Renault Megane Grandtour

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
skopusnik
Kraj: Novo mesto

Re: Renault Megane Grandtour

Odgovor Napisal/-a skopusnik »

RNS naj izda potrdilo, da za tvoje vozilo (napišejo VIN) ustrezajo platišča in pnevmatike dimenzije 225/40/18 (oz. točno tisto kar imaš gor in imajo tudi drugi original). Vprašaj za kontakt od tistega ki dela homologacije.
The best place to watch a race is in the rear view mirror.
litlleracer
Kraj: il.bistrica

Odgovor Napisal/-a litlleracer »

skopusnik napisal/-a:RNS naj izda potrdilo, da za tvoje vozilo (napišejo VIN) ustrezajo platišča in pnevmatike dimenzije 225/40/18 (oz. točno tisto kar imaš gor in imajo tudi drugi original). Vprašaj za kontakt od tistega ki dela homologacije.
Bom poizkusil, sam kolikor je meni znano, za megane 3 je najvecja homologirana dimenzija 205/50 R17 (razen RS), in baje da ne izdajajo potrdil za vecje.
All glory is fleeting
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Kako to če ima trojka tudi 18 v originalu ko jo odpelješ iz salona.
Če ne pa dobi od nekoga aftermarket 18tke in tuv ter homologiraj
litlleracer

saso24 napisal/-a:Kako to če ima trojka tudi 18 v originalu ko jo odpelješ iz salona.
Trojka ima najvecjo dimenzijo 205/50 r17, seveda razen RS varianta
All glory is fleeting
litlleracer

Iscem osebo z platisci 18col, 7,5j in ce bi bil et 46 bi bilo idealno :)ima kdo kaj taksnega?
Usaka info vec kot dobrodosla
All glory is fleeting
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

Isci raje osebo, ki ima taksne pnevmatike kot ti na 18' platiscih s TUV certifikatom. Sirina in ET sta manj pomembna.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

Malo morgen, da sta širina in ET platišča manj pomembna - sta ZELO pomembna.
Mene je pred leti, ko sem želel homologirati original platišča z drugo dimenzijo gum, zavrnil, ker je na papirjih bil ET40, na platiščih pa ET41.
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
saso24

Vglavnem se gre da homologiraš 18" in 225 40 18 dimenzijo pnevmatik. Zdej če se ti odločiš da bi rad namesto et 48 et 35 nima njih kaj brigat. Torej bi moral zaradi spremembe et-ja vsakič platišča homologirat, neumnost.
Sam imam 205 50 17 na meganu in et 35, v homologaciji pa 205 50 17 in ni čisto nič težil zaradi et-ja!

So pa tele feltne bile tudi na non rs avtih tako da je imel 18"!
Sam sem zase gledal 1.5dci gt-line karavana in jih je imel v paketu in homologirano
Slika
Uporabniški avatar
franko
Kraj: dolenjske benetke

Odgovor Napisal/-a franko »

IcEm4n napisal/-a:Malo morgen, da sta širina in ET platišča manj pomembna - sta ZELO pomembna.
Mene je pred leti, ko sem želel homologirati original platišča z drugo dimenzijo gum, zavrnil, ker je na papirjih bil ET40, na platiščih pa ET41.
Ce ne razumes kaj sem hotel povedati bodi raje tiho.
use se da sam če se če
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

saso24 napisal/-a:Kako to če ima trojka tudi 18 v originalu ko jo odpelješ iz salona.
RNS ti izda potrdilo dimenzij samo tistih, ki so vezani na tvojo šasijo, ne glede nato, da je bilo pri seriji vozil več dimezij kolikor jih pa imaš napisanih na homologacijskem kartončku. Rešitev je dobiti platišča s TUVom in željeno dimenzijo gum in homologirat.
RenaultSport
litlleracer

Spula napisal/-a:
RNS ti izda potrdilo dimenzij samo tistih, ki so vezani na tvojo šasijo, ne glede nato, da je bilo pri seriji vozil več dimezij kolikor jih pa imaš napisanih na homologacijskem kartončku. Rešitev je dobiti platišča s TUVom in željeno dimenzijo gum in homologirat.
To je meni vse jasno. Samo recimo OZ, brock...in ostale znamke imajo platisca z mojimi dimenzijami in obstaja tuv za homologacijo. Ni mi jasno, zakaj potem RNS ne more izdati potrdila o ustreznosti original renault felten za megana 3gen, ki so original na meganu 4gen. Oba avta imata isto sredinsko luknjo, isti razmak, isti sirino felten 17col in isti et. Kmecko gledano, je vse iz megana 3 preneseno na megana 4. In ce so naredili homologacijo platisc 18col za megana 4, nevem zakaj nebi hoteli izdati potrdila se za megane 3. Vsak ki se ubada s podobnimi tezavami kot jaz, bi (verjetno - no vsaj jaz) placal tudi 50e za potrdilo.
Samo ocitno je treba v tej nasi prelepi sloveniji vse kopirati, popravljati innprirejati, da lahko das ene fakin original feltne iz enega modela na drugega!
All glory is fleeting
litlleracer

saso24 napisal/-a:Vglavnem se gre da homologiraš 18" in 225 40 18 dimenzijo pnevmatik. Zdej če se ti odločiš da bi rad namesto et 48 et 35 nima njih kaj brigat. Torej bi moral zaradi spremembe et-ja vsakič platišča homologirat, neumnost.
Sam imam 205 50 17 na meganu in et 35, v homologaciji pa 205 50 17 in ni čisto nič težil zaradi et-ja!

So pa tele feltne bile tudi na non rs avtih tako da je imel 18"!
Sam sem zase gledal 1.5dci gt-line karavana in jih je imel v paketu in homologirano
Slika
Takih avtov je v sloveniji bore malo oz nic. Ce mi dobis homologacijski kartoncek za megana 3 z homologiranimi 18col platisci, dam za gajbo!!
All glory is fleeting
Uporabniški avatar
saso24

Ne morem po kranju lovit folk, vem pa za dva. En moder ki ga doskrat srečam in en bel, samo tudi če dobim lastnika ti homologacijski kartonček nč ne pomen
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

franko napisal/-a:
IcEm4n napisal/-a:Malo morgen, da sta širina in ET platišča manj pomembna - sta ZELO pomembna.
Ce ne razumes kaj sem hotel povedati bodi raje tiho.
Vem, kaj ti hočeš povedat - lahko on za čas homologacije da gor komplet platišč in gum, za katero se dejansko obstajajo papirji za ta avto. Bo prišel čez homologacijo. Kaj pa potem? Gor bo dal 225/40/18 7,5Jx18 ET46, v homologacijskem kartončku bo pa pod Predelave zapisano npr. "Dovoljene pnevmatike in platišča tudi 225/40/18 8Jx18 ET43". Na prvi pogled je ok, ubistvu pa ni. Zato pravim, da sta širina platišč in ET pomembna, ker jih tudi vpišejo v kartonček poleg dimenzije gum.

18" je imel pa kolikor vem samo še GT (poleg RS-a), drugi dvomim, da so imeli (ne opcijsko, še manj pa serijsko).
Ni brzine brez turbine! :D

Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

litlleracer napisal/-a:
Spula napisal/-a:
To je meni vse jasno. Samo recimo OZ, brock...in ostale znamke imajo platisca z mojimi dimenzijami in obstaja tuv za homologacijo. Ni mi jasno, zakaj potem RNS ne more izdati potrdila o ustreznosti original renault felten za megana 3gen, ki so original na meganu 4gen. Oba avta imata isto sredinsko luknjo, isti razmak, isti sirino felten 17col in isti et. Kmecko gledano, je vse iz megana 3 preneseno na megana 4. In ce so naredili homologacijo platisc 18col za megana 4, nevem zakaj nebi hoteli izdati potrdila se za megane 3. Vsak ki se ubada s podobnimi tezavami kot jaz, bi (verjetno - no vsaj jaz) placal tudi 50e za potrdilo.
Samo ocitno je treba v tej nasi prelepi sloveniji vse kopirati, popravljati innprirejati, da lahko das ene fakin original feltne iz enega modela na drugega!
To je meni vse jasno, da fizično paše ampak tako imajo politiko. Sam sem se pred leti lovil s tem in hodil od enega do drugega. RNS mi je izdal potrdilo-kartonček ampak na njem ni bilo dimenzij, katerih ima sosedov clio pa je bil isti. Nobena posebna izvedba ampak navaden clio :roll: V odgovor sem dobil, da so na to šasijo vezane samo te navedene dimenzije, če hočem še kakšne je potrebno homologirat z aftermarket platišči in poljubne dimenzije. Dežela pod alpami pač :lol: :lol: :roll:
RenaultSport
Odgovori