Megane III ostal brez moči, napaka dtc1525f3

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
adrenalyn

Megane III ostal brez moči, napaka dtc1525f3

Odgovor Napisal/-a adrenalyn »

Pozdravljeni,

na meganu III 1.6 16v (110), letnik 2011, 38kkm je na računalniku pokazalo napako dtc1525f3 - Consistent Multiplex signals for CC/SL.
Avto je med vožnjo izgubil moč in ga je bilo treba sredi ceste ustaviti, ugasniti in ponovno prižgati, da je normalno deloval. Pred izklopom je kazalo na ekrančku ESP off.
Do te napake je prišlo le enkrat, a vseeno občutek, da bo spet izguba moči, morda v ključnem trenutku, ostaja.
Mehanik mi je pa dejal, da je javilo le zgornjo napako, a nima kaj narediti in se lahko z avtom normalno vozim.
Mogoče kdo ve, kaj bi lahko bilo?

Lp
Uporabniški avatar
mbajec3
Kraj: Postojna

Re: Megane III ostal brez moči, napaka dtc1525f3

Odgovor Napisal/-a mbajec3 »

isto se zgodi meni pri polnem plinu u 4, 5 ali 6 prestavi :/
ASA

Odgovor Napisal/-a ASA »

Imam Megane III letnik 2013 1.5dci 81kw avtomatik ostal brez moči napaka dtc1525f3. Avto se pelje normalno na kar avto ostane brez polne moči avto ugasnem nato užgem in se peljem dalje normalno z polno močjo. Na testerju CLIP se pojavi napaka dtc1525f3 ( skladnost multipleks.info.pri reg.hit./omej.hit. ) enkrat sem zasledil tudi ob zagonu ESP off avto se ni premaknil avto sem ugasnil in užgal in se peljal normalno.
Prosim za kakšno povratno info. če ima kdo kakšno izkušno z tem problemom. Sumimo na ABS in ESP.
Hvala, Lp.
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

ASA napisal/-a:Imam Megane III letnik 2013 1.5dci 81kw avtomatik ostal brez moči napaka dtc1525f3. Avto se pelje normalno na kar avto ostane brez polne moči avto ugasnem nato užgem in se peljem dalje normalno z polno močjo. Na testerju CLIP se pojavi napaka dtc1525f3 ( skladnost multipleks.info.pri reg.hit./omej.hit. ) enkrat sem zasledil tudi ob zagonu ESP off avto se ni premaknil avto sem ugasnil in užgal in se peljal normalno.
Prosim za kakšno povratno info. če ima kdo kakšno izkušno z tem problemom. Sumimo na ABS in ESP.
Hvala, Lp.
Pri pojavu napake pedalo za gas "prime"- gre v obrate?
RenaultSport
rus
Kraj: Gorenska

Odgovor Napisal/-a rus »

Ste rešili napako?
Se mi pojavla enaka težava avto v zavoju zgubi moč in posveti lucka za esp.
Napaka
Slika
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

V kakšnem stanju je stop stikalo na pedalu?
RenaultSport
Odgovori