Elektronska rocna zavora
Elektronska rocna zavora
Pozdravljeni
Imam sledeč problem. Vozim Megan Coupeja 2012 letnik. Zamenjati bi moral zadnje zavorne ploščice. Zdaj pa me zanima kako senaj tega lotim? Bolj me zanima če je kaksen nacin da izklopim elektronsko zavoro oz jo onesposobim?
Hvala
Imam sledeč problem. Vozim Megan Coupeja 2012 letnik. Zamenjati bi moral zadnje zavorne ploščice. Zdaj pa me zanima kako senaj tega lotim? Bolj me zanima če je kaksen nacin da izklopim elektronsko zavoro oz jo onesposobim?
Hvala
Re: Elektronska rocna zavora
Naceloma moras z racunalnikom sprostiti čeljusti in nato lahko zamenjaš. Mislim da druge opcije ni.
Poslano z mojega WAS-LX1 z uporabo Tapatalk
Izklopiš kot, da se ti ne bi sama zategnila, ko vgasneš avto?prigrajf napisal/-a:Pozdravljeni
Hvala
Mogoče softwaresko bi se dalo. Bo kdo drug kaj več povedal.
Mene tudi zanim, da jo zategnem kadar želim, ne pa da jo sprostim, ko želim.
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Tukaj ne gre samo da jo sprostiš rocno, ampak se morajo celjusti toliko sprostiti da lahko das noter nove ploščice katere so debelejše od izrabljenih. Sem tako naredil pri citroenu in tukaj verjetno ni nic drugače
Pri meni na C5 je tako, da se avtomatsko zategne ko ugasnem avto, potem pa moram dati kontakt, nogo na premzo, nato pa pritistit gumb za ročno, da se mi sprosti. Potem ostane sproščena. Pride prav za nizke temperature, itd.
1: 2000 Renault Clio II 1.4i 8v 55kw Alize
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
2: 2001 Citroen Xsara Picasso 1.8i 16v 85kw SX
3: 2003 Renault/Matra Avantime 2.2dCi 110kw Privilege
4: Main car: 2010 Citroen C5 III 2.0HDi 120kw Exclusive, Hydractive III+
5: 2nd car: 2003 Citroen Xsara Picasso 2.0HDi 66kw Exclusive
Zdaj govorimo o sprostitvi zavore ali o sprostitvi zavore zaradi menjave ploščic?
Gre se za sprostitve zavore zaradi menjave ploščic.matt79 napisal/-a:Zdaj govorimo o sprostitvi zavore ali o sprostitvi zavore zaradi menjave ploščic?
Tudi meni se zdi da ne bo druge možnosti, kot da peljem mojstru. Razen če pustim avto prižgan med menjavo
OK ravno preizkusil tvoj način in delujeHauba napisal/-a:Pri meni na C5 je tako, da se avtomatsko zategne ko ugasnem avto, potem pa moram dati kontakt, nogo na premzo, nato pa pritistit gumb za ročno, da se mi sprosti. Potem ostane sproščena. Pride prav za nizke temperature, itd.
Ce bi bilo tako enostavno. [emoji16] Problem je ker ti mora racunalnik razsititi toliko celjusti da gre nova debelejsa ploscica noter in to ti lahko zrihtajo samo z racunalnikom. Drugace pa lahko sprostiš rocno tudi brez da prižges avto. Daj v prvo brzino drzi zavoro brez sklopke in pritisni start, ko ti naredi kontakt pritisni tipko za rocno in ti jo sprostiprigrajf napisal/-a:Gre se za sprostitve zavore zaradi menjave ploščic.matt79 napisal/-a:Zdaj govorimo o sprostitvi zavore ali o sprostitvi zavore zaradi menjave ploščic?
Tudi meni se zdi da ne bo druge možnosti, kot da peljem mojstru. Razen če pustim avto prižgan med menjavo
Je malo drugace kot pri citroenu ker citroeni se vzigajo na kljuc in ne na tipko. Vsaj mislim da je še vedno tako[emoji41]
Sem preizkusil s kontaktom in stisnjena zavora. Stisnesngumb za ročno in se sprostimatt79 napisal/-a:Je malo drugace kot pri citroenu ker citroeni se vzigajo na kljuc in ne na tipko. Vsaj mislim da je še vedno tako[emoji41]
Menjal mnogokrat, sicer na espaceu, ze ko das kartico not, stisnes gumb za sprostitev rocne pa jo sprosti. Ne rsbis nobenega mojstra z racunalnikom.
Če ima avto motorček za ročno skupen (za obe strani), ne rabiš nobenega računalnika. Pazljiv je le treba biti, da po menjavi ploščic "napumpaš" zavore preden avto prvič zalaufaš.
Potem je pa drugace kot pri citroenu. Tam je bilo potrebno z računalnikom.
Če ima vsaka zavorna kleščca svoj motorček je pri menjavi potreben tester s katerim zavrtiš motorčke nazaj(vklop vzdrževanja) in potem po menjavi spet motorčke prilagodi nazaj (izklop vzdrževanja). Če pa ima na cilindru žico ročne (skupni modul) pa testerja ne rabite.
RenaultSport