Clio ročno zaklepanje z ključem

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
seratna58

Clio ročno zaklepanje z ključem

Odgovor Napisal/-a seratna58 »

Imam Cliota 2, daljinsko zaklepanje normalno deluje, ne morem pa zakleniti ali odkleniti, če dam ključ v ključavnico.Zavrti se v levo ali desno, zgodi pa se ne nič. Tako vrat ne morem zakleniti ali odkleniti. Kaj je ponavadi vzrok take težave?
Uporabniški avatar
R5
Kraj: beu kamn

Re: Clio ročno zaklepanje z ključem

Odgovor Napisal/-a R5 »

Ponavadi se ključavnica vrti kar okoli in okoli.Potrebno je novo ključavnico.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

R5 napisal/-a:Ponavadi se ključavnica vrti kar okoli in okoli.Potrebno je novo ključavnico.
To ali pa zlomljen vzvod.
RenaultSport
seratna58

Se ne vrti okoli in okoli, na določeni točki se ustavi in potem nazaj.
Uporabniški avatar
Spula

seratna58 napisal/-a:Se ne vrti okoli in okoli, na določeni točki se ustavi in potem nazaj.
Vratno tapeto dol pa se bo takoj videlo napako.
RenaultSport
seratna58

Je ni druge, sem bolj v strahu, da mi daljinec ne odklene in imam samo eden ključ. Pa še sovoznikova vrata nimajo ključavnice, ne vem kdo je to spravljal skupaj.
Uporabniški avatar
Spula

seratna58 napisal/-a:Je ni druge, sem bolj v strahu, da mi daljinec ne odklene in imam samo eden ključ. Pa še sovoznikova vrata nimajo ključavnice, ne vem kdo je to spravljal skupaj.
Zato pa čimprej podrite :D Verjetno je problem v vzvodu lahko je staknjen lahko je pa polomljeno.
RenaultSport
seratna58

Sem se pozanimal pri enem ponudniku, ki izdeluje ključe in mi odgovori, da ključa ni mogoče programirati, ker je starejši model in naj se obrnem na servis. Je to res edina in zadnja rešitev?
Uporabniški avatar
Spula

seratna58 napisal/-a:Sem se pozanimal pri enem ponudniku, ki izdeluje ključe in mi odgovori, da ključa ni mogoče programirati, ker je starejši model in naj se obrnem na servis. Je to res edina in zadnja rešitev?
Milsim, da bo ceneje zrihtati ključavnico, kot pa nabava novega ključa in "programiranje" le tega.
RenaultSport
seratna58

Aha, ni mi jasno popolnoma nič, jutri bom šel v lov za ključavnico, da bom lahko tudi ročno odklepal. Sem se obrnil še na drugega ponudnika, ki izdeluje ključe in ta mi je pojasnil, da ključa ne morejo programirati, ker ima infrardeče oddajanje in tako mi lahko rezervni ključ nabavi le servis. Kateri so še ti modeli, ki imajo tako oddajanje?
Uporabniški avatar
Spula

seratna58 napisal/-a:Aha, ni mi jasno popolnoma nič, jutri bom šel v lov za ključavnico, da bo lahko tudi ročno odklepal. Sem se obrnil še na drugega ponudnika, ki izdeluje ključe in ta mi je pojasnil, da ključa ne morejo programirati, ker ima infrardeče oddajanje in tako mi lahko rezervni ključ nabavi le servis. Kateri so še ti modeli, ki imajo tako oddajanje?
Vaš ima pomoje že RF. IR so taki kot pri cliotu 1 ko si pri nekaterih moral prav usmeriti v sprejemnik pri notranjem ogledalu. Ključavničar vam najbrž lahko naredi samo "surovca"-tisto kar vtaknete v ključavnico. Preden greste u lov za ključavnico, morate vedeti, da od drugega vozila nebo pasalo, če nimate tudi ključa, ker je vložek drugačen. Na vašem mestu bi najprej snel tapeto in pogledal, da ni samo kaj sneto potem pa šel v nabavo ključavnice.
RenaultSport
Odgovori