Espace xenon visina

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Espace xenon visina

Odgovor Napisal/-a rambo »

Pozdtavljeni

Potrebujem pomoc.
Imam espace 4 2014 2.0dci 150 konjev.
Imam ga s xenon zsrometi. Do danes je vse delovalo bp. Danes ko sem pa po snegu naredil 5km in se po 5km ustavil da pobereme kolega. Cidim xenon luci kako grejo do konca dol. Se dvignejo malo bisje. In nato pticnejo svetit v krosnje dreves. Izklopil luci. Vklopim ista prsem.
Izklopim avto vklopim avto. In je bilo nekaj casa ok. Nato sem ponovno posumil da so se xenon zarometi dvignili. Ker so mi nasproti vozeci avto blendali. Tisti pred mano so sr lepo umikali.

Po 12h ko sem prisel nazaj do avta je bilo spet vse ok. Kaksno 1h.se vstavim na pumpi in vidim da so se luci ponovno dvignile visje kot ponavadi.
Nekaj sem prebiral forume in ima dva senzorja za vidino avta? En spredaj levo in eden zadaj levo?
Je mozno da je sneg ppskodoval tistega zadaj,ki je nekje pri zadnji primi vozila?
Slab stik?
Tester bo pokazal kaj v tem primeru?
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
zakumi
Kraj: Črnomelj

Re: Espace xenon visina

Odgovor Napisal/-a zakumi »

Pomojem si že sam napisal khe je napaka. Senzorji /sneg.

Poslano z mojega SM-G955F z uporabo Tapatalk
Slika
všeč so mi dekleta,ki vedo bočno parkirat
Uporabniški avatar
janezsko
Kraj: celje

Odgovor Napisal/-a janezsko »

ponavadi se stakne plastična palčka ki služi kot povezava med motorčkom višine in premo...avto na dvigalo pa poglejte..je pa na sprednji levi vilici in zadaj isto na levi strani mostu...lp
Uporabniški avatar
rambo

http://www.oekopharm.at/index.php/immun44-kapseln.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zadaj je na tak nacin?
A spredaj isto iscem?
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Odgovor Napisal/-a Spula »

rambo napisal/-a:http://www.oekopharm.at/index.php/immun44-kapseln.html

Zadaj je na tak nacin?
A spredaj isto iscem?
Kot so že predhodniki povedali najbrž se je polomila/staknila palčka med vilico in senzorjem. Nove palčke se ne dobi posebej je samo komplet s senzorjem bilo pa je zelo dobrih 100€.
RenaultSport
Uporabniški avatar
joztom
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a joztom »

Palčka ne crkne rada, se pa odlomi roka senzorja z jekleno kuglico na koncu. Lahko se tudi iztakne spodnja kuglica, ki je s plastiko vtaknjena v luknjo. Roko senzorja komot zalimaš ali ojačaš s plehom. Nahaja se na zadnjem delu spodnje leve vilice. Lahko je samo iztaknjeno zaradi ledu in snega.
Uporabniški avatar
joztom

Našel sem čas in dvigalo, pa sem šel pod avto in v levem koloteku popravil senzor xenon višine. Ročica senzorja je bila odlomljena in sem naredil novo iz jekla, jo predelal na star štrcelj. Dela kot novo. Je pa kar precej finega orodjarskega dela, še najbolj me je matralo razstavljanje konektorja, pa sem dobil pomoč kolega mehanika in sva skupaj snela avtomat.Je pa avtomat cca 150€ in še zlatarsko delo zraven, pa davek za pujčeke zraven. Zdaj v garaži nastavim višino z imbusom M6 na steno.
Uporabniški avatar
Spula

joztom napisal/-a:Našel sem čas in dvigalo, pa sem šel pod avto in v levem koloteku popravil senzor xenon višine. Ročica senzorja je bila odlomljena in sem naredil novo iz jekla, jo predelal na star štrcelj. Dela kot novo. Je pa kar precej finega orodjarskega dela, še najbolj me je matralo razstavljanje konektorja, pa sem dobil pomoč kolega mehanika in sva skupaj snela avtomat.Je pa avtomat cca 150€ in še zlatarsko delo zraven, pa davek za pujčeke zraven. Zdaj v garaži nastavim višino z imbusom M6 na steno.
150€ pa še priklop na tester in "programiranje" ker je sam svoj računalnik ta mala škatlica :roll: :D
RenaultSport
Uporabniški avatar
joztom

Ma kakšen računalnik, to je samo vrtljivi upor. Ko ga vgradiš, je potrebno nastaviti višino žarometov z imbusom 6 na steno. To višino potem potenciometri držijo glede na naloženost avta. Nobenega programiranja. Če pa to crkne, potem se pojavlja famozna napaka AbblendLichtAutomatikFehler, pa ta avto tega sploh nima, je pa res prilagajanje višine snopa z dvemi potenciometri v obeh levih kolotekih mogoče mišljeno. Meni zdaj dela OK.
Uporabniški avatar
Spula

joztom napisal/-a:Ma kakšen računalnik, to je samo vrtljivi upor. Ko ga vgradiš, je potrebno nastaviti višino žarometov z imbusom 6 na steno. To višino potem potenciometri držijo glede na naloženost avta. Nobenega programiranja. Če pa to crkne, potem se pojavlja famozna napaka AbblendLichtAutomatikFehler, pa ta avto tega sploh nima, je pa res prilagajanje višine snopa z dvemi potenciometri v obeh levih kolotekih mogoče mišljeno. Meni zdaj dela OK.
Taksno da potem sveti in se prilagaja tako kot mora ne pa da je vse po svoje. Govorim seveda o menjavi komplet "senzorja".
RenaultSport
Uporabniški avatar
bliki

Odgovor Napisal/-a bliki »

Če potenciometer ostane isti, kalibracija ni potrebna. Drugače pa je, če se ga zamenja.
Uporabniški avatar
rambo

Najverjetneje je šel zadnji potenciometer. Tester javi napako tokogroga senzorja na zadnji premi.
Smo pobrisali napako in se danes vozim, da vidimo če je res to to.

Ima kdo kataloško številko te škatlice potenciometer za zadnji del avta
Uporabniški avatar
bliki

Odgovor Napisal/-a bliki »

8200026528
Če javi napako tokokroga, poglejte še povezave (konektorje, kable)
Uporabniški avatar
rambo

bliki napisal/-a:8200026528
hvala
Uporabniški avatar
rambo

bliki napisal/-a:8200026528
res je bila kriva povezave. 10cm od konektorja senzorja zadaj, je bil eden od treh kablov popolnoma pretrgan, eden se je držal malo (ena bakrena žička) tretji pa na pol.
Sem na 24.12. lepo lotal zadevo. Grdo rečeno lepo, ker se kabl niso nikakor želeli zdržit. Pasta, razmastitev nič ni pomagalo. dokler nisem vsako žičko posebej lepo postrgal, da se je baker lepo svetil, namazal s pasto in polotal zadevo. Nekajkrat razlotal, ker sem pozabil dati prej termoskrčke gor preden polotam zadevo.

Hvala za pomoč in lepe praznike vsem
Odgovori