Clio 2 (1999) tezava
Clio 2 (1999) tezava
Lep pozdrav vsem imam eno vprašanje oz. Težavo, imam clio 2 ,1.2, letnik 1999.
Težava je da avto včasih vžge , včasih pa ne, ko priklopim tester kaže normalno da akumolator dela in ga polni,
Probal sem tudi avto vžgat in odklopit akumolator in je crknil, zdaj nevem kako ke to na bencinarih.
Ve kdo kaj bi to lahko bilo preden zapravljam za nov akumolator, in se ena težava je , ko je avto v teku in pritisneš na zavoro se vklopijo lučke za olje in temperaturo, tekočine so vse zamenjane in preverjene . Hvala za pomoč
Težava je da avto včasih vžge , včasih pa ne, ko priklopim tester kaže normalno da akumolator dela in ga polni,
Probal sem tudi avto vžgat in odklopit akumolator in je crknil, zdaj nevem kako ke to na bencinarih.
Ve kdo kaj bi to lahko bilo preden zapravljam za nov akumolator, in se ena težava je , ko je avto v teku in pritisneš na zavoro se vklopijo lučke za olje in temperaturo, tekočine so vse zamenjane in preverjene . Hvala za pomoč
Re: Clio 2 (1999) tezava
Če samo vergla vžge pa ne je najbrž senzor zgornje mrtve točke na menjalniku, zamenja se ga s konektorjem. Glede lučk je pa lahko problem v masi na lučeh. Se prižge tudi lučka za meglenko ali pa če vklopite smernike in pritisnete na zavoro zadaj na lučeh izmenično utripa?
RenaultSport
zdaj je bil ta primer avto je laufal 30 min , potem ga ugasnem in hočem prižgat in ne gre, niti vergla nene, koda je mrtev..
Glede lučk, vse dela normalno, prižgejo se komaj ko je avto na pravilni temperaturi, dokler je hladen se ne prižgejo, sicer 2x zatripajo daš gas in izginejo, je morda to zaradi obratov ker obrati so komaj dobrih 600 ..
Glede lučk, vse dela normalno, prižgejo se komaj ko je avto na pravilni temperaturi, dokler je hladen se ne prižgejo, sicer 2x zatripajo daš gas in izginejo, je morda to zaradi obratov ker obrati so komaj dobrih 600 ..
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
Mislim da imaš problem z alternatorjem ali pa z masi iz karoserije na motor. Najbolje da kar novo potegneš iz akumulatorja na motor.
Renault ZOE 2014
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Citroen c5 2.0 hdi 2003
Renault megane 1.9 dti letnik 1999 - že davno šel počivati
Sebastijan napisal/-a:Mislim da imaš problem z alternatorjem ali pa z masi iz karoserije na motor. Najbolje da kar novo potegneš iz akumulatorja na motor.
to sem jaz tudi prvo pomislil, samo ko je avto vžgan in testiram, lepo kaže da ga polni..
sedaj sem za foro akumolator vzel ven in priklopil na polnilec, pokazalo mi je 12,2V, ko je pa začel polnit sta bili 2 črtici baterije in pisalo 13,4V..
Potem je lahko napaka na inštalaciji ali kakšni masi ali na zaganjaču. Ko ne vžge je prižgana rdeča lučka (blokada)? Katere lučke se prižgejo šele ko je na del. temp.?Onelove94 napisal/-a:zdaj je bil ta primer avto je laufal 30 min , potem ga ugasnem in hočem prižgat in ne gre, niti vergla nene, koda je mrtev..
RenaultSport
Spula napisal/-a:Potem je lahko napaka na inštalaciji ali kakšni masi ali na zaganjaču. Ko ne vžge je prižgana rdeča lučka (blokada)? Katere lučke se prižgejo šele ko je na del. temp.?Onelove94 napisal/-a:zdaj je bil ta primer avto je laufal 30 min , potem ga ugasnem in hočem prižgat in ne gre, niti vergla nene, koda je mrtev..
Zaganjač je bil pred 1 tednom obnovljen (torej ni nov) , menjal sem tudi klemo + (ker je imel plastiko in je zgubljalo stik) , v avtu utripa rdeča lučka, ko dam kontakt vgasne, vendar ne vžge..
ko je na del. temperaturi, in zaviraš se prižgejo , lučka za olje in temperatura, ko daš nazaj gas vgasnejo .
no pozabil sem še povedat da gori lučka STOP , vendar to je že dolgo časa, tudi mehanik ni znal razkrit težave, vendar nikoli ni motila na delovanje motorja..
Zdaj sem priklopil nazaj akumolator katerega sem polnil s polnilcem in avto vžge s prve, torej je lahko altenator ali pa slab akumolator ?
Zdaj sem priklopil nazaj akumolator katerega sem polnil s polnilcem in avto vžge s prve, torej je lahko altenator ali pa slab akumolator ?
- bostjan.ambrozic
- Kraj: Gorenjska
Pomeri z inštrumentom koliko polni, mora od 14,2-14,4 V, brez vseh porabnikov, če ne se zamenja samo regulator na alternatorju, če vergla in ne vžge, je lahko kriv tudi senzor na vztrajniku, lahko da so na njem samo opilki od zobnika, ga vzameš ven in lepo očistiš in daš nazaj. Kar se pa lučk tiče, pa odklopi vse luči zadaj in probaj, če se zadeva uredi, kos po kos nazaj, da boš lociral kje je problem, preveri še kable, ki gredo iz karoserije na zadnja vrata-havbo, tam v tisti gumi manšeti na pregibu, ker največkrat je tam problem zaradi uničene izolacije kablov, kot posledica odpiranja. Aku ti bo moral nekdo pomeriti-avto elektrikar, to pomeni, da ga trenutno maksimalno obremeni, če preživi to, je ok, če zavre kakšna celica je fuč.
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Tezavo sem trenutno resil avto laufa normalno, napaka je bila ker ni bilo mase iz menjalnika..
Sedaj pa je druga tezava gretje ne deluje :/, piha mrzlo, tekocina ne spusca nikjer, avto se malo segreje ko se vklopi, krozenje zraka po kabini, brez tega je mrzel. Glede pecke nisem ziher ali je zanic vem samo da je tezka menjava, kaksni predlogi?
Sedaj pa je druga tezava gretje ne deluje :/, piha mrzlo, tekocina ne spusca nikjer, avto se malo segreje ko se vklopi, krozenje zraka po kabini, brez tega je mrzel. Glede pecke nisem ziher ali je zanic vem samo da je tezka menjava, kaksni predlogi?
- bostjan.ambrozic
Kot prvo bi bilo priporočljivo napisati malo več podatkov, npr.ali se motor segreje na delovno temperaturo, če se ne, je po vsej verjetnosti zanič termostat, če je to ok preveri gumi cevi, ki gredo na pečko, če so tople, če niso je lahko pečka zamašena.....rešitev čiščenje pečke, tako da priklopiš gor cev s pitno vodo in spereš ven svinjarijo, če ni usedline toliko, da je vse zabito....
Mislim da imajo ti Clioti cev na pecko speljano direktno iz motorja, mimo termostata in tam voda ves cas krozi. Najbrz je pecka zabita. Lahko poizkusis z izpiranjem, ampak po navadi je potrebna menjava. Ta ti pa vzame celo dopoldne, saj moras razstaviti komplet armaturo ter tudi brisalce in blendo pod njimi.
use se da sam če se če
Termostat je na novo menjan, avto se normalno segreje na delovno temperaturo.Ce sem prave cevi prijel kaj vodi v armaturo je bila vroca. Z izpiranjem pa se nisem nic poizkusil..
- bostjan.ambrozic
To ima po vsej verjetnosti še zajlice (žičke) notri za regulacijo loput, oziroma vroče/mrzlo, poglej če so vse cele in če delujejo, to mislim na gumbih za regulacijo na armaturki...