij, ki jih je avto imel pred posegom, potem so jo pa prepričevali, da ni imel tega in onega, celo tovarniški alarm so izklopili, prostoročna kartica ni več zaklepala vozila, ogledala se niso sama zapirala ob zaklepu, itd..... Ko ga je peljala na drug servis, je bila zadeva urejena v 5. minutah, vem pa, da so ji zadevo uredili v Ljubljani na Malgaju in je vse delovalo kot pred posegom in imela je dodatno še vklopljeno funkcijo dnevnih luči. Upam, da uspešno urediš nastali problem.....lp B.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
sranjemir

Odgovor Napisal/-a sranjemir »

Pa se cena: na uradnem servisu ti bodo racunali 15-18 evrov.
Odgovori