CRKUJEJO NOVI MODELI(LETNIK 2017-) MEGAN-i SCENIC-i ESPACE-i

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
simpa

Re: CRKUJEJO NOVI MODELI(LETNIK 2017-) MEGAN-i SCENIC-i ESPA

Odgovor Napisal/-a simpa »

Pozdravljeni.

Jaz problemov s talismanom nimam. Tale malenkost s šobami pa je kot je že Spula napisal. V mirovanju so šobe nastavljene maksimalno gor, da še ne špricajo prek avta, toda pri 130 na uro jih zračni tok zniža. Bom na rednem servisu to rešil.

LP S
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Sem ob naročilu na redni servis povprašal še glede šob in dobil presenetljiv odgovor: "Gospod, z našim (Renaultovim) vitreksom teh težav ni." O tem, da zdaj Renault vgrajuje novejše boljše šobe, ne duha ne sluha.

Da boste vedeli, da morate kupiti Renaultov vitreks :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
oorosh
Moderator
Kraj: Akina

Odgovor Napisal/-a oorosh »

A si se slučajno naročil na Vodovodni? Ker meni so prejšnji teden popolnoma enake pravljice o originalnem renault vitrexu prodajali. No potem so pa le ugotovili, da je le potrebno namestiti nove (spremenjene) šobe in zdaj končno lepo opere šipo nad 80 km/h. Še malo pa bo odgovor, da so težave z avtom, ker se ne toči originalnega renault goriva :)
Jaz pa vmes delam celo doktorsko disertacijo ali naj naročim za Toyoto originalno olje za menjalnik ali "tvegam" z Elfovim.
HTWC Dual VVT-i inside

武士道
killah

Odgovor Napisal/-a killah »

SOFER napisal/-a:spoštovani,
jaz imam 1.6 dci, ki mi je prvič crknil decembra ko je bil prvi resni mraz.
okvara: ob zagonu avto takoj crkne
prvi pregled: pregorela varovalka ( neka glavna ?) ..sledi samo še avtovleka
razlaga Renaulta: ledeni zrak ki direkt piha na iterkuler povzroči kondenz (vodo), ki ga motor povleče v valj
posledica: vrže ven varovalko
ukrep: zamenjava varovalke, ven dajo olje in vse ogrevalne svečke in vse sušijo, zamenjava olja in oljnega filtra .

renault vse POPRAVLJENO (garancija) : vse lepo in prav ampak napaka ni ODPRAVLJENA. ker ob prvem mrazu bomo ponovili vajo.
in sedaj si predstavljajte kako je vozit avto in vsakič čakat kdaj te bo pustil na cedilu. jaz si letos nisem upal niti na dopust, ker v aplah ni drugega kot mraz.

na leto naredim 60.000km in potrebujem zanesljiv avto

in tako sem v iskanju resnice ter REŠITVE prišel do informacij, da se to dogaja vsem novim modelom ( vsi razen Talisman -Koleosa ob prvem mrazu ni bilo in ne vem kaj je zdaj). in predvsem 1.5dci.
zato sem se tudi obrnil na ta forum. da bi zvedel resnico in da lahko primerno ukrepam

p.s. prejšnji teden je bilo spet dva dni do -7 in so spet crkavali po tekočem traku (moj je crknil ampak sem ga lahko prižgal po tem ko je verglal v prazno vsaj 5-10krat in nato se komaj obdržal pri življenju ter bil prvih 200m čisto brez moči) ... in še to -naj bi bili na udaru omenjena vozila , ki so vožena na relacijah.
Moje napake.
-Škripanje zadnjega mostu pojavilo se je kake 6 mesecev po nakupu ni konkretne rešitve, pena ne pride v poštev ne vgrajujejo več, mogoče bodo kaj improvizirali samo da se me rešijo, malo ti je nerodno ko se pripelješ počasi čez luknjo in misliš da ti bo zadnji most ostal na cesti.
-Žvižganje vetra pri voznikovih vratih. Avto je star dobro leto??? ok se zgodi menjava gumice tesnila verjetno.
-Prtljažna vrata skoraj 1 cm na obeh straneh povešena. Bil na servisu skoraj ujeli linijo, sedaj ob tresljajih škripa zadaj.
-Pokanje voznikovega sedeža v ovinkih in manjših luknjicah. Awesome že more tako biti ne?
-Slab vžig in zelo grob ob že okrog 0 C. Včasih ugasne pri -15 c.
-Ne odklepa vozila pri nižjih temperaturah. Sosedu je npr. avto prižgan, ko je šel nekaj iskat v hišo, se sam zaklenil avto prižgan tudi na kartico se ga ni dalo odkleniti več, uporabiti je moral ročni ključ v kartici. Verjetno normalno.
-Aja sosed je kupil malo za menoj megana do sedaj 3 napake od tega ESP lučka in ESP se je po suhem prižigal v blagih ovinkih.
-Gremo na notranjost nazaj. R-link 2 totalno nepovezljiv z IOS 11. Že celo leto ne morem normalno uporabljati prostoročnega telefoniranja. Mogoče bi moral jaz pisat na Apple, da naj nehajo proizvajat telefone, ker ne dela na mojem avtu? :)
-Radio in start stop. Ko se avto, ugasne na semaforju, otroci zadaj mirno spijo v vsem udobju in lepoti novega renoja, ati stisne stopalko za plin za zagon. Buuffff se dvigne glas za trenutek butne na glas, da se vsi ustrasimo. Verjetno normalno?
Seveda 12 V akumulator pregledan dela, kaj mi ni jasno spet? lol moj bog
-Spreminjanje oblike števca in jezika v GRŠČINO, po tem ko avto stoji na mrazu, vlagi, 2x že naložen software na novo gor, dosegli smo, da grščine ni, je pa oblika še vedno problem. Izbere okroglega vedno Eco. Awesome. Normalno
-Zavore, ne vem 2x do sedaj trd pedal zjutraj kot kamen. Škripanje zavor, da mi je nerodno se v mestu ustavljati, ker vsi gledajo vame. Normalno verjetno ne?
-2x do sedaj ko sem šel tankat, se vsedem nazaj v avto KARTICA NI ZAZNANA. Fak baaaad ne morm vžgat avta?
Stopil ven iz avta, zaklepal odklepal, not vn not... po 5 min zazna vžge brez problemov. Strah, da kje ne bo vžgal? DAAA
-šobe za šipo, katastrofa pri 100kmh vidiš samo še 1 m daleč, samo moliš, da full pada dež na avtocesti. Razmažeš lahko samo še mušico, ki se je ujela pod brisalec. Nikamor ne šprica.

Sigurno sem že kaj pozabil... V roku 1.leta in 3 mesecev grem četrtič na servis. Do sedaj odpravljeno 0. Vsak si želi takšen avto ne dvomim.

Za vse ljubitelje renaultov, grajajte me, pljuvajte, imam nesrečo z nakupom avta? ja več kot očitno... ampak posluh od NISSAN RENAULT zame? 0 none nula zero. Pojdite na servis in vse bodo odpravili. V pogodbi nisem zasledil, da če ima avto toliko napak, da lahko ga servisiram do onemoglosti, potem se definitivno nebi odločil za nakup NOVEGA vozila, kjer pričakuješ, da boš imel s tega naslova MIR z avtom in užival v privat življenju. Renault mi ga uničuje :D in obremenjuje...

Lp
Uporabniški avatar
Janezek

Odgovor Napisal/-a Janezek »

Dobrodošel v klubu.

Sam sem bil že malo večkrat na servisu. In tam mi vedno zatrdijo, da sem prvi s takimi napakami.
Nekaj popravijo, tistega kar pa ne znajo pa rečejo, da je to čisto normalno za ta avto. V glavnem, da me pripelje od točke A do točke B.
Po vseh "nateganjih" se mi še zdi najbolj uporaben nasvet nekoga na forumu, da naj se zapeljem v salon prodaje vozil s "pokvarjenimi" zavorami.... ups pardon, očitno je to nekaj čisto normalnega za Megane IV.

lp
killah

Odgovor Napisal/-a killah »

Zavore. Trda stopalka zjutraj ni normalno? 3x do sedaj se mi je pojavila...
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

- povešena vrata so očitno precej pogosta napaka (že v tovarni) na teh avtih - pri meni so jih ob servisu kar dobro naravnali
- težavo z odklepanjem (prostoročno) sem imel samo v času zime (mraz + voda + sol)
- težave z iOS 11 je imel Rlink do 2.2.17.803, novejši različici naj bi to težavo odpravili (LINK)
- ta sunek glasnosti pri start&stop sem tudi nekajkrat pri sebi opazil - v tem primeru ni sploh tako grozen, hujši je, ko preklopi iz telefonskega klica nazaj na radio (ene 3x sem se pa res fino usral)
- glede šob sem pa že zgoraj povedal (pred tem sem imel Corso D s šobami od Insignie; tam je sicer tudi bil malo problem pri višjih hitrostih, ampak tiste šobe so čisto druga zgodba)
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
lupsa

Odgovor Napisal/-a lupsa »

Pozdrav še iz moje strani.

Imam Megane karavan avtomatik 1.5 dci (oprema bose) od marca 2017. Na splošno sem z avtom zelo zadovoljen, razumem pa tudi določene težave pri novem avtu in na splošno novem modelu. Me pa vedno bolj nervira servis, da kakšne napake ne odpravijo.

Do sedaj sem imel težave s prekomerno obrabo sprednjih gum - dobil nove gume in vse popravljeno kot mora biti. Glede šob in zamikom zadnjih vrat nisem kompliciral, bom pa omenil pri naslednjem servisu. Moti me občasno utripanje ambientalnih luči (menda se ne da popraviti), gumo na voznikovih vratih so že enkrat popravljali in bodo zgleda morali še enkrat, saj se zatikajo na zgornji strani z zadnjimi vrati. Tudi škripanje zavor ni ravno privlačno.

Imam pa težave z ropotanjem in vibriranjem v notranjosti pri nižjih obratih (zdaj že pri normalno prižganim avtom). Prvič je bil menda nek pleh, ki se je naslanjal na izpušno cev. Bil je mir kakšen teden in od takrat dalje po 3 servisih še niso uredili. Do zdaj je še nekako bilo "občasno" oz. pri določenih obratih, zdaj pa je že vedno. Počasi bom gluh od radia, ker imam tako glasno, da preslišim ta grozen zvok. Upam, da se to čimprej reši... za predstavo: https://1drv.ms/v/s!ArK6z-qwMkhbgZRcnxZ4ufUlQ2GMDA" onclick="window.open(this.href);return false;

Drugače nobenih težav pozimi (pa je tudi velikokrat zunaj v snegu preživel noč). Tudi z r-linkom nimam zgoraj opisanih težav. Če spregledam to težavo z ropotanjem, bi po cca 30k km takšnega megana še enkrat kupil.

lp
Uporabniški avatar
hdi

Odgovor Napisal/-a hdi »

1.5 dci prevoženih 71000 km. Do sedaj BP
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

1.5dci z avtomatikom je vrhunska kombinacija, ki jo vgrajuje tudi Mercedes B. Seveda pa je treba menjati olje na 15kkm, če ne, gredo ojnični lagerji.
Ne morem razumeti, kako vas odženejo s servisa z napakami. Pa, ko stopiš k sprejemniku, mu mora biti jasno, da vse veš in da nisi ovca. Bedne napake in mozolje stiskajo vajenci, zato je treba predati spisek napak sprejemniku in dati kopijo na sedež. Fajn je pozabiti en Jagermeister na sedežu, jebeš 7€, ampak ponavadi se 100x povrne na tej zemljepisni širini.
Sprejemnik se pelje na testno vožnjo in MORA poročati o stanju reševanja napak. Vse se da odpraviti.
Meni ne znese za nov avto, če pa se mi slučajno Marija še kdaj prikaže, me niti en servis na tem svetu ne bi 10 minut nategoval, verjemite.
lupsa

Odgovor Napisal/-a lupsa »

joztom napisal/-a:1.5dci z avtomatikom je vrhunska kombinacija, ki jo vgrajuje tudi Mercedes B. Seveda pa je treba menjati olje na 15kkm, če ne, gredo ojnični lagerji.
Ne morem razumeti, kako vas odženejo s servisa z napakami. Pa, ko stopiš k sprejemniku, mu mora biti jasno, da vse veš in da nisi ovca. Bedne napake in mozolje stiskajo vajenci, zato je treba predati spisek napak sprejemniku in dati kopijo na sedež. Fajn je pozabiti en Jagermeister na sedežu, jebeš 7€, ampak ponavadi se 100x povrne na tej zemljepisni širini.
Sprejemnik se pelje na testno vožnjo in MORA poročati o stanju reševanja napak. Vse se da odpraviti.
Meni ne znese za nov avto, če pa se mi slučajno Marija še kdaj prikaže, me niti en servis na tem svetu ne bi 10 minut nategoval, verjemite.
Katero olje oz. kje? Menjalnik ali motor? Ker uradno imam na 30k menjavo olja in to samo v motorju. Ampak vseeno menjavam na 15k...
Jerko16

Odgovor Napisal/-a Jerko16 »

SOFER napisal/-a:Prosim za bilo kakšno informacijo kaj se dogaja z novimi modeli Renault MEGAN, SCENIC, ESPACE 1.5dci ali 1.6dci

ob malo večjem mrazu ko se temperature spustijo pod ničlo omenjeni modeli crkujejo kar po vrsti.

informacija,ki jo imam jaz: (moj motor 1.6dci)
naj bi bilo povezano z intercooler-jem. povzroči nastanek kondenza, in to to vodo posesa v valj. ob zagonu avto takoj crkne in vrže ven neko glavno varovalko ???

renault ti seveda vse vrne v prvotno stanje ampak iz dneva v dan spet čakaš kdaj te bo tvoje vozilo pustilo na cedilu in crknilo vsakič znova in znova ko bo temperatura pod ničlo.
renault ne ponuja niti ne predlaga rešitve.

kdo ve kaj se v resnici dogaja z novimi modeli???
Se srečujem z enako težavo in sem bil deležen iste razlage kaj naj bi bil vzrok. Vozim novega Scenica, lernik 2017, sedaj prevoženih 80000. To se mi je zgodilo že 2x. 1. lani (pri cca. 50000), 2. pred slabim mesecem. Zmeraj na prvi malo bolj hladen dan, po prevoženi "daljši" razdalji tj. 70km na ac. 2x je bilo zamenjano ohišje varovalk, ker druge rešitve baje ni. Ker mi ni dalo miru sem se pozanimal o stvari ponovno na servisu kjer pravijo da je to res problem pri večih vozilih. Ko se stvar približuje se začnejo pojavljati znaki v smislu težkega vžiga. Avto se nekaj časa trudi zagnati motor, naposled mu to uspe a se po nekaj dneh pojavi omenjena težava- avto vžge, crkne in ne vžge več. Potrebna je vleka. Izvedel sem da naj bi nedavno bila s starni Renaulta dana rešitev v smislu menjave nekakšne mrežice. Ravno danes prihajam iz servisa, ker mi bodo mežico zamenjali, še zmeraj pa nisem prepričan ali bo to stvar dejansko odpravilo. Povedali so mi da so vmes že menjavali intercoolerje.. Vsekakor zelo neprijetno in kar malo frustrirajoče, ker nikoli ne veš kdaj/ ali se bo to spet zgodilo. Avto imam sicer garažiran, sicer bi do tega verjetno prišlo že prej ne samo 1x/leto. Ne vem kaj bo s tem...
SOFER

Odgovor Napisal/-a SOFER »

pozdravljeni,

meni je Renault (poznam mehanika, ki mi je takoj sporočil ukrepe RENAULTA) popravil napako. ..no jaz upam, da jo je.
kdaj bi me uradni Renault vpoklical sam bog ve? ..če bi me sploh?
takoj po novem letu so mi naredili sledeče: -upam da bom znal opisat :)

na rob (leva stran oz. sovoznik) hladilnika so mi namestili neko plastiko, ki naj bi zdaj preprečevala vdor vode v intercooler
dela je bilo za 3h, ker se je moral odstranit odbijač in in ......
...Avto je bil spredaj odprt kot konzerva (slika mehanika)

koliko jaz vem je to zdaj ukrep Renaulta. ali bo to preprečilo ponovne težave pa bo pokazal čas

imam 81.000km (50k letno) in razen škripanja v notranjosti je avto zelo vredu.

p.s jaz delam servise na 15k
soofer

Odgovor Napisal/-a soofer »

sem SOFER z novim racunom (pozabil geslo)

moj Scenic je SPET CRKNIL !

30.12. 2019 je bila spet akcija ..Megani in Scenici (lahko preverite na avtovlekah)

vgrajena PLASTIČNA MREŽA na hladilnik interkulerja ne reši problema (ni nič vertikalnega ampak je mrežica kot je napisal JERKO16)

razlika je ta, da imam 115.000kmm in sem po Renaultovem izven garancije tako , da so mi iztavili račun za 405 eur.
na mojo pritožbo, da gre za konstrukcijsko napako in da so oni odgovorni popravit skrito napako, so mi na lep način napisali, "da se jim lahko zadaj dol vozim"

danes osebno poznam par ljudi, ki sem je to zgodilo in imam mnenje sodnega izvedenca.
sledi tožba.
dosti ljudi ima manj kot 100k in imajo še brezplačno vrnitev v vozno stanje (ne morem napisat popravljeno, ke ga ne) ali pač prodajajo vozila

tezave imajo Megan IV, Scenic IV z diesel motorji voženi na relacijah
Uporabniški avatar
Golddevvil

Odgovor Napisal/-a Golddevvil »

Pozdrav,

Imamo Megane, 1.5 dci, letnik 2017, prevoženih 50000 km, 2 meseca ven iz garancije

Zgodilo se nam je točno to, kar je v prvem postu foruma (za božič...:() in ja Renault ve za napako in imajo tudi rešitev. Vgradi se neprepustna mrežica na vrh cevi za intercooler. Ker poznam lastnika servisa, smo nekako zmutili, da je šlo čez na napako Renaulta, sicer bi mirno računali tuto kompleto cca. 500eur. Na servisu so mi zaupali, da so imeli lani (2019) za to isto popravilo cca. 10-12 vozil.
Zadnjič spremenil Golddevvil, dne 31 Jan 2020, 12:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori