Laguna III Grandtour - pokrov goriva in parkirni senzorji

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Dark_T

Laguna III Grandtour - pokrov goriva in parkirni senzorji

Odgovor Napisal/-a Dark_T »

pozdravljeni, na Laguni III sta se mi pojavili dve težavi, ki sicer nista življenjskega pomena za avto me pa vseeno živcirata:

1. Opazil sem, da pokrov goriva (tisto v barvi karoserije) ne nalega lepo na odprtino. Je kdo že slučajno naravnal to zadevo oz. odmontiral ta pokrov skupaj s tečajem? Je potrebno odmontirati notranjo oblogo blatnika ali lahko tečaj kako "iztaknem". Rad bi se tega sam lotil, pa ne najdem nikjer kakšnih navodil in ne bi rad kaj zlomil. Bi prosil za kakšen nasvet ali namig. Tako izgleda trenutno:
Slika
Slika
Slika

2. Ob zagonu avta se mi po daljšem neprekinjenem pisku prižge lučka "check parking sensor". Rad bi naredil nek "troubleshooting", kateri senzor je sploh hin, ampak to žal ni možno, ker se izklopijo kar vsi, ko javi napako. Enako tudi, če dam samo kontakt. Se da v takšni situaciji na kak način preveriti, kateri senzor je hin, ali pa je potrebno kar vse komplet menjati? :?
Slika
Hvala vnaprej za kakšno informacijo
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Laguna III Grandtour - pokrov goriva in parkirni senzorj

Odgovor Napisal/-a Spula »

Sicer sem že malo pozabil ampak ponavadi je z notranje strani privito s torx vijaki, pod kolotečno plastiko.
Kar se tiče senzorjev ob vklopu vzvratne oddajajo majhne vibracije, če se jih dotakne s prstom in rahel zvok. Tisti, ki ga ne je zanič. Je pa najlažje zadevo stestirat s testerjem.
RenaultSport
Uporabniški avatar
Dark_T

Oj, hvala za odgovore, pol je najbolje snet kolo in kolotečno plastiko pa akcija.
Za senzorje bom najprej tako stestiral, če pa ne bo šlo pa grem na servis.
Uporabniški avatar
maxx

Odgovor Napisal/-a maxx »

Senzor ko je aktiviran zelo potiho "tiktaka". Preveriš pa tako da daš kontakt in prestaviš vzvratno (predvidevam da je zadnji senzor) nato pa se k vsakemu prisloniš in poslušaš. Gre za zelo tiho tiktakanje tako da se moraš fejst približat da slišiš.
Uporabniški avatar
Dark_T

Da, gre za zadnje senzorje. Hvala za ta koristna nasveta, sem na tak način - s poslušanjem in s prstom stestiral, da gre za prvega z leve.
Uporabniški avatar
Dark_T

Zdravo, zanima me še, kako lahko najbolje dostopam do tega senzorja na laguni III. Ali moram odmontirat celoten odbijač, ali gre kako drugače (pod odbijačem ali skozi notranjo oblogo v kuferamu)
Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Dark_T napisal/-a:Zdravo, zanima me še, kako lahko najbolje dostopam do tega senzorja na laguni III. Ali moram odmontirat celoten odbijač, ali gre kako drugače (pod odbijačem ali skozi notranjo oblogo v kuferamu)
Slika
Najbolj "elegantno" je odbijač dol. Lahko pa s spodnje strani in strani koloteka, samo bo treba roke zvijat :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
Dark_T

Se mi je zdelo :) sem že vajen renaultovske gimnastike od menjave žarnic. HVala!
Uporabniški avatar
malini

Odgovor Napisal/-a malini »

Pozdravljeni!

Meni so se pojavile iste težave z vratci goriva kot na zgornjih slikah. Ali ste že zadevo popravili in na kak način?

Hvala in lp M.
Uporabniški avatar
Dark_T

zaenkrat sem porihtal zadnji senzor, vratca še čakajo, da jih zrihtam. LP
Odgovori