Renault Megane IV 2016

Novice iz sveta Renault
Odgovori
Uporabniški avatar
Janezek

Re: Renault Megane IV 2016

Odgovor Napisal/-a Janezek »

Tipično reševanje reklamacij/težav pri Renaultu.
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Evo, tudi meni deluje... Pardon, je delovalo (zelo kratek čas):

Slika

Slika
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

Službeni megane je bil ponovno na (izrednem) servisu, tokrat je ugasnila druga LED luč zadaj, ob enem se je pod garancijo zamenjalo še šobe za pranje vetrobranskega stekla, na novo pritrdilo tesnilo oz. letvico nad voznikovimi vrati, zamenjalo dva parking senzorja, ker se je jima je mešalo in sta piskala tudi če ni bilo ovire, na novo nastavilo radio oz. kalibriralo zaslon, ker je včasih utripal. Vse razen luči je šlo na garancijo, luč pa je bila v kotu zgoraj malo počena in zato žal garancije niso priznali.

Nove šobe bistveno boljše operejo steklo na avtocesti, saj imajo tri curke, ki se jih da nastaviti, razlika napram prej je kot noč in dan. Me pa preseneča, da je z novim avtom toliko težav, kvalieta izdelave bi definitivno morala biti boljša.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
n3m0

Odgovor Napisal/-a n3m0 »

Pozdravljeni.
Imam megana letnik 2017 marec.
Pa me zanima, ali je verzija sistema, ki jo imam nameščeno zadnja, ali pa obstaja novejša?
2.2.17.803

Kje preverim, ali podpira dab+ in kaj pridobim z inštalacijo le-tega.

Kako naj povežem iphone x, da mi bo predvajal glasbo preko youtuba. Imenik mi normalno sinhronizira in povezava je vzpostavljena, vendar ga avto ne prepozna kot predvajalno napravo; prej sem imel samsunga in ko sem predvajal glasbo, mi ga je avto avtomatsko prepoznal.

Hvala za vse odgovore in lp

Sent from my iPhone X
Jefro

Odgovor Napisal/-a Jefro »

Novejši je 3.3.16.94x

Glede iPhone-a, zgleda da moraš imet vsaj en "komad" na telefonu, da ga r-link prepozna kot izvor za glasbo potem pa lahko predvajaš tudi prek ostalih app (Spotify, YT ...). Velja preizkusit.
n3m0

Hvala.
Kako pa nalozim najnovejšo verzijo?
Rlink na pc-ju mi ne nejde nic...
Hvala

Sent from my iPhone X
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Posodobitev bo treba najbrž opraviti na servisu. DAB+ ne moreš namestit, imaš ali nimaš se mi zdi. :) Poglej v nastavitvah radia malo, tam kjer imaš FM, AM in DAB, če ga avto ima. Mislim da marec 2017 bi moral imet, vsaj naš je imel.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
IcEm4n

Zadnja verzija za tvojega je 2.2.19.300 (če se ne motim, je 3.x serija pri tistih z Android auto/Carplay, tega pa ti verjetno nimaš). Jaz sem pred kratkim dal svojega posodobit, ne vem pa, kaj so počeli, saj je še vedno na isti različici (se pravi 2.2.17.803). Je pa ta stara verzija imela neke težave s povezljivostjo iPhonov z iOS 11, z 2.2.18.590 bi ta težava morala biti odpravljena. Če ti ni do tega, da bi peljal na servis na posodobitev, lahko poskusiš s tem linkom (rlink toolbox ne najde teh posodobitev):
https://www.gps-rlink.com/r-link-2/update-software/" onclick="window.open(this.href);return false;

Za DAB+ pa predvidevam, da ga nimaš, nekaj na to temo je bilo govora že tu:
http://www.renault-klub.si/forum/viewto ... 14&t=46956" onclick="window.open(this.href);return false;

Slika
n3m0

Hvala za vse odgovore.
Lp

Sent from my iPhone X
Uporabniški avatar
jony_1

Odgovor Napisal/-a jony_1 »

DAB+ imajo čist ta novi Megani. Moj je Junij 2017 pa nima DAB+. Android Auto ter Apple Carplay pa naj bi imeli od marca 2017 dalje. Čeprav kolegov Talisman (maj 2017) nima. Naj bi bil pa problem s posodobitvami, ker je druga mašinerija, tako da kolikor je meni znano posodobitve za Android Auto ni.

Šobe so pa druga pesem. Baje sploh ni problem v šobah ampak v pumpi...
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

Spet bilo od trga odvisno očitno, smo imeli enega iz Nemčije, pa je bil marec 2017 in je imel DAB. medtem ko Android Auto pa ni imel. Ja glede DAB in Android Auto ni nič posodobitev kolikor vem, imaš od novega ali pač nimaš in ne boš imel :)

Šobe so tanove boljše, še vseeno pa ni to to, verjetno bi res morali še pumpico dat močnejšo.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
Uporabniški avatar
IcEm4n

Android auto in Apple Carplay so začeli vgrajevati z aprilom - moj, ki je bil sestavljen en teden pred tem, ga žal nima. Enako tudi DAB+ (glede na to, da poslušam glasbo iz USB, ga ubistvu niti ne pogrešam).

Od včeraj dalje mi spet delujejo prometne informacije. So zadevo zdaj vendarle zalavfali ali gre še vedno za testiranje?

Slika
Uporabniški avatar
jony_1

Odgovor Napisal/-a jony_1 »

Včeraj sem sedel v enmu Meganu v salonu pri Malgaju in še vedno ni imel DAB+ :roll:

Prometne informacije pa zdaj delajo :)
fuks79

Odgovor Napisal/-a fuks79 »

meni ne delajo

imam vklopljene prometne inf pa vseeno ne dela

kaksna ideja?
Uporabniški avatar
Robert

Odgovor Napisal/-a Robert »

Zanima me kdaj bodo na voljo tudi za Megana (kot jih Scenic ima že nekaj časa) novi bencinski motorji: 140 in 160 KM ?
Odgovori