Clio 2, 1,5dCi, neizgoreto gorivo

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
ncop1

Clio 2, 1,5dCi, neizgoreto gorivo

Odgovor Napisal/-a ncop1 »

Zdravo,

moj Cliotk ima eno slabo razvado, in sicer ne pokuri vsega goriva... Pač zadnjič sem to slučajno odkril, ker sem šel preverjat stanje EGR ventila (pač avto mi malo kadi ko ga pohodim, in sem najprej pomislil na to). No potem sem pa ugotovil da je cev ki prelje iz motorja do EGR ventila popolnoma zabasana s sajami in "oljem" oz najbrž neizgoretim dizlom.

Pač avto ni nov, in ima 333000km ampak menim da tole ni od starosti. Poleg tega pa sem ugotovil da imam ves čas ogreto mašino samo na 2 črtice. Torej bi rekel da zna biti to vzrok za nepopolno izgorevanje.

Kakšen predlog za menjavo. Ali je to termostat, kakšen drug seznzor, ali pa sploh razmišlajm čisto narobe?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Clio 2, 1,5dCi, neizgoreto gorivo

Odgovor Napisal/-a Spula »

ncop1 napisal/-a:Zdravo,

moj Cliotk ima eno slabo razvado, in sicer ne pokuri vsega goriva... Pač zadnjič sem to slučajno odkril, ker sem šel preverjat stanje EGR ventila (pač avto mi malo kadi ko ga pohodim, in sem najprej pomislil na to). No potem sem pa ugotovil da je cev ki prelje iz motorja do EGR ventila popolnoma zabasana s sajami in "oljem" oz najbrž neizgoretim dizlom.

Pač avto ni nov, in ima 333000km ampak menim da tole ni od starosti. Poleg tega pa sem ugotovil da imam ves čas ogreto mašino samo na 2 črtice. Torej bi rekel da zna biti to vzrok za nepopolno izgorevanje.

Kakšen predlog za menjavo. Ali je to termostat, kakšen drug seznzor, ali pa sploh razmišlajm čisto narobe?
Zabasan je s sajami, kondenzom ipd. Najprej probat, če je termostat skos odprt-verjetno je, če se ne ogreje in ga zamenjajte.
RenaultSport
ncop1

Potlej pa še podvprašanje, ko enkrat temperaturo motorja uredim - recimo da je vzrok termostat - kaj je smiselno razdirat, spucat, menjat. Pač predvidevam da je ta svinjarija zabasala precejšenj del izpuha, upam da ne tudi turbine (v tem delu imam vse možno zarjavelo, pa tezko zraven prides). Ali je smiselno razstavljat ali bo ob normalni temperaturi motorja počasi vse skupaj samo po delčkih odletelo stran?
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

Zamenjaj termostat da se bo motor vsaj segrel na delovno temperaturo potem pa naprej! Po menjavi mu privošči kakšen aditiv kot je antigripantte 25 in vsaj kakšno turo ali izlet do morja
Uporabniški avatar
Spula

ncop1 napisal/-a:Potlej pa še podvprašanje, ko enkrat temperaturo motorja uredim - recimo da je vzrok termostat - kaj je smiselno razdirat, spucat, menjat. Pač predvidevam da je ta svinjarija zabasala precejšenj del izpuha, upam da ne tudi turbine (v tem delu imam vse možno zarjavelo, pa tezko zraven prides). Ali je smiselno razstavljat ali bo ob normalni temperaturi motorja počasi vse skupaj samo po delčkih odletelo stran?
Očisti se EGR pa cev, potem pa kot je @saso24 napisal vozit na kaksno relacijo. Pri menjavi termostata ne pozabit na prezračitev hladilnega sistema, če se boste slučajno posega lotevali sami.
RenaultSport
ncop1

Evo update. Za podhlajeno delovanje je bil odgovoren seveda termostat. Zdaj bom kak teden vozil tako, pa tisti aditiv bom kupil, drug vikend pa če mi uspe bo razdrl ponovno cev in EGR pa spucal.

Mogoče kdo ve kako dobiti dol tisto zavito plastično cev ki gre od EGRja do turbine. Zadnjič je nikakor nisem dobil dol, malo se bojim da jo bom polomil.

Tole:
Slika
Uporabniški avatar
Spula

ncop1 napisal/-a:Evo update. Za podhlajeno delovanje je bil odgovoren seveda termostat. Zdaj bom kak teden vozil tako, pa tisti aditiv bom kupil, drug vikend pa če mi uspe bo razdrl ponovno cev in EGR pa spucal.

Mogoče kdo ve kako dobiti dol tisto zavito plastično cev ki gre od EGRja do turbine. Zadnjič je nikakor nisem dobil dol, malo se bojim da jo bom polomil.

Tole:
Slika
Normalno odviješ objemko in gre :D Malo pomajes sem ter tja in gre.
RenaultSport
ncop1

Hja, to pa lahko verjames da sem probal... Odvil sem do konca in majal in rukal pa nic. Tut z vzvodom ne gre, kokr da je zalepljeno gor.
Odgovori