Menjava Grelne pečke Clio 1999

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
thegoodman

Menjava Grelne pečke Clio 1999

Odgovor Napisal/-a thegoodman »

Pozdravljeni

Da ne bom dolgotvezil. V Clio 1999 se mi stekla non stop rosijo ter mocen vonj po antifrizu. Odstranil sem tepihe in peno ki je bila zelo mocno prepojena z antifrizom. Na spodnji strani grelne pečke se vidi kje pečka spušča! Nebi si zelel vlivat v sistem tekoce za zatesnitev saj bo s tem storjenega veliko slabsega.

Nabavil sem Clio 1999. Ker imam nekaj izkušenj s samim avtom in popravilom ki jih v vecini opravljam sam. Zanima me kako odstranit grelno pečko pri tem avtu.

Namrec zanima me ali je potrebno snet celotno armaturko( vkljucno z volanom ...) da lahko snames pečko stran. Saj kolikor je videt je vstavljena noter stransko. Sedaj blokira nek železen nosilec da bi ta pečka šla ven. Cetudi tega nosilca nebi bilo dvomim da gre stransko ven saj sta 2 cevi ki gresta v mašino kar dolge.

Bi prosil za pomoc saj se delam lotujem sam in nekak ne zelim dajat 300eur za samo delo
Uporabniški avatar
jereb007
Kraj: sevnica

Re: Menjava Grelne pečke Clio 1999

Odgovor Napisal/-a jereb007 »

Clio 1 ali 2?

Sicer je pa vseeno, pri obeh mora kompletna armatura ven. Pri 1ki lahko drog volana ostanje notri, vendar moraš volanske ročke vzeti stran. Pri dvojki je stvar veliko lažja če vzameš volanski drog ven. Na podnu pod tepihom imaš gumico in jo potegni ven, potem pa odvij. Pa pazi, da ko boš snel volan, da ga ne obračaš zaradi volanske ovojnice.

Ko boš vzel plastiko ven moraš odviti tudi jekleno ojačitev, komplet stran. Pri obeh.

Zatem imaš še dva vijaka pod motorjem za brisalce, da lahko celo škatlo, v kateri so loputa in grelec, vzameš ven.

Posla dost.
ah, ta moj clio
thegoodman

Odgovor Napisal/-a thegoodman »

Zdravo

Bi bili pripravljeni pomagat pri menjavi grelne pecke
Uporabniški avatar
saso24

Odgovor Napisal/-a saso24 »

S katerega konca pa si?