Clio 172 ph1 težava

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
furi

Clio 172 ph1 težava

Odgovor Napisal/-a furi »

Torej Clio 172 ph1, po menjavi olja, filtra olja in filtra goriva sem se normalno vozil 20km, vse v redu in prav. Grem iz službe, ga pohodim, booom, 6krpm, avto začne trokirat, kot da mu manjka/ima preveč goriva, nepravilno izgorevanje no. Ne gre nikamor, niti v nizkih obratih, v prostem teku dela normalno. Ugasnem, vžgem, vse ok. Drugi dan spet isto. Nato nekaj časa nič, naredil sem vožnjo 50km, spet ko sem dal konkretno po gasu, začne fajn trokirat in sekat mimo. Ugasne, vžgem, ne pomaga, avto pa zelo počasi in na 1000 obratih pripeljem tistih par km do doma.
Od takrat sem zamenjal vse možno, ampak ni rešitve. Kakšen krat ne dela že v prvem km vožnje, kakšen krat pa naredim par 10 km, pa se začnejo problemi. Načeloma ga zabije ko grem preko 6k obratov, nato ne dela niti pri nizkih, če ga ugasem se nato lahko vsaj pogojno, v nizkih obratih, ker se bojim da ga spet zabije, pripeljem do doma. V prostem teku dela normalno, tudi ko se problem pojavi.
Clip pa (sicer že od vedno) kaže tps, katerega sem menjal. Zamenjal sem tuljavo, kable, svečke, injektorje, regulator pritiska na rampi, f.goriva, črpalko goriva, vvt aktuator, map, loputo, tps, senzor T zraka na kolektorju, lambda sondo, senzor glavne gredi. Ostajajo mi še knock senzor, napeljava in računalnik.

Je kdo imel tak problem in bi mi znal pomagat?

Preden znorim z napeljavo :)
Uporabniški avatar
Spula
Kraj: LJ okolica

Re: Clio 172 ph1 težava

Odgovor Napisal/-a Spula »

furi napisal/-a:Torej Clio 172 ph1, po menjavi olja, filtra olja in filtra goriva sem se normalno vozil 20km, vse v redu in prav. Grem iz službe, ga pohodim, booom, 6krpm, avto začne trokirat, kot da mu manjka/ima preveč goriva, nepravilno izgorevanje no. Ne gre nikamor, niti v nizkih obratih, v prostem teku dela normalno. Ugasnem, vžgem, vse ok. Drugi dan spet isto. Nato nekaj časa nič, naredil sem vožnjo 50km, spet ko sem dal konkretno po gasu, začne fajn trokirat in sekat mimo. Ugasne, vžgem, ne pomaga, avto pa zelo počasi in na 1000 obratih pripeljem tistih par km do doma.
Od takrat sem zamenjal vse možno, ampak ni rešitve. Kakšen krat ne dela že v prvem km vožnje, kakšen krat pa naredim par 10 km, pa se začnejo problemi. Načeloma ga zabije ko grem preko 6k obratov, nato ne dela niti pri nizkih, če ga ugasem se nato lahko vsaj pogojno, v nizkih obratih, ker se bojim da ga spet zabije, pripeljem do doma. V prostem teku dela normalno, tudi ko se problem pojavi.
Clip pa (sicer že od vedno) kaže tps, katerega sem menjal. Zamenjal sem tuljavo, kable, svečke, injektorje, regulator pritiska na rampi, f.goriva, črpalko goriva, vvt aktuator, map, loputo, tps, senzor T zraka na kolektorju, lambda sondo, senzor glavne gredi. Ostajajo mi še knock senzor, napeljava in računalnik.

Je kdo imel tak problem in bi mi znal pomagat?

Preden znorim z napeljavo :)

Sicer takega primera se nisem imel ampak... Clip kaže rdečo/stalno napako na tpsju kljub menjavi le tega? Pa po pojavu napake se avto samo ugasne pa nazaj prižge in je spet ok do 6krpm ali je potreben priklop na tester ali kaj drugega? Knock senzor imam za probo, če boš slučajno kaj rabil, pa tudi kaj drugega bi se našlo (ZS)
RenaultSport
Uporabniški avatar
furi

Senzor imam hvala :) bojim se da bom rabil ecu. Vsi testerji mi kažejo tps, ampak sem menjal komplet loputo s tpsjem vred. Ko se pojavi problem in če avto ugasnem in vžgem, ponavadi dela normalno, brez priklopa na tester (oz. vsaj do nekje 3krpm vem da dela, več ga potem ne vrtim, da pridem vsaj domov). Čudna stvar :) Skratka ni nekaj kar bi bilo stalno prisotno, kot npr če bi bil s faze alpa neki tazga. Vse skupaj zgleda kot da je lambda, sam lambdo sem menjal... je pa res da nisem kontaktov preveril. Da ni kje napeljava skurjena.
Uporabniški avatar
Spula

furi napisal/-a:Senzor imam hvala :) bojim se da bom rabil ecu. Vsi testerji mi kažejo tps, ampak sem menjal komplet loputo s tpsjem vred. Ko se pojavi problem in če avto ugasnem in vžgem, ponavadi dela normalno, brez priklopa na tester (oz. vsaj do nekje 3krpm vem da dela, več ga potem ne vrtim, da pridem vsaj domov). Čudna stvar :) Skratka ni nekaj kar bi bilo stalno prisotno, kot npr če bi bil s faze alpa neki tazga. Vse skupaj zgleda kot da je lambda, sam lambdo sem menjal... je pa res da nisem kontaktov preveril. Da ni kje napeljava skurjena.
Potem bi bilo smiselno preveriti instalacijo in preboj na - in +. Variabilna je bla menjana?
RenaultSport
Uporabniški avatar
furi

Ja, lani oktobra. Misliš da bi lahko bila zanič? Da ostane s faze? Sam potem bi to delalo tudi na mestu, v prostem teku. Moram najti mojstra, da mi preveri napeljavo ja.. ker v elektriko pa se res ne razemem :)
Uporabniški avatar
Spula

furi napisal/-a:Ja, lani oktobra. Misliš da bi lahko bila zanič? Da ostane s faze? Sam potem bi to delalo tudi na mestu, v prostem teku. Moram najti mojstra, da mi preveri napeljavo ja.. ker v elektriko pa se res ne razemem :)
Ne da bi ostal s faze, ampak da enostavno nad 6krpm ni taprav timing sesalne strani-mogoče preveč odprt prekmalu ampak najprej bi se lotil zadeve pri tpsju :D Je v clipu kakšna možnost pri vbrizgu ponastavitev komad lopute ali kaj podobnega-za tega se žal ne spomnem katere vse možnosti so v programu?. Zanimivo je, da kaže napako na tps, čeprav je bil menjan osebno bi preveril inštalacijo. Preveri jo lahko vsak avtoelektričar ali pa kakšen popoldanc/mehanik...A je avto bil kdaj mapiran? Sem postavil že več vprašanj kot pa koristnih odgovorov.... :lol: :lol:
RenaultSport
Uporabniški avatar
furi

ma glede timinga, dvomim, ker bi se najbrž pojavilo takoj po menjavi pasa in jermenice. Pa se ni, se je 9 mesecev po tem. Avto je bil mapiran ja. Zato naj bi kazalo tps, tako mi pravijo vsaj.. Nevem, ne poznam clipa tako dobro. Nimam pojma če je kaj mogoče ponastavljat :) sam sem se igral z univerzalnim testerjem od delphija, pa je isto kazalo tps. Najbrž bomo jutri premerili kontakte. Če pa še tu ne bo uspeha, potem mi pa res zmanjka idej... Kar naporen avto no :D
Uporabniški avatar
Houly
Moderator
Kraj: Tržič

Odgovor Napisal/-a Houly »

furi napisal/-a:ma glede timinga, dvomim, ker bi se najbrž pojavilo takoj po menjavi pasa in jermenice. Pa se ni, se je 9 mesecev po tem. Avto je bil mapiran ja. Zato naj bi kazalo tps, tako mi pravijo vsaj.. Nevem, ne poznam clipa tako dobro. Nimam pojma če je kaj mogoče ponastavljat :) sam sem se igral z univerzalnim testerjem od delphija, pa je isto kazalo tps. Najbrž bomo jutri premerili kontakte. Če pa še tu ne bo uspeha, potem mi pa res zmanjka idej... Kar naporen avto no :D
Ne obupaj furi!! Vem kako ti je :lol: :lol:
Clio 172 ph 1 woohooo
Uporabniški avatar
david rs

Odgovor Napisal/-a david rs »

Vsi testerji mi kažejo tps, ampak sem menjal komplet loputo s tpsjem vred. Ko se pojavi problem in če avto ugasnem in vžgem, ponavadi dela normalno, brez priklopa na tester (oz. vsaj do nekje 3krpm vem da dela, več ga potem ne vrtim, da pridem vsaj domov). Čudna stvar :) Skratka ni nekaj kar bi bilo stalno prisotno, kot npr če bi bil s faze alpa neki tazga. Vse skupaj zgleda kot da je lambda, sam lambdo sem menjal... je pa res da nisem kontaktov preveril. Da ni kje napeljava skurjena.
Si že premeril TPS?
Glavne varovalke so OK?
Katere svečke in injektorje si dal v motor?
Ogreje si ti voda OK? kazalček za temp. vode je na sredini, ker senzorja na temperaturo vode nisi menjal? Kdaj je bil zamenjan termostat?
Lučka za emisije se ti prižge ali utripa?
Kje je bil čipan motor - evo to je cela pandorina... :D
Uporabniški avatar
furi

Tps nisem še meril. Sem ga pa menjal.
Varovalke sem pregledal, vse so ok.
pfr6e-10, injektorji OE
Voda je ok, pečica dela, števec je stabilen, senzor temp sem menjal spomladi - OE, termostat nimam pojma, jaz ga nisem še menjaval.
Lučka za emisije se ne prižiga.
Mapiran je bil bogisgavedi kje, že en kup let nazaj, ampak je vedno delalo resnično super. Do tega problema, ni, kar se tiče motorja, nikoli bilo nič groznega.
Uporabniški avatar
david rs

pfr6e-10, injektorji OE
Voda je ok, pečica dela, števec je stabilen, senzor temp sem menjal spomladi - OE, termostat nimam pojma, jaz ga nisem še menjaval.
Lučka za emisije se ne prižiga.
Tu pol vse štima :D
Mapiran je bil bogisgavedi kje, že en kup let nazaj, ampak je vedno delalo resnično super. Do tega problema, ni, kar se tiče motorja, nikoli bilo nič groznega.
Moj je bil mapiran pri Senici in ko se računalnik očisiti silikona v kateremu je zalit se čip naredi na klip - glede na barvo avta bi lahko bil od Dejana iz MB... ker mi je zanimivo da kontakt ON/OFF reši zadevo - običajno jo ne :shock:
preribana napeljava pa kuri varovalke - razen če je v žili kaj pojebano med sabo

pritisk goriva v fuel rail-u je pa OK? Menjali ste pumpo a vrečka je bila OK?
Uporabniški avatar
furi

Ma dvomim, kolikor vem, je avto bil od vedno na primorskem.
Sej on/off reši zadevo v 80%, ne vedno. Čudno se obnaša... To se je začelo takoj po servisu, prej je avto 3 leta delal bp.
Na vrečki je bila ena smet, nič drastičnega. Sem pa menjal celotno črpalko, ne samo vložek.
Pritiska pa nisem meril. Niti nevem kako ga bi :)
Še najbolj je podobno kot, da bi se pri cca 6krpm vklopila blokada motorja/obratov in nato je kot, da bi imel zanič lambdo. Na saxoju mi je podobno delalo, pa je bila lambda zanič. Tukaj pa zgleda da ni, ker sem jo menjal... Moramo avto dvignt in pregledat kontakte no. Ampak čakam da pridem na vrsto za dvigalo :)
Uporabniški avatar
david rs

Še najbolj je podobno kot, da bi se pri cca 6krpm vklopila blokada motorja/obratov in nato je kot, da bi imel zanič lambdo.
to je " ta mrzla blokada" 8) , blokada ko motor ni ogret je na 6200 v/min, ne pa na 7k plus - zato sem te spraševal o termostatu,
-
za crknjeni lambdi dobiš rumeno lučko :) pa napaki

dobro preglej na dvigalu, držim pesti da ga bo nehala srat francoski rogljiček
Uporabniški avatar
Spula

furi napisal/-a:ma glede timinga, dvomim, ker bi se najbrž pojavilo takoj po menjavi pasa in jermenice. Pa se ni, se je 9 mesecev po tem. Avto je bil mapiran ja. Zato naj bi kazalo tps, tako mi pravijo vsaj.. Nevem, ne poznam clipa tako dobro. Nimam pojma če je kaj mogoče ponastavljat :) sam sem se igral z univerzalnim testerjem od delphija, pa je isto kazalo tps. Najbrž bomo jutri premerili kontakte. Če pa še tu ne bo uspeha, potem mi pa res zmanjka idej... Kar naporen avto no :D

To je res ampak je že bil primer, ko je nova shodila prej kot v 1 letu, sicer ni bil tak problem kot je pri tebi... Premeri tps pa lambdo kable. A lambda je taka gor kot mora bit ali kakšna univerzalna? Dogaja pa se ko je ogret na del. temp.?
RenaultSport
Odgovori