Mrzel 1.5dci nemirno teče in ugaša
- snežnimrož
Mrzel 1.5dci nemirno teče in ugaša
Pozdravljeni,
Scenic z motorjem 1.5dci star 4 leta, pod 100.000km, ob jutranjih temperaturah pod -5 normalno vžge in teče po cca 30s v prostem teku pa začnejo obrati nihat med 700-1000, avto čudno ropota in se izklopi. Spodaj prilagam audio posnetek. Potem avto normalno vžge in obrati občasno spet nihajo amapk se stanje normalizira. Če po zagonu takoj spelješ, po cca 100m začne avto cukati, kar se dogaja kakšen kilometer, potem pa se stanje normalizira. Ko so tempereture nad -5 se to ne dogaja.
https://vocaroo.com/i/s1VnlnIxGNCR
Ker je avto še v garnciji sem že naročen na servis, vendar bi rabil še ideje kaj bi lahko bilo. Na servisu so rekli, da bi lahko bilo krivo gorivo ali filter goriva, ampak nekako dvomim, glede na to da sem vmes tankal (na drugi črpalki) in ni nič bolje, filter je bil menjan eno leto in cca 20.000km nazaj, hkrati pa avto normalno vžge in se isto dogaja ali je zunaj -7 (danes) ali -20 (včeraj). Ker če bi bilo krivo zmrzovanje goriva (že pri -7), bi včeraj pri -20 gorivo zagotovo zmrznilo.
Scenic z motorjem 1.5dci star 4 leta, pod 100.000km, ob jutranjih temperaturah pod -5 normalno vžge in teče po cca 30s v prostem teku pa začnejo obrati nihat med 700-1000, avto čudno ropota in se izklopi. Spodaj prilagam audio posnetek. Potem avto normalno vžge in obrati občasno spet nihajo amapk se stanje normalizira. Če po zagonu takoj spelješ, po cca 100m začne avto cukati, kar se dogaja kakšen kilometer, potem pa se stanje normalizira. Ko so tempereture nad -5 se to ne dogaja.
https://vocaroo.com/i/s1VnlnIxGNCR
Ker je avto še v garnciji sem že naročen na servis, vendar bi rabil še ideje kaj bi lahko bilo. Na servisu so rekli, da bi lahko bilo krivo gorivo ali filter goriva, ampak nekako dvomim, glede na to da sem vmes tankal (na drugi črpalki) in ni nič bolje, filter je bil menjan eno leto in cca 20.000km nazaj, hkrati pa avto normalno vžge in se isto dogaja ali je zunaj -7 (danes) ali -20 (včeraj). Ker če bi bilo krivo zmrzovanje goriva (že pri -7), bi včeraj pri -20 gorivo zagotovo zmrznilo.
Re: Mrzel 1.5dci nemirno teče in ugaša
Sem imel na svojem podoben primer, menjal filter goriva in dodal aditiv proti zamrzovanju nafte in imam mir.
Kupil pa sem tole:
https://www.euroton.si/avtodeli/liqui-m ... 41836.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Kupil pa sem tole:
https://www.euroton.si/avtodeli/liqui-m ... 41836.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Imam enak problem. Imam občutek, da pojma nimajo zakaj gre. Po večkratnem obisku servisa sem obupal.
Enako dela tudi naš Megane, kot tudi svakov. Oba 1.5 dci, en letnik 13, drugi 14. Oba pod 100.000 prevoženih
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk
Ste bili na servisu?
Ne, se ne sekiram preveč zaradi tega. Pač ko je zelo mrzlo malo cuka, pol gre pa normalno naprej. Vsaj vžge brez problema [emoji6]
Zdravo,
ima kdo rešitev za ta problem.
Meni se dogaja, da mi včasih med vožnjo ugasne, dokler ni topel. Počasi obupujem nad avtom. Je pa Scenic 2014 1.5 dci.
ima kdo rešitev za ta problem.
Meni se dogaja, da mi včasih med vožnjo ugasne, dokler ni topel. Počasi obupujem nad avtom. Je pa Scenic 2014 1.5 dci.
Očisti senzor na vztrajniku ali ga menjaj. Če zmanjkuje nafte boš itak resno poškodoval sistem vbrizga, ker če zmanjka nafte se tudi ne maže in sčasoma zariba. Sicer pa obstoja diagnostika, si kar nekaj zapomni, ali ti je res tako tuje?
Diagnostika nič ne pokaže. Tu je težava.
Sicer pa je poln youtube podobnih posnetkov: https://www.youtube.com/watch?v=L1qhWVfQ-ys
Ogled od 3:30 naprej.
Očitno sam Renault ne pozna rešitve...
Ogled od 3:30 naprej.
Očitno sam Renault ne pozna rešitve...
Pomoje bi znal problem povzročat kakšen regulator tlaka. Je bil pri katerem priklopljen avto na tester-parametir ob pojavu napake?
RenaultSport
- snežnimrož
Pri meni so na servisu rekli, da diagnostika pokaže vse OK in nič ne morejo. Sem jim avto posebej pripeljal dan pred mrzlim jutrom, da bi zjutraj hladnega postavili na tester, a oni so dali avto na tester šele kasneje, ko je bil zunaj že + it itak nič ni pokazalo
Problem je to, ker to dela samo ob mrazu (pri meni pod -5C) in se je težko naročit na tak dan na servis. Pri meni so vedno rekli, da je vse polno za teden naprej, ko so me pa naročili za čez 10 dni pa ni bilo več mraza.
Koga bi kontaktiral (Renault Slovenija, ...?) ker očitno gre za neko serijsko napako, ki pa je nočejo priznati
Problem je to, ker to dela samo ob mrazu (pri meni pod -5C) in se je težko naročit na tak dan na servis. Pri meni so vedno rekli, da je vse polno za teden naprej, ko so me pa naročili za čez 10 dni pa ni bilo več mraza.
Koga bi kontaktiral (Renault Slovenija, ...?) ker očitno gre za neko serijsko napako, ki pa je nočejo priznati
Zadnjič spremenil snežnimrož, dne 13 Apr 2019, 09:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Točno tkole je men lavfal pred zamenjavo naftnega filtra, če je voda v nafti se takole zaganja. Lahko bi probal vlit tudi kakšen additiv če bo pomagalo.
- snežnimrož
Evo, mrzla jutra so spet tu in spet se pojavlja ista težava (če je mrzlo jutro avto po cca 2 min začnejo skakati obrati in cuka oziroma v prostem teku ugasne). Zamenjan je bil tudi filter goriva in ni nič bolje.
Na youtubu je veliko podobnih posnetkov, tako da očitno gre za neko sistemsko napako teh motorjev, ki pa jo očitno Renault/Nissan ne zna odpraviti.
Je komu uspelo rešiti to težavo?
Na youtubu je veliko podobnih posnetkov, tako da očitno gre za neko sistemsko napako teh motorjev, ki pa jo očitno Renault/Nissan ne zna odpraviti.
Je komu uspelo rešiti to težavo?
men podobno dela, sicer BENCIN + PLIN...že 40.000km, ko pa se mal ogreje po 2km pa normalno dela.
slutil sem tesnila na sesalnem kolektorju, potem cevke, temperaturni senzor, senzor na menjalniku....
slutil sem tesnila na sesalnem kolektorju, potem cevke, temperaturni senzor, senzor na menjalniku....