joztom napisal/-a:Loputa na cevi auspuha?? Da nisi mislil Lambda. Upam, da so ti jo dali zraven, ker me zares zanima, kaj bi to lahko bilo. Ko eden senzorjev zmeša tek motorja in ECU, se pojavi napaka na lambdi, ki preseže predvidene vrednosti. Pa to se ja ne menja takoj in brez preverjanja.
Nekateri novejši dci-ji imajo loputo izpušnih plinov-podobna kot sesalna samo da je pač na izpuhu. Nova pride pa s 30cm izpušne ceni na vsaki strani in staro odrežeš ven pa novo not.
joztom napisal/-a:Loputa na cevi auspuha?? Da nisi mislil Lambda. Upam, da so ti jo dali zraven, ker me zares zanima, kaj bi to lahko bilo. Ko eden senzorjev zmeša tek motorja in ECU, se pojavi napaka na lambdi, ki preseže predvidene vrednosti. Pa to se ja ne menja takoj in brez preverjanja.
Nekateri novejši dci-ji imajo loputo izpušnih plinov-podobna kot sesalna samo da je pač na izpuhu. Nova pride pa s 30cm izpušne ceni na vsaki strani in staro odrežeš ven pa novo not.
Točno to je to kot je opisal @Spula....mogoče veš kakšno funkcijo sploh ima ta loputa? So pa imeli ravno na tem servisu prejšnji teden tudi dva ista primera , tako da sem jaz dobil rezervni del, ki so ga dobili 3 ure pred mojim obiskom in evo kot vroče žemljice so jih menjal...
dcavni napisal/-a:Zanimivo, meni so takrat na servisu rekli, da se je računalniku najbrž zmešalo in samo pobrisali napako in nič drugega. Je pa še ena stvar, tebi je pisalo samo "check anti pollution system" in nič drugega? Ker meni je takrat zmetal ven napak za cel kup senzorjev, ne zgolj za tole in obakrat se je napaka pojavila ob vklopu tempomata.
Ja meni je pisalo samo check anti-pollution system in to je to
Točno to je to kot je opisal @Spula....mogoče veš kakšno funkcijo sploh ima ta loputa? So pa imeli ravno na tem servisu prejšnji teden tudi dva ista primera , tako da sem jaz dobil rezervni del, ki so ga dobili 3 ure pred mojim obiskom in evo kot vroče žemljice so jih menjal...
Mojemu Renoju traficu 2015 1.6 bi turbo ista težava. Pomoje še hujše.
Kaj se je zgodilo je bilo tako: pred 6 dnevi nazaj prvi problem check injection - lučka oranžna, avto dela kot traktor kot da dela n 3 cilindrih ali manj...zatem začnejo novoletne lučke ena za drugo check ESC, check antipolution, check hill start, ma še jih je bilo se sam se jih ne spomnim Več.. aha pa tazadnja engine HAZARD ta je bla pa kar v rdečem pomoje huda kao..no ok peljem na vič mehaniku zraven Spara gospodič tam čara neki z enim prenosnim računalnikom in ugotovi aha ploščice so šle vse 4 kao še malo pa bi mi še diske pobral ker je na zadni desni že najedala zrabljena bremz ploščica disk in te so hudo dragi kao hidraulični. Ok zamenjam vse 4 za delo in nove pl. 204 eur ok kaj zdaj naprej še vedno napake računalnik ne zazna novih plaket in so napake še vidne, šef tam pravi naj peljem naokoli dokler avto računalnik ne zazna novih. Ajde se mislim pustimo bremze zdaj kaj je z traktorskim zvokom avta pa kako rešiti da avto poleg vsega še nikamor ne potegne. Preverja on pa pravi da je šla šoba nr2. na cilindru ki je elektronska in zato motor ne dobi nafte vbrizgane da bi deloval normalno motor. Grozaa pravi to je 700 eur. Pa sam da popizdiš. Ja nič pravim jaz grem domov denar zbirati pa dejmo zamenjat kaj ceš, sem si pa mislil bom še nekaj sprobal doma sam pa kar bo pa bo.. Torej doma na parkingu preveril vse kable prikljucke ni da ni posprejal z wd40 mah celo kupil sem razrdečilo za nafto pa vlil. Nič ni pomagalo.
In kaj se je zgodilo danes zjutraj, probal sem se zadnjo opcijo v drugi predstavi mi je na določene obrate motor dajal občutek kot da hoče normalno delat kot da se je nekaj zahaklalo v notranjosti te šobe in mu ni dalo dizelu naprej dokler nisem na teh dolocenih obratih mašino naprej gnal in pravim ma ko ga j... pa sem točno našel doloceno številko obratov in teral motor v tej hitrosti in evo kar naenkrat po nekaj minutah so je slisalo neko pokanje v motorju neko krekanje v prvi in drugi predstavi in po nekaj kilometrih vijuganja po ulicah Trnova motor začne normalno delovati pokanje zgine iz motorja lučke se začnejo ena po eña ugašati vse zgine med vožnjo zadnja je ostala se check antipolution me pa iskreno niti ne moti upam da bo tudi ona zginila ko ga bom čez pol urce zagnal na avtocesto pa da vidimo da spucam še to.
Ok zgodba upam da bo komu pomagala če ste se izucili iz moje ne nasedajte mehanikom pa takoj na popravilo vzemite si čas za vaš avto. Lp vsem srečnikom Renoja hhh in njihovim pobesnelim računalnikom...hhhh
Nekateri novejši dci-ji imajo loputo izpušnih plinov-podobna kot sesalna samo da je pač na izpuhu. Nova pride pa s 30cm izpušne ceni na vsaki strani in staro odrežeš ven pa novo not.[/quote]
Točno to je to kot je opisal @Spula....mogoče veš kakšno funkcijo sploh ima ta loputa? So pa imeli ravno na tem servisu prejšnji teden tudi dva ista primera , tako da sem jaz dobil rezervni del, ki so ga dobili 3 ure pred mojim obiskom in evo kot vroče žemljice so jih menjal...[/quote]
Loputa regulira pretok izpušnih plinov...[/quote]
Malo si sposodim temo sam imam isto težave s tole loputo (avto isti letnik 2013)saj napaka kaže tako, sum je tudi ko daš kontakt neki brenči na izpuhu kot neki motorček ki bi se matral.
Zanima me v čemu je dejanska funkcija lopute, če to račinalniško izključiš kaj bi bila posledica? Ker če je cena te lopite 300€ + nisem se pozanimal zdi se mi pa velik.