Nimam nikakršne vloge samo pomagam/svetujem (za kar je verjetno forum), če vem to je pa tudi vse, če pa komu ni všeč me pa pač ne posluša oz. bereSOFER napisal/-a:ROBERTP- hvala lepa za informacijo
SPULA- ti pa očitno tudi imaš informacije vendar očitno imaš določeno vlogo na tem forumu
..prosim lepo: kako se že odpravlja?
jaz sem si sam namotiral to bledo v stilu kot sem si včasih na staro stoenko zatlačil karton na prednjo masko. mogoče me je to rešilo prejšnji teden ( ko so jih spet vozli z avtovleko), ne vem pa če me bo drugi teden ko bo -20 C
CRKUJEJO NOVI MODELI(LETNIK 2017-) MEGAN-i SCENIC-i ESPACE-i
Re: CRKUJEJO NOVI MODELI(LETNIK 2017-) MEGAN-i SCENIC-i ESPA
RenaultSport
- Borut Povše
- Kraj: Kamnik
Ravno včeraj sem imel priložnost sedeti v novem meganu 1.6 dci GT oprema, avtomatic. Lastnik ga ima že eno leto, pa pravi brez problemov. lp
ESPACE 4 2.0 dci INITIALE Proactive
Imam Grand Scenic, 1.5 dci, september 2017, vžgal pri -20 brez problema.
Imam 1.5 dCi, januar 2018
Do sedaj nisem imel težav, tudi februarja pri "hudem" minusu.
Upam, da bo tako tudi naprej
Do sedaj nisem imel težav, tudi februarja pri "hudem" minusu.
Upam, da bo tako tudi naprej
Sofer,...
kot ti je že nekdo povedal, na tem forumu boš težko "našel" kaj uporabnega, oz. ker...
Tudi sam sem bil l. 2016 deležen podobnih kritik, češ da je moj Megane eden in edini s težavami (sicer 1.2 tce).
Po neštetih obiski po uradnih servisih, so gospodje povedali, da je avto brezhiben in je cukanje avta, pokanje podvozja čisto normalno za novi MEgane. In sem najbrž edini ki me to moti.
No, z avtom se vozimo že skoraj dve leti. Na pokanje podvozja smo se navadili, oz. kot mi je predlagal kolega, imamo muziko malo bolj na glas.
Kljub temu, da so vsaj strokovno ugotovili, da podvozje res poka, (enkrat so celo namontirali neke podložke pri amortizerjih in je to držalo kak teden) v roku dveh let še niso našli ustrezne rešitve kako popraviti težavo oz. jo še vedno odpravljajo.
No, pa kaj bom jamral. Jaz se z mojim lahko vsaj vozim.
kot ti je že nekdo povedal, na tem forumu boš težko "našel" kaj uporabnega, oz. ker...
Tudi sam sem bil l. 2016 deležen podobnih kritik, češ da je moj Megane eden in edini s težavami (sicer 1.2 tce).
Po neštetih obiski po uradnih servisih, so gospodje povedali, da je avto brezhiben in je cukanje avta, pokanje podvozja čisto normalno za novi MEgane. In sem najbrž edini ki me to moti.
No, z avtom se vozimo že skoraj dve leti. Na pokanje podvozja smo se navadili, oz. kot mi je predlagal kolega, imamo muziko malo bolj na glas.
Kljub temu, da so vsaj strokovno ugotovili, da podvozje res poka, (enkrat so celo namontirali neke podložke pri amortizerjih in je to držalo kak teden) v roku dveh let še niso našli ustrezne rešitve kako popraviti težavo oz. jo še vedno odpravljajo.
No, pa kaj bom jamral. Jaz se z mojim lahko vsaj vozim.
Točno to jaz govorim že nekaj časa, pa sem seveda deležen kritik. Na tem forumu si TI čuden, če ti avto crkuje
.
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Ti si čuden, ker si sprva onaniral na avto za katerega vsak, ki ima trezno glavo in omejene finance ve da ni za kupit, potem pa obrnil lajno in kvačkaš kle gor o Citroenu. Ja avti crkujejo, ampak večini kle gor pač ne. Jaz sem že na četrtem Renaultu zapored in še z nobenim nisem imel problemov. Zdajšnji ima že 200k km. Očitno sem rojen pod srečno zvezdo.
A je*iga s tem se pa moram strinjatTi si čuden, ker si sprva onaniral na avto za katerega vsak, ki ima trezno glavo in omejene finance ve da ni za kupit
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
Imam novega megana.
Tehnologija ni na moji strani. Najmanj 10 napak.
Menjava avta? Ja nissan renault so me skoraj nadrli, češ da se da vse odpravit.
Bom odprl temo enkrat novo in se razpisal. Razen, če pridemo nekako do dogovora, da z avto res ni vse OK.
Novi avto sem kupil z razlogom, ker mi je bil nenormalno všeč. Nisem imel slabega prej in tudi servisi niso bili potrebni, bil sem brez skrbi, ampak z novim vozilom bom več kot očitno izgubil več časa na servisih kot z vsemi avtomobili, ki sem jih vozil do sedaj.
Ne razumem koncepta razmišljanja vodilnih pri prodaji in pomoči strankam. Vzel bi enakega megana z dosti manj opreme samo da mi DELA!!! Ker res nimam volje hoditi po servisih s skoraj novim avtom.
Lp
Tehnologija ni na moji strani. Najmanj 10 napak.
Menjava avta? Ja nissan renault so me skoraj nadrli, češ da se da vse odpravit.
Bom odprl temo enkrat novo in se razpisal. Razen, če pridemo nekako do dogovora, da z avto res ni vse OK.
Novi avto sem kupil z razlogom, ker mi je bil nenormalno všeč. Nisem imel slabega prej in tudi servisi niso bili potrebni, bil sem brez skrbi, ampak z novim vozilom bom več kot očitno izgubil več časa na servisih kot z vsemi avtomobili, ki sem jih vozil do sedaj.
Ne razumem koncepta razmišljanja vodilnih pri prodaji in pomoči strankam. Vzel bi enakega megana z dosti manj opreme samo da mi DELA!!! Ker res nimam volje hoditi po servisih s skoraj novim avtom.
Lp
Torej a bi delil s širšim občestvom kaj je tako hudo narobe?
Skromnost je lepa čednost. Pozabite jo. Čimprej.
Poznano[emoji23][emoji23]
Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Pozdrav vsem.
Od 13.2.2018 vozim novega Talismana Grandtour 1.6 dci Iconic. Do zdaj naredil skoraj 10k km. Realna poraba je 6,5 na 100, pa sem skozi na avtocesti in ne cincam. Edino, kar me včasih malo moti, je manjši rezervoar za gorivo kot je bil na Meganu 3, ampak to sem vedel že pred nakupom. In pa šobe na avtocesti so malo boge. Je težko šipo umit recimo pri 130. Bom to omenil na servisu na 30k km, če se da kaj narediti. Vse ostalo sem izredno zadovoljen z avtom in bi tudi naslednjega vzel Talismana, recimo čez kaki 2,5 leti, ko bo verjetno že 2019 tudi faceliftan. Mogoče bodo ob faceliftu kaj rezervoar povečali, ker se Nemci tudi precej pritožujejo na forumu.
Lep pozdrav,
Simpa
Od 13.2.2018 vozim novega Talismana Grandtour 1.6 dci Iconic. Do zdaj naredil skoraj 10k km. Realna poraba je 6,5 na 100, pa sem skozi na avtocesti in ne cincam. Edino, kar me včasih malo moti, je manjši rezervoar za gorivo kot je bil na Meganu 3, ampak to sem vedel že pred nakupom. In pa šobe na avtocesti so malo boge. Je težko šipo umit recimo pri 130. Bom to omenil na servisu na 30k km, če se da kaj narediti. Vse ostalo sem izredno zadovoljen z avtom in bi tudi naslednjega vzel Talismana, recimo čez kaki 2,5 leti, ko bo verjetno že 2019 tudi faceliftan. Mogoče bodo ob faceliftu kaj rezervoar povečali, ker se Nemci tudi precej pritožujejo na forumu.
Lep pozdrav,
Simpa
Špricanje na šipo se nastavi nežno s šivanko, premakneš glavo v primerno smer pri hitrosti. Pač par poskusov, pa bo.
To pritoževanje na napake na novih avtih je pa res brez veze. Ko ga oddaš na servis, se jasno in prijazno dogovoriš s sprejemnikom, kaj ne dela in predaš spisek v pisni obliki njemu in enega na sedež. Ko prideš po avto, gresta po točkah čez in če kaj ni narejeno, takoj nazaj na mizo pa amen. Napake morajo biti jasno opisane, nikakor pa ne samo neka mnenja, pa meni se zdi, pa tako naprej. Svoje imaš za uveljaviti in to je pošteno sodelovanje za drago rpislužen in kupljen acto. Če je kdo nesramen, se pa ve kako se naprej ureja s tržno inšpekcijo. Forumi vam avta ne bodo popravili.
To pritoževanje na napake na novih avtih je pa res brez veze. Ko ga oddaš na servis, se jasno in prijazno dogovoriš s sprejemnikom, kaj ne dela in predaš spisek v pisni obliki njemu in enega na sedež. Ko prideš po avto, gresta po točkah čez in če kaj ni narejeno, takoj nazaj na mizo pa amen. Napake morajo biti jasno opisane, nikakor pa ne samo neka mnenja, pa meni se zdi, pa tako naprej. Svoje imaš za uveljaviti in to je pošteno sodelovanje za drago rpislužen in kupljen acto. Če je kdo nesramen, se pa ve kako se naprej ureja s tržno inšpekcijo. Forumi vam avta ne bodo popravili.
Novi avti imajo šobo, ki razprši vitrex in nastavljaš lahko samo višino. In tudi ko nastaviš max. višino (da ne leti čez steklo) med vožnjo to pršenje porine navzdol na začetek stekla. Zato so se menjale z novimi šobami, ki imajo 3 luknjice.joztom napisal/-a:Špricanje na šipo se nastavi nežno s šivanko, premakneš glavo v primerno smer pri hitrosti. Pač par poskusov, pa bo.
RenaultSport
Seveda da jamranje na forumu ne bo rešilo ničesar je pa odlično za izmenjavo mnenj, problemov in rešitev. Ker kot opažam so servisi kot da ne delajo za istega proizvajalca, totalno nepovezani. To je pa izključno slabost samega proizvajalca, ki ne povezuje vseh prodajalcev v Sloveniji