Megane 2005 1.6 variabilna jermenica
Megane 2005 1.6 variabilna jermenica
Zdravo!
Kupil sem megana z 1.6 113KM. Ob nakupu je v avtomobilu bilo olje 10w40, nato sem zaradi iztrošenosti olja zamenjal z Motulovim 5w40. Variabilna jermenica se je s starejsim oljem sicer slišala, vendar se sedaj z redkejsim oljem še bolj.
Ker je avto pred velikim servisom me zanima sledeče.
Lahko kdo preveri, če serijska številka jermenice ustreza temu modelu vozila?
7701478505
Na ebayu namreč obstaja trgovina z Renaultovimi original deli (myparto) in je znižana cena le te 75eur.
Pri prejsnjem cliotu sem ob menjavi zobatega jermena imel potem prisoten nek "brneč" zvok iz smeri zobatega jermena oz vodne pumpe (komplet INA).
Kateri komplet se priporoča za Megana, da potem ni nekih neprijetnih zvokov (bodisi od jermenice, pumpe ali jermena)?
Graf, Conti, SKF?
Hvala za pomoč!
Kupil sem megana z 1.6 113KM. Ob nakupu je v avtomobilu bilo olje 10w40, nato sem zaradi iztrošenosti olja zamenjal z Motulovim 5w40. Variabilna jermenica se je s starejsim oljem sicer slišala, vendar se sedaj z redkejsim oljem še bolj.
Ker je avto pred velikim servisom me zanima sledeče.
Lahko kdo preveri, če serijska številka jermenice ustreza temu modelu vozila?
7701478505
Na ebayu namreč obstaja trgovina z Renaultovimi original deli (myparto) in je znižana cena le te 75eur.
Pri prejsnjem cliotu sem ob menjavi zobatega jermena imel potem prisoten nek "brneč" zvok iz smeri zobatega jermena oz vodne pumpe (komplet INA).
Kateri komplet se priporoča za Megana, da potem ni nekih neprijetnih zvokov (bodisi od jermenice, pumpe ali jermena)?
Graf, Conti, SKF?
Hvala za pomoč!
Re: Megane 2005 1.6 variabilna jermenica
Variabilna jermenica je taprava. Komplet za glavni servis pa sem jst za našega 1.6 16v vzel od gates-a, mikro jermen pa od skf-a ampak ta zdele od vlage spušča zvoke pri vžigu, drugače je vse tiho.
10w40 olje pa folk raje tanka ker je cenej in dovolj gost ravno zaradi variabilne, da ni preveč glasna
10w40 olje pa folk raje tanka ker je cenej in dovolj gost ravno zaradi variabilne, da ni preveč glasna
Jaz sem jo tudi lani zamenjal in sedaj je popolnoma tiho sem jo nabavil iz Nemčije preko ebay za 100€. Olje pa bi moralo biti 5w40 katero naj bi pasalo na 16v motorje. So pa tudi pri prejšnjem scenicu tankali na original servisu 10w40.
Jaz dajem noter vedno 5w40.
Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Jaz dajem noter vedno 5w40.
jaz bom tudi nabavil prek te strani za 75eur plus postnina.. mogoče pa sintetika v gradaciji 5w40 vseeno ne paše tako zelo tej mašini.. če ravno sama mašina se mi zdi da gre lepše, samo ta jermenica ruži..
Če dobim na tej strani original renault jermenico, vodno pumpo, rolco, napenjalec, čepe, jermen za 210eur se mi to splača ne?
Mikrojermen zdaj v teh dneh nekaj cvili.. mislita da cvili jermen sam ali kakšna rolica oz napenjalec? Bi pomagal kakšen silikonski sprej? Milnica?
Hvala
Če dobim na tej strani original renault jermenico, vodno pumpo, rolco, napenjalec, čepe, jermen za 210eur se mi to splača ne?
Mikrojermen zdaj v teh dneh nekaj cvili.. mislita da cvili jermen sam ali kakšna rolica oz napenjalec? Bi pomagal kakšen silikonski sprej? Milnica?
Hvala
Po moje je to v redu cena. Kadar mi je cvilila sem posprical z silikon sprejem in je ponavadi pomagalo kar precej časa. Po menjavi pa ni več teh problemov.
Kje si pa šprical? Tu pri altenatorju na rolico ali na jermen oz oboje?
Kar na pas kjer mi je pač uspelo priti zraven. Pri ta starem je bilo to na alternatorju.
Zamenjajte še zunanji jermen z napenjalci. Pri cviljenju pomaga, če se montira zunanji jermen, ki je na hrbtni strani hrapav.Salieri86 napisal/-a:jaz bom tudi nabavil prek te strani za 75eur plus postnina.. mogoče pa sintetika v gradaciji 5w40 vseeno ne paše tako zelo tej mašini.. če ravno sama mašina se mi zdi da gre lepše, samo ta jermenica ruži..
Hvala
RenaultSport
Hvala za nasvet!
Se priporoča kak mehanik v okolici mb (lahko tudi kak ki dela doma, ne rabim "garancije")...
Lahko v zs...
Se priporoča kak mehanik v okolici mb (lahko tudi kak ki dela doma, ne rabim "garancije")...
Lahko v zs...