Zanima me samo nekaj stvari in bi prosil če ima kdo izkušnje s tem naj pove če se splača!
Kaj je potrebno narediti na Laguni 2 da bi lahko zamenjal trenutno klasične žaromete za xenon?
Mislim da ima v samem prostoru pod pokrovom, že potegnjene kable in povezavo, da bi lahko dal samo žaromete xenon gor in jih priklopil samo potem ali je potrebno še kaj na armaturni plošči postorit oz. kaj zamenjat na ročici za luči !?
Sprašujem ker bi si rad zamenjal žaromete s xenon originalnimi od Lagune 2.
Ali je otrebno potem še kakšna homologacija zaradi registracije, žarometov??
Hvala za odgvore in
L.P. Matjaž
Menjava klasičnih žarometov za xenon
- TwingoLove
Re: Menjava klasičnih žarometov za xenon
Sam sem to naredil na svoji bivši Laguni, da sem menjal navadne z Xenon. Imel sem srečo, da sem lahko pobral vso napeljavo z ene Lagune za dele. Načeloma, če samo spredaj menjaš vso napeljavo, daš xenon žaromete in te nastaviš na primerno višino bo ok. Sam sem šel še na višji level, da nebi komplicirali kaj na tehničnem. Menjal sem tudi notranjo napeljavo in napeljal kable do podvozja, na katere sem povedal računalnike za višino snopa. Notranje stikalo za uravnavanje višine ti nebo več delovalo. Kakšen priklop na tester ni potreben, glede homologacije pa ne vem. Mislim da ne
(Osebno so mi xenon delovali zelo bolje kot navadni!!!)
(Osebno so mi xenon delovali zelo bolje kot navadni!!!)
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi
Avantime 3.0 V6 Privilege
Avantime 2.2dCi Privilege 3x
senzorja za avtomatsko nastavljanje višine snopa na prednji in zadnji premi, šobe za pranje žarometov
kako je z elektroniko ter s kabli za vse to in žaromete pa ne vem, če si gledal in je vse tam potem super, drugače malo manj
kako je z elektroniko ter s kabli za vse to in žaromete pa ne vem, če si gledal in je vse tam potem super, drugače malo manj
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Hvala za odgovoe!
Se pravi da je kar zajeten poseg na vozilu
?
Kaj pa če bi si omislil HID kit, kako je pa s tem, mogoče kakšen nasvet??
Se pravi da je kar zajeten poseg na vozilu
Kaj pa če bi si omislil HID kit, kako je pa s tem, mogoče kakšen nasvet??
- TwingoLove
Če imaš veselje in poznaš avto imaš to v popoldnevu rešeno.
Hkrati sem pozabil, da sem sam tudi menjal posodo za vodo katera je skoraj večja od tanka za gorivo
hehe
Tudi sem menjal sprednji odbijač, kateri je imel gor pralne šobe za luči. Te je pa bilo potrebno aktivirat preko Clip testera.
Če boš imel HID kit se mi prosim ne vozi nasproti in me ne zaslepuj! Res je da tudi originalne xenon luči nimajo leče ampak je parabola drugačna in prilagojena.
Če želiš vgradit xenon, naredi to konkretno in tako kot treba.
Hkrati sem pozabil, da sem sam tudi menjal posodo za vodo katera je skoraj večja od tanka za gorivo
Tudi sem menjal sprednji odbijač, kateri je imel gor pralne šobe za luči. Te je pa bilo potrebno aktivirat preko Clip testera.
Če boš imel HID kit se mi prosim ne vozi nasproti in me ne zaslepuj! Res je da tudi originalne xenon luči nimajo leče ampak je parabola drugačna in prilagojena.
Če želiš vgradit xenon, naredi to konkretno in tako kot treba.
Renault VelSatis Initiale Paris 2005, 2.2dCi