Mesečno prevozim 4000- 5000 km, se pravi nekje dnevno blizu 150 km, različno okolje, 70% AC.
Avtomobile ne kupujem na Štajerskem, slabe izkušnje, nikdar realno stanje...
Pred 2 leti sem imel Laguno II, l.2005, 1,9 dci, kupljena v Slo, 120.000 km, Italjanska, vsi računi, potrjena servisna, ful opreme, delno usnje....dvojna klima, 120 KM, poraba 6,5l/100 km, gume 225/45/17, res avto da se reče, prostor, udobje...6 prestav...res lahko pelješ v dež, sneg, težek avto, res dober oprijem, udobje...ja...je govorila italjansko...pa kaj...
Avto sem prodal malo nad 200.000 km, poceni, je poznano da so problemi z ležaji na glavni gredi...
Popravilo pri "mojem" mehaniku bi bilo cca. 2500 € ( ležaji na gredi, batni obročki, sklopka, velik servis...)
Normalno me je servis na 30.000km stal do 150€ z delom, vse filtre, olje....
Potem sem raje menjal za Laguno III, l.2008, 1,5 DCI, 110KM, lušten avto, mala poraba - 5,7 l/ 100km, rezervoar ob pametni vožnji tudi za 1150 km, limuzina še kar uredu, samo prostorsko vsaj zadaj, ni bilo nikakor. Ni prostora za noge, majhna platforma...Tudi visok prtljažnik ni fajn, je pa za enega ali dva super avto...servis 30.000 km interval.
Ko sem kupil psa,
Po 2 - mesecih sem ga nujno moral prodati, sem rabil denar, pa vzel Cliota 1,5 dci, l. 2002, za 2 meseca, poraba 5,0 l/km. Lušten avto za manjše razdalje, poceni deli za popravilo...
V avgustu pa sem se potem odločil da najdem Laguno III karavan. Vse kar je bilo do 100.000 km, diesel, je v večini iz Italije, o motorjih 2.0 dci sem slišal same dobre stvari, veriga, samo servisi na 30.000 km + redno servisiranje...da pa malo več porabi...
Naletel sem na Laguno 2.0 DCI, 150 KM, Intiale, Italjanska, res krasen avto že na pogled...seveda italjanska, vsi papirji, 85000km, servisna knjiga potrjena, seveda spet govori italjansko, ampak me ne moti, jo razumem...
Oprema:
Črna barva, tamna stekla, alu platišča, panoramska streha, prvi del je 6 - stopenjski šibedah - elektro, xenon luči s funkcijo zavijanja v ovinek, navigacija, pametna kartica, parking senzorji, notranjost je komplet usnje svetle barve + leseni ter alu dodatki, dvojna klima, velik prtljažnik, elektro pomik sedežev, ogrevanje sedežev, 3 x spomin voznikov sedež, tempomat, omejevalec hitrosti, Bloototh za prostoročno telefoniranje original napeljava...skratka ni da ni opreme....take tudi nisem videl nikjer prej, niti kasneje do sedaj...
V teh dveh mesecih sem naredil 10000 km, pa nobenega problema, kar je pomanjklivo, pravzaprav edina stvar je majhen rezervoar za gorivo, 66 l, poraba pa je na rezervoar povprečno 7,8 l/100km, seveda če gledam cel rezervoar, ko pa drvim po AC 180 - 200 na Primorsko in nazaj je tudi 8,3 l/km, več pa do sedaj ni bilo. Lepa vožnja pa je poraba na rezervoar 7,6 l/100 km, je pa treba pazit da ne grem preko 150 km/h, pa v visoke obrate nad 2500... najbolje 120 - 130km/h.
Res sem zadovoljen, krasen avto...res je huda tale Lagunca...tako da upam, da še dolgo služi...
Bom ob priliki dal slikce gor...
Lp