Clio 1.2 16v problem pri vžigu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Salieri86

Clio 1.2 16v problem pri vžigu

Odgovor Napisal/-a Salieri86 »

Zdravo!
Avto je clio storia 1.2 16v 2007...
Ko sem kupil avto, je ob stanju čez noč, sicer lepo obračal, tudi vžgal, a 2-3 sekunde nekako kašljal pod 500 obrati, nato pa se lepo dvignil nad 1100 obratov in tekel normalno.
Ker se je slišal zaganjač, sem ga dal obnoviti. Zvok zaganjača je izginil, problem s takim vzigom pa ostal.
Nato sem v upanju, da mogoče zaj... akumulator, menjal še tega. Problem je še vedno.
Avto to naredi samo pri mrzelm vžigu, ko se enkrat pelješ deluje čisto normalno (z izjemo malo visokih obratov prvih par metrov), vziga pa topel tudi ok.
Sem pa opazil (ko sem odklopil kleme pri menjavi zaganjača in akumulatorja), da je prvi dan po odklopu aku, vzigal ok..potem vsak nadaljni dan pa slabše... da se razumemo..avto vžge, vendar prvih par sekund laufa tik pred tem da ugasne..danes zjutraj je celo sam od sebe ugasnil, v drugo je z malo dodanega plina nekako uspel zalaufat normalno..

Svecke so nove. Loputo za gas sem očistil, mi je pa malo čudna pozicija ob vzigu.. ko dam kontakt se malo odpre in nazaj zapre (zapre se pa bolj kot je bila pred dodanim kontaktom)..
Salieri86

Re: Clio 1.2 16v problem pri vžigu

Evo še video posnetek...

https://m.youtube.com/watch?v=8Wnja0yPszA" onclick="window.open(this.href);return false;

Sedaj je programirana še loputa in očiščen ot senzor..

Je pa edina zabeležena napaka bila na senzorju sklopke. Skoraj ne verjamem, da bi to lahko bil vzrok ali?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Salieri86 napisal/-a:Evo še video posnetek...

https://m.youtube.com/watch?v=8Wnja0yPszA" onclick="window.open(this.href);return false;

Sedaj je programirana še loputa in očiščen ot senzor..

Je pa edina zabeležena napaka bila na senzorju sklopke. Skoraj ne verjamem, da bi to lahko bil vzrok ali?
Vrednosti lambde sonde so ok? Kdaj kaj potrokira (vžigalna tuljava, kabli)?
RenaultSport
Salieri86

Lambe sem preveril in delujejo ok. Trokira nikoli..
Zdaj po kalibraciji lopute je sicer enkrqt lepo vžgal, drugič že nekoliko slabše, jutri zjutraj pa bo verjetno spet ista pesem..
Uporabniški avatar
jure5j

Odgovor Napisal/-a jure5j »

Preveri ali zamenjaj motorček prostega teka
Salieri86

Če sem prav seznanjen je to ena enota z loputo ne?

Danes mi ni dal miru to stikalo sklopke.. sem probaj po 13urah avto vzgat brez stisnjene sklopke, in je normalno vžgal.. potem sem avto ugasnil, stisnil sklopko in je težje vžgal...tretjič še težje.. zdaj če je to bilo naklučje ne vem..
Bral sem, da podatek iz stikala sklopke ob prižganem avtomobilu in voznji obdrži oz zvisuje obrate z namenom lepsega in lazjega prestavljanja iz brzine v brzino..
To bi naceloma ob mrzlem vzigu lahko delalo probleme (ce nebi delalo pravilno)?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Osebno bi pogledal oz. zamenjal iz delujočega avta še senzor tlaka sesalnega zraka.
RenaultSport
Salieri86

Ewo..
Zjutraj in danes vecer vzgal normalno, s tem, da nisem pritisnil sklopke ob vžigu..
Jutri nabavim stikalo, pa da vidimo...
Odgovori