Rosenje stekel

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
bostjan.ambrozic
Kraj: Gorenjska

Re: Rosenje stekel

Odgovor Napisal/-a bostjan.ambrozic »

Klima-kompresor ne deluje, ko temperatura pade pod 3-5 stopinj, odvisno od znamke vozila, če tudi se jo vklopi in ti lučka za AC gori. To se vidi tako, da sklopka na kompresorju ob vklopu tipke za AC ne šklocne in posledično tudi kompresor zaradi tega ne deluje..... Drugače pa s tepihov vodo ven iz avta, redno vsak dan ob takem snegu, ker se ne posuši, ampak se ti navlaži celotna notranjost, ko posije sonce v avto, so pa vsa stekla zarosena. Pa včasih za kakšne 10.min našponaj gretje na max in v tla, da se notranjost ogreje....
Renault Laguna II, 1.6 16V, 109KM
Uporabniški avatar
mbajec3
Kraj: Postojna

Odgovor Napisal/-a mbajec3 »

delovanje klime ni odvisno le od temperature ampak tudi vlage... tako da klima lahko laufa tudi pod 0...
Uporabniški avatar
TwingoLove

Odgovor Napisal/-a TwingoLove »

Ful zanimivo, vsakemu klima dela drugače :lol:
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

Mince napisal/-a:
Hvala. Kje točno potekajo odtoki in kako se lahko odmašijo?
Odtoki so pod plastiko pod brisalci kot so že povedali. Pametno bi bilo pa vzet ven še filter kabine in svinjarijo, če jo je kaj notri posesat ven in zamenjat filter, če je vlažen/moker. Pri kratkih vožnjah se filter navlaži od uparjalnika kateri se večkrat orosi/kondezira in pri tem je bolj pogosto rosenje stekel.
RenaultSport
Uporabniški avatar
tehnoland

Odgovor Napisal/-a tehnoland »

Lahko v avto das kako brisaco. Tako jaz sedaj v zimskem casu delam. V avtu imam 3 brisace in dam na tepih da vpije vlago in ko grem domov jo v hisi posusim in ni tezav. Sem imel pa jaz na novem cliotu lani ta problem. Ampak sem samo dobro ocistil steklo znotraj in letos se ni opaziti tezav. Je bil pa problem samo lanin dokler nosem dal brisac v avto in ocistil stekla.

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
Odgovori