Pozdravljeni,
Sem nov na tem foromu in potrebujem pomoč oz. vsaj usmeritev v pravo smer glede okvare na vozilu.
Začelo se je zjutraj ko je avto malo težje vžgal, normalno se je vozil do gorenjske cca.150km avtoceste tam je bil ugasnjen do sredine dneva ko se je vozilo spet prižgalo za kratek čas in stalo na mestu (spet težje vžgal) ter nato spet stal par ur na mestu vgasnjen. Zvečer je avto vžgal ter spet prevozil 150km avtoceste, vmes se je prižgala lučka za servis (zaradi manjše porabe olja ga je treba doliti le tega smo dolili, lučka ugasnila in smo se normalno peljali dalje) ko smo prispeli domov smo opazili da je iz motorja prihajal nekakšen ropot podoben zvoku kot bi motor tekel po 3 cilindrih vendar pa ni bilo zaznati zmanjšanja moči ali dviga temperature ter tudi nobena opozorilna lučka se ni prižgala. Avto smo ugasnili potem pa ga poskušali večkrat prižgati in je spet težje vžgal. Opazil sem tudi da je bila ročna pumpica za nafto skoraj prazna. Ropot prihaja iz leve strani natančneje iz zračnega filtra. Nafto smo ''napumpali'' in je avto vžgal, če smo mu rahlo povečali obrate se zvok nekoliko umiri vendar ne vtihne. Pred nekaj minutami sem poskušal vžgati hladno vozilo in je vžgalo normalno, lučka nobena ne gori vendar pa je še zmeraj slišati ta zvok lahko bi ga opisal tudi da nekdo z trdo plastiko tolče po šasiji vozila.Omenim naj tudi da avto pokadi zelo črno vendar pa le ta dim ne smrdi po neizgoreli nafti ali olju. (na avtu je treba po kilometrih narediti v kratkem tudi mali servis)
hvala vsem za pomoč in mišlenje
Espace 1.9dci 2003 ropot v motorju
Re: Espace 1.9dci 2003 ropot v motorju
Pri meni je bila za ropot po motorju kriva jermenica glavne gredi.Ropotalo je tako kot da bo zaribal v pol ure.
Sem jo ravno pred dvemi dnevi zamenjal.
Da pa kadi je pa moj odgovor samo.......1.9 dci
Sem jo ravno pred dvemi dnevi zamenjal.
Da pa kadi je pa moj odgovor samo.......1.9 dci