Pri Grand Scenicu III (zadnji FL, s strešnimi sanmi) se mi dogaja, da pri hitrosti nad 110 kmh začne veter žvižgati pri voznikovem oknu (ob zapti šipi). Parkrat je pomagalo, da sem malo spustil šipo in jo dvignil nazaj, zdaj pa to ne pomaga več. Opazil sem, da če minimalno odprem okno žvižganje izgine, ampak je to zasilna rešitev, saj se potem sliši drug hrup iz ceste
Kako bi rešil zadevo, saj je na AC to žvižgajne kar moteče.
Grand Scenic III žvižganje vetra pri oknu
- snežnimrož
Re: Grand Scenic III žvižganje vetra pri oknu
Original sani oz.prečke, ponavadi ne žvižgajo
- snežnimrož
Strešne sani so original. Saj veter ne žvižga pri strešnih saneh (potem žvižgajne ne bi izginilo ob odprtem oknu).
Sem malo pogledal na tujih forumih in podobno težavo imajo nekateri Megani III, rešitev pa naj bi bila menjava gume okrog vrat. No saj bom obiskal servis, vseeno pa naj se javi kdo, če se je že srečal s podobno težavo.
Sem malo pogledal na tujih forumih in podobno težavo imajo nekateri Megani III, rešitev pa naj bi bila menjava gume okrog vrat. No saj bom obiskal servis, vseeno pa naj se javi kdo, če se je že srečal s podobno težavo.
Isto stvar sem dozivel pri testni voznji Megana 3 GTline pred tremi leti (model 2015). Ko smo sli po AC iz Celja proti Trojanam je zacelo zvizgati pri voznikovih vratih pri visji hitrosti. S to razliko da jaz imam GTline l.2010 in nimam nobenih problemov. Sem pa takrat napisal opombo v testni list in tudi povedal prodajalcu. Kar sem sam opazil razlike med mojim in takrat testnim, da je bila guma na vratih okoli stekel premalo pritisnjena v utore karoserije.
Vprasanje je, ce ti bo servis zamenjal pod garancijo, guma okoli vrat in steklih pride okoli 400 evrov.
Vprasanje je, ce ti bo servis zamenjal pod garancijo, guma okoli vrat in steklih pride okoli 400 evrov.