Renault Megane 2017 GT-Line obraba Michelin gum
Re: Renault Megane 2017 GT-Line obraba Michelin gum
Kolko imam podatke, je nekaj narobe na kolesih - neki vijaki. Se bojim, da samo optika ni dovolj? Mogoče je boljše, dejansko pa je še vedno nadpovprečna poraba gum... Samo v razmislek...
-
MatejMatej
Živjo,
tudi jaz sem imel težave z prekomerno obrabo prednjih pnevmatik na notranjem robu. Avto sem kupil julija 2016, optika je bila narejena marca 2017 (so dali optiko pod garancijo kot "nagrado" za dobro sodelovanje). Na reno sem povprašal glede menjave vijakov in odgovor je da Megane ne potrebuje menjave. Težava naj bi bila samo na modelih Espace in Talisman.... Nove gume lahko zahtevaš samo če avto pelješ na uradni servis, kjer gume poslikajo in pošljejo v tehnični center (to je odgovor Renoja). Jaz tega takrat nisem storil zato lahko nove gume samo sanjam.
Trenutno z obrabo gum ni več težav. Po opravljeni optiki sem naredil približno 20000km in gume so bile novembra ob menjavi OK.
LP,
Matej
tudi jaz sem imel težave z prekomerno obrabo prednjih pnevmatik na notranjem robu. Avto sem kupil julija 2016, optika je bila narejena marca 2017 (so dali optiko pod garancijo kot "nagrado" za dobro sodelovanje). Na reno sem povprašal glede menjave vijakov in odgovor je da Megane ne potrebuje menjave. Težava naj bi bila samo na modelih Espace in Talisman.... Nove gume lahko zahtevaš samo če avto pelješ na uradni servis, kjer gume poslikajo in pošljejo v tehnični center (to je odgovor Renoja). Jaz tega takrat nisem storil zato lahko nove gume samo sanjam.
Trenutno z obrabo gum ni več težav. Po opravljeni optiki sem naredil približno 20000km in gume so bile novembra ob menjavi OK.
LP,
Matej
Servis opravljen nekaj ur nazaj. Menjali vijake in naredili optiko. Gume poslikane in oddan zahtevek za nove... Sicer sem se peljal samo cca 2km ampak je razlika vec kot ocitna... Zaenkrat zadovoljen glede obravnave in resevanja...
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Kaj mi lahko zdaj nekdo reče kdo je tukaj še normalen. Če si prebral od Matejmatej niso zamenjali vijakov ker pri meganu ni potrebno, tebi so zamenjali.... Wtf
Povej mi kako misliš to da je sedaj vožnja drugačna?
In pa katere vijake so zamenjali?
Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Povej mi kako misliš to da je sedaj vožnja drugačna?
In pa katere vijake so zamenjali?
Nisem uspel popolnoma nic preverit na papirjih, ker se mi je ze mudilo na eno pot. Bom zvecer pogledal. Drugace volan je veliko bolj miren, lahek. Popolnoma drugacen obcutek...
Ekola Megane zrihtan. Zamenjali so mi vijake na rokah in naredili optiko. Zdaj naj bi bilo urejeno z obrabo.
matt79 napisal/-a:Ekola Megane zrihtan. Zamenjali so mi vijake na rokah in naredili optiko. Zdaj naj bi bilo urejeno z obrabo.
Super, a lahko poveš kaj več, kakšni in kje so te vijaki o katerih je govora, sklepam da naj bi le-ti
povzročili da se je to dogajalo?
lp
Kot sem razumel naj bi bili na spodnjih rokah na karoseriji.... Kaj točno naj bi bili ti vijaki krivi mi ni jasno. Več pa nisem spraševal. Več ne morem pomagati. S tem problemom sem naredil sedaj cca 1500km z zimskimi gumami 16 col ampak sem izmeril včeraj in ni bilo nobene obrabe na notranji strani. Tako da edino če se je prej bolj poznalo ker imam letne 18 col, kar naj ne bi imelo neke povezave.